Образуваха дисциплинарка срещу съдията с черен печат за САЩ

Очаква се Миталов да бъде изслушан и след това да се събират още доказателства
24
Образуваха дисциплинарка срещу съдията с черен печат за САЩ
Снимка: Pixabay

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) образува дисциплинарно производство срещу съдия Андон Миталов, на когото американският Държавен департамент наложи забрана да влиза в Съединените щати заради корупция.

Още по темата
Решението на колегията беше взето след повече от два часа дебати, проведени на закрито заседание, съобщи БНР.

Решението беше взето без участието на Севдалин Мавров, който си направи отвод по време на дебатите, защото се познава със съдия Миталов, Георги Чолаков, председателят на Върховния административен съд, който отиде на среща с президента заради конституционните промени и при отсъствието на още един член на Съдийската колегия. Резултатът беше четири на седем при гласуването.

Онези, които формираха решението, че трябва да бъде образувано дисциплинарно производство срещу съдия Миталов, прецениха, че формалните основания за това са налице, а тепърва ще се събират доказателства.

Защото се оказа, че нито от Държавния департамент на САЩ, нито от прокуратурата, нито от Антикорупционната комисия са дошли поисканите от Съдийската колегия допълнителни материали, свързани с работата на Миталов.

Единственото, на което се позоваха съдебните кадровици, е допълнението, което правосъдният министър, поискал дисциплинарното уволнение на Миталов, внесе миналия петък.

Предстои дисциплинарният състав да насрочи в рамките на следващите два месеца дисциплинарно производство, където ще бъде изслушан самият съдия Миталов и след това ще се събират още доказателства.

Засега не може да се каже докога ще продължи дисциплинарното производство, както и дали Миталов ще продължи да правораздава или по някакви причини ще бъде поискано временното му отстраняване от длъжност до приключване на производството.


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То,както гледаме, суверенни държави останаха само Русия и Северна Корея!!
18
1
 
9
 
! Отговори
Усещане за Колония преди 11 месеца
Граждани на Република България , внимавайте да не накърните честа и достойнството на съединените щати ! Ще бъдете подведени под отговорност за ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА .
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да ги кажат всичките, то е ясно че наще служби никога нищо не знаят, когато е в полза на обществото. Самия факт на блатото в което се намираме ме прави сигурен, че съм прав.
16
2
 
15
 
! Отговори
Гост+ преди 11 месеца
Ако българската съдебна институция сега не покаже ясно, че България е суверенна държава и че всякакви вмешателства отвън са неприемливи, след време всички ще съжаляваме. Ясно е, че българите сме с робска и угодническа психика, показали сме го многократно, но всичко би трябвало да има някакви граници.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бойко освен трима папи и една Мустафа ще го гали по главичката.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е мустафата ще е доволен
13
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За какво е дисциплинарното производство. Съдията е преценил, че шефа на "Русофили" може да пътува в чужбина и ще се върне. И точно това е станало, човека не е избягал, което показва, че преценката на съдията е правилна и няма да осуети евентуално съдебно преследване срещу Малинов. В какво го упрекват в случая - че е взел правилно решение?
12
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всс каза че част от доказателствата са класифицирана информация за парични потоци извън бг, по време на разследването доказателства ще бъдат оповестявани! Два месеца е процедурата имайте търпение руски приятели САЩ не обвиняват на ангро а с ФАКТИ
11
3
 
1
 
! Отговори
Полицай преди 11 месеца
Какво да коментирам, от бившо ченге, какво да се очаква.
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това е назидателна мярка, за да знаят всички, че който да работи съобразно интересите на САЩ ще бъде професионално линчуван. САЩ организират вендета, използвайки за целта структурите на българската държава.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това е безпринципно. Как ще образуват проверка основана на твърдения пред медиите. Без представяне на факти по каналния ред? Къде е правото? Някой попита ли този човек има ли намерение да ходи в САЩ?
8
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Руските " съдии" в русия! Тук не ги щем, въпреки кресливите руски ятаци и партизани! Ако са зорлии да заминават на калъп със " съдията" им, у нас така или иначе мястото им утесня и стават излишни!
7
19
 
6
 
! Отговори
Тоз е просто капут преди 11 месеца
Тоз е и предател

Представете си ситуация където рушняк заподозрян в служба на САЩ е пуснат да иде в белия дом само

Какво щеше да стане?

А тукашните джендъри за лапнали чурката на *** и си мислят ме от нея тече мляко
6
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бойко като е глуповат и не може да се справи с корупцията да си подаде оставката и да даде път на други не да ни унижава с американска колониална администрация да ни нареджда какво да правим.
5
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе ква дисциплинарка,къв черен печат!? Направо да го обесят на жълтите плочки и една седмица да го клати там вятъра туй невиждано корумпе,най голямото на Балканския полуостров, надминало и Дебелян,и Ковачки,и Черепа,и Цецо ухото,и Винету то с цялата му свита от калинки, и цялата крадлива св0лоч там
4
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това се нарича РЕПРЕСИИ И ДИКТАТУРА над съдия от българския съд,ограничават се и правата му,това се нарича мобинг,преследване и репресии над българското население и съда!
Това е шоу,за да накарат останалите да мълчат и се подчиняват на диктатурата,което е още по-страшно!
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
дисциплинарка ??? Какво е това заглавие?
2
3
 
27
 
! Отговори
отвратен преди 11 месеца
БГ. съд се подложи както тиквата на американските окупатори !! За нищо не ставата нашите магистрати ,а министъра и за бариерата на затвора да вдига не става !
1
5
 
33
 
! Отговори
Патриот преди 11 месеца
краварската окупаторска гнъсс вън от родината ми ,стига вмешателство и колониализъм ,не сме ви щат и не сме ви негриии да ви берем памука !Света ненавижда ФАЩ!