В столичния "Възраждане": Кофи за смет, паркирани в зелената зона

И още от HelpBook - занемарени улици, боклуци, мръсотия
29 фев 2020 21:45, Анисия Иванова
12
В столичния "Възраждане": Кофи за смет, паркирани в зелената зона
Снимка: Helpbook

Снимка: Helpbook

В днешния обзор сме събрали няколко сигнала, постъпили в платформата на Helpbook.info, за проблемни зони в столицата.

В район "Възраждане“ се оказва, че на квартална улица кофите за смет нямат обособено място и заемат платено място от зелената зона. Нашият потребител се възмущава, че освен данък смет едва ли е нужно да плаща и за "паркиране" на кофите, а в същото време да няма къде да се паркират автомобилите, въпреки платените годишни стикери.

Следващият сигнал е за занемарена улица и тревни площи: "Улицата е "Чудна градина" в ж.к. "Младост" 1, в частта си около блок 34. Проблемите са не един - големи купчини боклуци преседяват до кофите вече месеци, натрупана шума и изрязани клони. За сметка на това около детската градина в близост изсъхналите клони изобщо не са подрязвани. На тротоара капакът на шахтата е продънен. На полянката пред блок 40 се намира ръждясала и изкривена футболна врата, която е потенциално опасна. Моля за взимане на адекватни мерки."

От същия район на съседна улица ни изпратиха видеоклип на новоизградена шахта, на която очевидно капакът е поставен неправилно и при преминаване върху нея силно хлопа, което създава риск от пропадане на пешеходци.

Сигнализираха ни и за улица в изключително лошо състояние в жк. "Студентски град". Ето какво пише авторът на сигнала: "Улицата е изцяло занемарена от масовото строителство, като същата е разкопавана многократно - не е възстановена с асфалт, а е оставена с чакъл само, спирано е незаконно ел. захранване на живеещите, установено след контакт с ЧЕЗ и наложени глоби от тях, прекъсвани са водопроводните канали, интернет връзката.

Хората, живеещи в бл. 88, не са спокойни, тъй като сградата е захранена с газопроводна тръба и ако тя бъде прекъсната по незаконен начин, застрашава живота им. Същевременно асфалтът по улицата и тротоарите не може да се забележи, тъй като същите са покрити с около 5-6 см кал. В по-топлите дни се образуват облаци от прах и нито един от строителите не пръска с вода, както и не измива шасито на камионите си. В блока живеят предимно млади семейства с малки деца и същите не могат да се възползват от тротоарите, за да излязат извън улицата. Улицата не е почиствана изобщо. Моля за съдействие от името на живущите в бл. 88, жк "Студентски град". /до НСА /".

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
The place to be... преди 4 години
Само това остава да видим, паяк вдига кофа за ***, пълна и я откарва на наказателния паркинг.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Паяка къде е?
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не са им сложили скоби на колелата?
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Веско ЛондонТова не е пред блоковете. Тая улица я знам, живяла съм там. Хората си поддържат градинките пред и зад блоковете.
2
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На който не му харесва локацията на кофите, да си ги прибере вкъщи и да паркира на тяхно място. Има и друго решение - да си ходи на село, там място много.
1
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде да сложат кофата като няма място? Като махнат кофата и останат с една после ще ревът, че кофата е препълнена и *** пада извън нея. Българина никога няма да бъде доволен.