Откриха още незаконни складове за храна в Плевен

Унищожават 30 т месни продукти
6 мар 2020 15:08, Ния Христова
6
Откриха още незаконни складове за храна в Плевен
Снимка: Pixabay

Българската агениця по безопасност на храните откри и затвори още три нерегламентирани склада за хранителни продукти. Складовете са на същия собственик, чийто помещения бяха запечатани в Плевен през февруари 2020 година. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията по храните, цитирани от bTV.

Предназначени за унижаване са 30 460 кг месни продукти, 4516 кг млечни продукти, 1432 кг храни от неживотински произход, съхранявани в тях. За момента не са установени стоки от складовете в търговската мрежа. На собственика им ще бъде съставен акт по Закона за храните.

Помещенията са били отдадени под наем, наемателят ги е използвал за съхранение на хранителни продукти, но без легистрация по Закона за храните. Складовете се намират на територията на неработещо предприятие.

Още по темата

При съвместна проверка на инспектори от ОДБХ Плевен и служители от Икономическа полиция е установила повторното нарушение.Случаят вече е предаден на прокуратурата.

През февруари полицията в Плевен иззе над 6 тона месо. В един от складовете бяха установени 63 л течност, която наподобява ракия. В останалите складове пък бяха открити близо 50 т месо - свинско, пилешко, агнешко, част от него с изтекъл срок на годност, а другото без маркировка и етикети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Ние сме богата държава. Защо да не изхвърлим 40 тона продукти. Ако се докаже лабораторно че е годно за консумация, защо да не се оползотвори ?
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредното безмосъчно изхвърляне на храна. Да бяхте организирали кухни за бедни, ама от къде акъл!
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ауу ядем пресни и без ГМО месо директно от Плевен.. Предпочитаме Българското)))
3
0
 
6
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
нещо няма подробности, къде са тия складове, на кого са? и като стана дума - тези продукти дори и да не са продавани директно нищо не пречи от тях да са били приготвяни разни кайми и др. неща и така да са пласирани, а по скапаните отиват за храна за животни, това са стари схеми още по времето на птичия грип ги правеха че и по-отдавна
2
0
 
9
 
! Отговори
ДГД преди 4 години
И сега собственикът ще бъде глобен с 1000 лева, нали?!?
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изненадан? Още колко има около Софето да знаете ще ви се завие свят