Във Велико Търново все повече болни с пневмонии след грипа

Четири проби са изпратени да бъдат изследвани за COVID-19
12 мар 2020 15:06, Анисия Иванова
13
Във Велико Търново все повече болни с пневмонии след грипа
Снимка: БГНЕС

Увеличават се пациентите с пневмонии, заради усложнения от грип тип "Б" в Белодробната болница във Велико Търново, съобщи д-р Стела Денчева, управител на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания "Д-р Трейман".

Тя уточни, че само за вчерашния ден са приети 10 пациента с подобни симптоми, които са насочени към лечебното заведение от спешните отделения в областта и от личните си лекари.

Според д-р Денчева заради разпорежданията за овладяване на новата респираторна вълна от COVID-19 към референтна лаборатория са изпратени четири проби на постъпили в отделението пациенти, днес се очакват резултатите.

Тя уточни, че към момента общото им състояние се подобрява, след стартиралото лечение.
От болницата са ограничили свижданията и са увеличили степента на дезинфекция. Осигурени са лични предпазни средства за лекарите и персонала, включително и костюми за по-сериозна защита.

Капацитетът на отделението, в което се приемат хора със симптоми на грип и пневмонии е 54 легла, от които 7 са допълнително разкрити, в момента са заети 53 легла, но минималният срок, в който трябва да се лекуват хората с пневмонии е седем дни, което означава, че е възможно капацитетът да не достигне, отбеляза д-р Денчева пред БТА.

Управителят на лечебното заведение уточни, че сред настанените няма пациенти, завърнали се от рискови дестинации с обявена епидемия от коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Ами Иване то има и друг белодробен кабинет на втория етаж, където няма джипита
11
0
 
0
 
! Отговори
Иван Иванов преди 4 години
Как няма да има белодробни заболявания във Велико Търново като на етажа на джипитата в градската поликлиника точно по средата има кабинет белодробни болести хората докато чакат при личните си лекари има струпани хора които кашлят кихат пред белодробния кабинет и това е в един и същ коридор
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много навътре ги вземате нещата, все от нещо се умира ,смъртта е със 100% смъртност
9
1
 
0
 
! Отговори
До8 преди 4 години
Добре ако обявят да речем пет болни в Търново,по добре ли ще се почувстваш?
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как не ги е срам бе? От 53 болни само 4 теста! Тези хора нормални ли са? И това е Търново. Какво е тогава в Пловдив, Варна, София? И после само 7 болни от коронавирус. 7 друг път!
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента са заети 53 легла, но са направени 4 теста. Браво, така продължавайте, смешници. Вече и Испания пламна. До седмица-две и тук ще стане страшно
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ситуацията във Велико Търново за момента е спокойна,хора с маски рядко се виждат,трафикът на автомобили е малко разреден,отдавам го на ваканцията на учениците!Магазините определено правят по голям оборот със хранителни стоки с дълготрайна употреба!Интересното ще е ако се потвърди положителна проба за вируса как ще се развият нещата!
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спокойно, децата ще се погрижат за баба и дядо. Тежко е на социалната система, която боко се опитва да разтовари, инак няма да има парици за гербавите калинки..
4
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Бг Има хиляди заразени но никой не им прави тест а ги изкарват Грипяса ли. Дано не пламнем като в Италия. Щото те бяха големи Корназлии и като се запалиха затвориха цялата територия. Това нее обикновен вирус това е бактериологично оръжие. Изпуснато е от Китайска лаборатория. Нима обикновен вирус ще се разпространи за часове. Защо птичия и свинския не направиха пандемия. Спрете работа не пускайте децата на училище. Възрастните да не излизат те са най уязвими. Не слушайте шлангажията.
3
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
някой няма ли да изследва нулевия пациент у нас - Тиквата? Току-виж пробата излезе положителна и да го изолираме някъде, за да не ни досажда ежедневно
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сетиха се да изпращат проби.
1
1
 
22
 
! Отговори
1 преди 4 години
Приемът се увеличава, 10 са приетите, но само 4 проби....