Кораб с китайски моряци акостира в Бургас

За момента няма данни за заразени хора на кораба
26 фев 2020 15:43, Ния Христова
8
Кораб с китайски моряци акостира в Бургас
Снимка: БГНЕС

Кораб с 25 китайски моряци акостира в бургаското пристанище, съобщи Нова ТВ. Регионалната здравна инспекция са извършили проверка на екипажа. Взети са всички мерки за безопасност.

Корабът пристигна от Южна Корея и ще остане до утре на пристанището. Всички моряци на борда са здрави. Те са прекарали два месеца в морето.

На тези, които имат контакт с екипажа, са им раздадени гумени ръкавици, маски и дезинфектанти, коментира д-р Георги Паздеров, директор на регионалната здравна инспекция.

"Изключително дисциплиниран екипаж. Когато е акостирал корабът, здравните власти първи са се качили. Те също разполагат със защитни средства - самият екипаж, самите те раздават на другите проверяващи органи маски. Имат си контейнери за опасни биологични отпадъци. Замерена им е температурата, няма болни с оплаквания. И въпреки всичко има нареждане - никой да не напуска кораба", добави още д-р Паздеров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айдее довиждане бургас пламва до 1 седмица, абсолютен провал на регионалните власти.
6
5
 
8
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Правете разлика между обявен официално инкубационен период и реалния такъв.Първия е нещо,което някакви чиновници нареждат на учените да кажат на базата на последните им данни.Втория ще нараства след всяко съобщение по темата.Последните данни от Китай сочат развиване на болестта след над 45 дни.След седимица ще има и за 60.
5
5
 
15
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Всъщност нас не ни интересува нито дисциплинираността на екипажа,нито процедурите на пристанишните чиновници.Това което ни интересува е какъв е товара и за кого е толкова свръхважен,че да се поема риска чрез акустирането му пандемията да влезе в България. Просто за да знаем кого да окачим на въжето,ако се окаже,че тя е тръгнала оттам.
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие кух.и ли сте? Пише, че хората 2 месеца са били в открито море. Малко поне да имахте на 2рия ретаж! Пу! Малко са тея 80% дето ги цитираха. Поне 90 са.
3
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе голяма работа сме, пускаме си сами вълка в кошарата.
2
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Веднага обратен завой и в морето! Нямат работа тука!
1
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай е колкото Перник!!!Това че някъде в Китай е имало заразени ,нищо не означава!!!!Още повече че от заразеният район,докато дойдат до България и ще е изминал инкубационният период!!!!Ненужна паника и търсене на сензации!!!Виж Тиквата обикля навсякъде да се търка във всеки.....!!!И без това е по-опасен от вируса!!!