Пътни проблеми: Нагло паркиране, изоставени коли, безстопанственост...

Helpbook сигнали от последната седмица
7 мар 2020 07:45, Анисия Иванова
38

Снимка: Helpbook

Автомобилите не само в столицата, а и в страната масово паркират неправилно, става ясно от постъпилите сигнали в платформата на Helpbook.info.

Освен върху зелените площи и тротоарите, шофьорите спират колите си директно на платното, на кръстовища и спирки на градския транспорт. Сигнал за неправилно паркиране получихме от разтревожена майка от район „Триадица“. Автомобили на работещите в близкия мол редовно се паркират пред постъпите на подлезите, като по този начин препречват достъпа, а преминаването с детска количка е почти невъзможно.

В друг сигнал са ни изпратени снимки от завзета градинка от многобройни автомобили в район "Подуяне“. Пространството се е превърнало в нерегламентиран паркинг не само на автомобили в движение, а и на такива, които отдавна не се ползват.

С подобно оплакване ни потърси и наш потребител от Варна. Изоставен автомобил от години заема паркомясто в района, а стикерът му отдавна е изтекъл.

Получихме сигнал, отправен към Агенция "Пътна инфраструктура“ за безстопанствен пътен знак, който от доста време се валя до оградата на столично училище. Според нашия потребител такава безстопанственост е недопустима.

Друг наш потребител се възмущава от рядкото сметоизвозване, което в последно време съвсем се е разредило. Живущите в района са принудени да превозват сметта със собствените си коли до по-празни сметосъбиращи съдове в други райони.

Информираха ни и за силна смрад и гъст пушек, излизащ от комин на къща в централната част на София. Въпреки затоплянето в последните дни, горенето на всякакви отпадъци не престава.

Започна пролетното подкастряне на дървета по кварталите, но за съжаление получихме сигнал за зарязани огромно количество клони на автобусна спирка в район "Младост“. Нашият потребител се надява все пак да е предвидено извозване, а ако не е - моли отговорните органи за намесата им.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Неизвестен. преди 3 години
Към кого и къде да се оплача за паркирането до гаражите.имаме гараж срещу гараж,ние до като изкараме колата от гаража с голям зор и мъки, заради някой си който не разбира че не се паркира срещу гараж.а човека от среща посмъртно не може да си изкара колата защото винаги има паркирана кола до гаража му.
30
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
29 Разходих се в Швеция, Норвегия, Дания, дори в Барселона всичко е широко. Изключение правят френските исторически части, там е все едно да искаш да паркираш в Етъра. Не фантазирай, а помисли преди да пишеш.
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А гаражите станаха златарски ателиета и бакалии. Нямало къде да гарират.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Паркингите се обърнаха на фризьорски салони и кръчмета. Рентиерите сега реват за "нагло паркиране" пред същите салончета и кръчмета.
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разходете се с гоогле мапс из градовете в Западна Европа да видите как всяко възможно за паркиране място са го направили на паркомясто. Вижте как зелените площи между сградите са орязани, за да има повече паркоместа. Разходете се и по улиците и вижте как са направили паркирането. Отделно, че са си направили много закрити паркинги. Проблемът в България са некадърните и корумпирани управляващи, а не хората, които няма къде да паркират.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А терени и за паркоместа имаше но ги застроиха. Начинът сега е обратно, отчуждаване и даже събаряне на разните полузаконно застроени терени. Няма накъде повече да вземаш от тротоара и междужилищното пространство. Хората и без това вече слизат на улицата за да се разминат.
25
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Теснотията е характерна за ориента и индия. Като почнеш от бит пазарите, минеш през кварталните търгаши и прекупвачи с преместваемите обекти, разните кръчми и кафенца на брадчеда на кмета и стигнеш до настроените кооперации в зелени зони и дори детски площадки и игрища на фирмата на общинският съветник с подкуп за разрешително от главния архитект и сие.
24
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината, личи ти че си ***. Тролиш по тема да намалим тротоарите, пък я някой ти се върже. Проблемът е и в такива като теб, които откланят вниманието. В западната ти европа булевардите пешеходните зони фонтаните зелените площи и улиците са широки и не са заграбени. Тесни са само историческите места.
23
2
 
