Протест след домашен арест за шофьора, убил двама

Роднините на загиналите се притесняват той да не избяга в Турция
4 мар 2020 10:06,
19
Протест след домашен арест за шофьора, убил двама
Снимка: БГНЕС

Бургаският окръжен съд реши, че шофьорът на автобуса, помел двама на пътя между Бургас и Созопол, ще остане под домашен арест до приключване на делото.

Близките на загиналите при инцидента настояват той да бъде върнат в ареста, защото се опасяват, че шофьорът може да избяга в чужбина и той да не получи присъда.

Още по темата

На 28 февруари автобус прегази мъж и жена, докато жертвите оглеждали щетите по колите си след лека катастрофа на пътя. Покрай тях преминал автобус с чуждестранна регистрация. Шофьорът на автобуса ударил една от спрелите коли,  помел и двама от водачите- мъж и жена, които загинали на място.

Жителите на двете созополски села – Росен и Присад, са се събрали пред дома на загиналия мъж.

"Шофьорът, който прегази детето ми, е с двойно гражданство и всеки момент може да избяга в Турция. Няма да е първият, нито последният, който го е правил. За мен за двойно убийство да лежи вкъщи не е нормално", заяви пред Нова тв  Мария Тодорова, майката на загиналия по време на катастрофата Тодор.

Тя заяви, че никой не се е свързал с тях за инцидента. Те разбрали от медиите сутринта.Водач на автобус, който е минал минути преди фаталния инцидент, е видял леката катастрофа.

"Когато минах, излизайки от кв. "Меден рудник", видях автобус на аварийни. Когато наближих, видях в лявата лента и автомобил. Жена говореше по телефона, момчето беше до нея. Имаше видимост на около 100 метра, но там е неосветен участъка. Когато наближих, видях, че има хора на платното. Имах време за реакция. Не мога да си обясни как колегата не е успял да реагира", коментира Николай.

Близките на загиналите настояват за доживотен затвор без право на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Nn преди 4 години
Някой от умниците, които раздават присъди тук, замисли ли се, че ако вместо автобус в оставените в лявата лента автомобили се беше блъснал лек автомобил сега щеше може би да има и още жертви съвсем невинни при това. Не знам колко трябва да ти е малко акъла да оставиш колата си в лявата лента и да седиш да се разправяш на пътя заради два таралясника дето нямат общо и 3хил. лв.Тея са за наградите Дарвин направо. Пътища щели да блокорат странджански чобани кухи.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
още си без практика , защото на село се кара по един начин в града по друг . През делника по трети в неделя по друг . За това неможеш да си обясниш, как не ги е "видял". И едно е да ги види друго е да се спре на мига, трето е да се издигне
11
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как така домашен арест? Да го изпратят нс почивка, ал инклузив или на балнеосанаториум и спа. Моля ви се де, не му нарушавайте правата.България е държавата цирк!
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до14. От какво да бяга , че тия се стоят на платното и си оглеждат магарията , която са направили.
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този пък " неможел да си обясни" , ми неможеш защото да караш кола е едно да караш автобус е друго. Да те върнат отново на изпит за водач. При неделните водачи е така . Забравят , че при авария се слага на сто метра триъгълник и се стои на десния банкет на платното , а не от ляво на катактрофата. И когата в лявото пратно има превозно средство , като самолет ли да литне автобуса. Водача на автобуса е предотвратил много по голям пътен инцидент. Заради тия несъобразени водачи с условията на
8
6
 
8
 
! Отговори
Каракочев преди 4 години
Смятайте, че вече е избягал.
7
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за учителката която тръгнала на работа пияна , да учи децата да има ли доживотна присъда Затова че дава такъв пример на децата А можеше и да прегази някое дете край училището с тая пияна физиономия
6
8
 
10
 
! Отговори
Този преди 4 години
е карал като луд. Без да му пука за евентуални последици. Знае, че ще мине безнаказано. Знае, че тук е разграден двор. Иначе анадолците съм ги виждал в Гърция. Знак с ограничение примерно до 120, карат с макс 118 щото там няма разминаване. И тоя ще го изчезне като оня, дето уби мотористите.
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бъдете умни , слагайте си камери в колите Ще имате винаги запис в такава ситуация и няма да ходите с години по следователи и съдилища
4
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доживотна присъда без замяна - защото е чужденец ли ? Тия хора нямат грам правна култура
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свидетелят казва че са били на платното След катастрофа първата ви работа е да се дръпнете извън пътя , иначе ще ви прегазят други коли
2
2
 
18
 
! Отговори
Freeman преди 4 години
Начи, когато се прецени, че домашен арест е достатъчен и се окаже, че не е, щото оня си нaбие кaмшика, то съдията заема неговото място и става подсъдим. Така се носи отговорност!
1
6
 
15
 
! Отговори
Това преди 4 години
българин да убие двама в Турция...Домашен арест ли? Ще си умре в затвора. Само ние им се навеждаме на тия! За кой ли път?