Туризмът - една от най-големите жертви на коронавируса

Представители на бранша са притеснени
Обновена: 11 мар 2020 07:19 | 10 мар 2020 22:50, Петя Славова
27
Туризмът - една от най-големите жертви на коронавируса
Снимка: БГНЕС

Разпространението на коронавируса ще повлияе сериозно и върху туризма у нас. Притеснението е на представители на бранша. По думите им стартът на новия летен сезон по родното Черноморие, който традиционно се поставя от израелски гости, тази година ще се отложи с поне месец, съобщава Нова тв.

Още по темата

Загубите ще бъдат не само за туроператорите, но и за съпътстващите дейности – тези на хотелиерите, транспортните фирми, търговците. Хотелиери по Южното Черноморие вече отчитат спад в ранните записвания за почивка. Ситуацията не им дава спокойствие за подготовка на сезона.

Признават, че не знаят дали да харчат вече преведените им пари от ранните записвания, а в същото време средствата им трябвали за поддръжката на материалната база и за обслужване на кредити. Хората от бранша са притеснени и от това, че може да започне анулиране на ранни записвания и да се наложи да връщат пари.

Проблем се очертава и с набирането на персонал. От бранша не са сигурни дали няма да им се наложи да съкращават хора, нито колко нови ще могат да наемат. Въпреки това, наетите на постоянен договор в туризма обещават да предложат качествени услуги на гостите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мутрите сериозно притеснени за мутрохотелите - да фалират дано!!!
24
4
 
8
 
! Отговори
Миле преди 4 години
Аз пък си направих резервацията за средата на юли, една седмица , вила в Гърция - 1000 евро, цялото семейство се побира , даже има място и за приятели. Към края на септември още една седмица и това ще е почивката за 2020. Като цяло едни 5000 евро на година дето нашите мамули от морето не ги искат, щото като ида там и се чувствам като просяк дето е виновен за нещо, щото иска минимални условия за почивка. Ами като не ми искат парите, ще ги дам с удоволствие на този, който ги иска...
23
2
 
4
 
! Отговори
старата слава преди 4 години
Свършено е с Балкантурист и туризма в България! Гланиците са отворени навън.....
22
1
 
3
 
! Отговори
мафията преди 4 години
До КРИЗА - ВИРУСКолко ченгета ще останат без работа или ще се превърнат в мутри?
21
1
 
4
 
! Отговори
предприятие на МВР преди 4 години
До БалкантуристВсички контакти се следяха! Страх ги беше от сянката! Цялото МВР във страната бе на море командировано през курортния сезон и подробно докладваха и вербуваха.
20
1
 
3
 
! Отговори
гнездо на оси преди 4 години
До БалкантуристРъководството и личния състав бяха верни на МНО и МВР-ДС. Всичко бе милиция!Персонала на работата бе задължаван да сътрудничи и дава информация за всичко!
19
1
 
5
 
! Отговори
Балкантурист изгоря преди 4 години
До БалкантуристИзгоря за да свети чистилището на мръсните пари!
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека да превърнем хотелите в болнични легла и санаториуми против грипа!
17
1
 
8
 
! Отговори
Балкантурист преди 4 години
Бг хотелиерите са некадърни, алчни и прости. Презастрояването на черноморието е схема за пране на пари.Срива на целия бранш, ще ми достави огромно удоволствие. На министърката на туризма - много поздрави!
16
1
 
4
 
! Отговори
КРИЗА - ВИРУС преди 4 години
О-ХА-ХААААААААААААА
15
1
 
8
 
! Отговори
Хмм преди 4 години
Този сезон да го пишат нула. И да успеят бързо да ограничат вируса и разпространението му, със сигурност туристите ще са в пъти по-малко. Та авиокомпаниите канселираха хиляди полети през март - сега последно British Airways спират 3500 полета до началото на април. Те туристи чакат...ще има да чакат. И приятелката ми работи в туристическия бизнес и канселациите валят една след друга
14
1
 
2
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Петя , Петя ... "един жертва" .... сложно, сложно ...
13
2
 
10
 
! Отговори
Боко преди 4 години
То па един туризъм и една територия ...ум да ти зайде ... щастлив сега е само нашия Слънчо Бащица от вируса че може да се покрие от скандалите от " хубавото " Му управление
12
2
 
7
 
! Отговори
Ангелакова изгоря! преди 4 години
Свършено е с нея и цялата страна!
11
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали са се пишат големи хуманитарни хотелиерите,и много милеят за народа.Да ги направят на Хосписи.Мамицата им ***.Всички дето ги знам са за трепване с правата лопата.Да ги не жалите изобщо.Нека държавата да реве че няма пари.Държавата ги остави да се гаврят с хората като им работят за стотинки,и никой не им търси пари за осигуровки.Всички хотели се направиха с крадене от Приватизацията.
10
1
 
3
 
! Отговори
Чавдар преди 4 години
Есента, вирусът щял да се предава най лесно. След всяко предаване се подобрявал, за сметка на това нямало да е толкова смъртоносен.
9
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не разбрахме когато печелеха. Но сега когато губят ореваха орталъка. Няма мезонети няма ферарита няма яхти но пък имат хотели за стотици милиони. Как и с какви средства са ги построили. С пестене от закуски ли. Щото и аз се питах да построя хотел от пестене на закуски ама нещо не ми се получи. Сигурно този сезон ше бъркат по кофите да търсят лебец. Живи да ги ожалиш. Ако погледнете банковите им сметки ще се опулите. Има само пет лева от 1989 година. От ония червените Живковите пари.
8
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За проблемите в родния туризъм най-малко е виновен вирусът.
7
1
 
21
 
! Отговори
Цако-Тако преди 4 години
В София продължава да се строи-няма студ, няма пек...що да има "зелено" петно се бетонира. В страната също. Тези МУТРИ също са на пангара. Животът на Земята е нечестен, но ГОСПОД е справедлив! Той забавя, но не забравя. Да се молим да ни пАЗИ! Амин!
6
3
 
25
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Кога да очакваме самоубили се хотелиери?