7
 
! Отговори
Истината преди 4 години
В Западна Европа преди години паркираха по същия начин - по тротоари и зелени площи, но там ги направиха на паркоместа, а не както е в България, глоби и някакви реват спазвайте правилата, а то е невъзможно. В България автомобилите на човек от населението са доста по-малко от броя им в Западна Европа, но за онези 80% изглеждат повече и много.
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като видях снимката веднага познах червено-бялата панелка в Хаджи Димитър. Там живееше едно гадже - Илияна, много арна беше, но качи килата.
21
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Положението с паркирането е същото, както положението с ред други неща в България. Нископлатени чиновници, които мислят само как да гепят някой рушвет от някоя тънка схемичка.Защо да мислиш за инфраструктурата на кварталите, за облагородяване на междублоковите пространства и за строеж на общински многоетажни паркинги, като може да дадеш някое разрешително за строеж на жилищна кооперация и да си прибереш почерпката...А пък и гражданите си траят, защо да се напъваш излишно.
20
6
 
10
 
! Отговори
redordead преди 4 години
1. това че няма къде да пркираш не те оправдава да пакрираш в градинката - като си визмаш кола ще си предвидиш и къде можеш да паркираш законно. То и онези арабели дето са в Германия така се оправдават - ми аз няма какво да мандръсам, затова изнасилих...Има градове, в които не се разрешава регистрация на автомобил ако нямаш договор за парко място или нотариален акт за такова.2. Дори да се направят многетажни паркинги, *** пак ще си паркира по полянките, щото няма да му се дават пари.
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблема има лесно решение, разлепете плакати във Факултета и те ще си наберат някоя трошка още на другия ден, що джелезо има там.
18
5
 
6
 
! Отговори
asd преди 4 години
реститутковците у софията са най-безполезните и долни същества в цялата държава....протестите им пречат, разхождат домашните си песове да се изакат навънка, цъмбуркат в калчищата....има един кръпката в драгалевци, коцета калки, искрен пецовци...все едни такива извратеняци
17
5
 
7
 
! Отговори
Batman преди 4 години
Ние така си живеем и ни е гот в калта щото сме си терикатчета селски.Балгарина казва:Какво толкова и така.
16
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
стига с това нагло паркиране. това е капацитета на всички - да се оплачат, че съседа им пречи, а в същото време никой не протестира срещу глупостите в държавата (защото е по-безопасно да мразиш съседа). много от тези хора паркират там, защото няма места, не защото искат. в крайна сметка някой дава разрешителни за строителство, но никой не мисли за инфраструктурата. не разбирате ли че ви настройват един срещу друг
15
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 13Глупав коментар По Ню Йорк ,Лос Анджелис или Лондон където има хора колкото 2-3 Българии да не би да има къде да се паркира ?Просто си има правила и яки глоби ,това е истината
14
2
 
9
 
! Отговори
Факт преди 4 години
За София трябват закрити общински паркинги, многоетажни и подземни, за поне 300 хиляди коли. В Западна Европа отдавна решиха проблема с паркирането по градинки и тротоари. Където може стесниха тротоарите, за да се паркира от двете страни на улиците. Градинките, в които в София се паркира, също направиха на паркинги тази част от тях, които са подходящи за паркоместа, а останалата по-голяма част оформиха като хубави поддържани зелени площи. Затова там никой не врещи глоби, глоби, глоби,...
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като маймуни управляват и докато гражданите спят и невиждат как може да се построят паркинг структури и паркинги няма да се подобри положението.Некой търпят, а за други живота продължава
12
1
 
3
 
! Отговори
Бг преди 4 години
снимка 7,8 са проблеми на общината :D