Сгради, автобуси, паркове, площади... В Габрово дезинфекцират

Мерките се вземат след заповед на кмета Таня Христова
Обновена: 9 мар 2020 10:38 | 9 мар 2020 10:18, Красимир Ангелов
14

В Габрово започна дезинфекция на всички обществени сгради - съд, прокуратура, администрации, КАТ, полиция, културни институти, църкви, автогарата, автобусите от градския и междуградския транспорт в Габрово. След спирането на дъжда незабавно ще бъдат обработени автобусните спирки, парковете и детските площадки.

Още по темата
Разпореждането за дезинфекция е станало със заповед на кмета Таня Христова и е свързано със случаите на заболели от COVID-19 в града и мерките срещу разпространяване на инфекцията, съобщиха от общината.

Всички културни, спортни и други масови събития, събирането на големи групи хора на закрито, спортните тренировки, репетициите на професионални и самодейни състави, както и всички групови публични изяви, са отменени.

Няма да има учебни занятия в Техническия университет и в училищата, отменят се заниманията в детските градини и яслите. Не се препоръчва събирането на младежи във ваканция в кина, молове и други обществени места.

Преустановена е работата с потребители в дневните и почасови форми на социални услуги за деца и пълнолетни. Детската млечна кухня, домашният социален патронаж, обществената трапезария за топъл обяд, приемната грижа, механизмите за лична помощ, Домът за пълнолетни лица с физически увреждания, звеното "Майка и бебе" и четирите центъра за настаняване от семеен тип ще продължат да функционират със засилени мерки на контрол.

Очаква се днес Регионалната здравна инспекция да посочи ясни указания към работодателите в областта какви процедури трябва да следват, за да предпазят работещите в местните фирми и предприятия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Велес преди 4 години
Всичко досега относно коронавируса е в сферата на приказките! Заблуждаващи естествено.1. Защо никъде не е упоменат състава на дезинфектантите ?2. Защо не се задължат домсъветите и домоупраавителите да обеззаразят с нещо входовете на блоковете, стълбищата и стълбищните площадки?3. Това да е задължения и за предприятията на тяхна територия!- Спомням си някога, че пред блоковете и вратите се слагаха обикновени, конопени чували напоени с хлорна вар за да се стъпва и минава през тях!
12
1
 
2
 
! Отговори
Инфо!! преди 4 години
Браво Валентин Тодоров . Явно ти си по образован и разбираш на каде отиват ттезз прости управляващи .Много жалко че хора без грам мозък ни управляват и крадат
11
6
 
3
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
От минусите,които набързо ми надраскаха заради изтъкването на отдавна известния и доказан научен факт,че веригата гълъби,тавани на които живеят,***,хранещи се с есктрементите им и после шетащи в домовете на хората е основния път за разпространение на вирусите на грипа и куп други вируси,разбирам,че на този сайт поставящите гълъбите и *** пред хората са абсолютно мнозинство.Роднинство по мозък, както предполагам.
10
4
 
1
 
! Отговори
Инфо !! преди 4 години
Как сте се превърнали в мишки служещи на едно корумпирано просто правителство !! За Това България е на това положение , на дъното !!! Корона Вируса е Най мощтното Био Химично Оръжие създавано Някога от човек !!!ТЪППИ СТЕ !!!!Не било страшно !!! Ей *** защо умират хората бе ??? От Грип ли . Я заминавайте да се образовате *** НАРОД !!!Отговорете ми като е безопасен защо умират хората !!!!
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДаДали под шума коронавирусното активно мероприятие, тихичко няма да ни натресат ново ограбване и нов геноцид? Отвличат ли ни вниманието?
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
5, питаш "защо е тази паника" все едно не си прочел вчерашните изказвания на главния ББудист на републиката:"Нека хората да изчакат, да не се събират, да минат тези седмици""Призовавам нашите сънародници да покажем, че нищо не ни плаши и че сме самодисциплинирани."До тук добре, но веднага ..."Борсите се сриват, ще има в световен мащаб тежка финансова криза, така че да сме много единни и дисциплинирани"и накрая"Затваряйте всичко, ако така върви светът съм убеден, че ще отложат и Олимпиадата
7
0
 
7
 
! Отговори
Да преди 4 години
Пълно малоумие. Приемете, че ще мине, няколко човека ще починат дето само Господ знае дали нямало да починат и от кръвно, диабет рак и т. н. Ако съм журналист бих поискал данни за бройката починали примерно в събота и неделя по възраст и заболявания. Електоратът е стадо и политиците трябва да отговорят на стадото, не е само в България . Затова е цялата истерия.
6
6
 
0
 
! Отговори
niki преди 4 години
*** е виновна за курона вируса!!!!
5
9
 
1
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
А птиците?Гълъби,врабчета и т.н.Именно те са сновните разпространители на вируси.След тях ***,които се хранят с изпражненията им и пренасят вирусите от таваните в кухните на хората.Така,че първото което трябва да се дизенфекцира са таваните в които живеят гълъби.
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като нее толкова страшен този кУрона защо е тази паника. Ще ви кажа. Защото хич нее безопасен. Този вирус е изпуснато бактериологично оръжие и няма спасение.
3
3
 
0
 
! Отговори
Инфо !! преди 4 години
Пълни *** заразявайте се
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Габрово започна дезинфекция, а в съседните близки градове кога?Търново и Севлиево са съвсем близо, а Ловеч е м/у Габрово и Плевен.
1
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дезинфектантите действат само 2 минути, после си е същото. Само ще хвърли пари на вятъра.