Акция на КАТ в Сливен, всеки втори е нарушител на закона

Следено е за поставяне на колани и фарове с LED или ксенон
13 мар 2020 00:45,
25
Акция на КАТ в Сливен, всеки втори е нарушител на закона
Снимка: БГНЕС

Всеки втори с нарушение по Закона за движение по пътищата при вчерашната операция на РУ-Сливен. Това съобщиха от пресцентъра на полицията в града.

Още по темата

Засилените проверки на полицията са за техническа неизправност и промяна в конструкцията на автомобилите. От понеделник до края на седмицата е в ход операция по линия на ROADPOL за използване на обезопасителни колани от водачи на МПС и пътници, използване на каски от водачи и пътници на мотоциклети и използване на обезопасителни столчета за деца. При вчерашната операция са съставени 10 акта на водачи за неизползване на предпазни колани и 5 фиша на пътници.

Целта на операцията е да въздейства върху поведението на водачи и пътници да напомни за важността от използване на обезопасителните системи за намаляване на риска от настъпване на сериозни увреждания или смърт при възникване на пътен инцидент.

Служители на Териториална полиция и участъци „Надежда”, „Петолъчка” и „Запад” при РУ-Сливен извършват ежеседмични операции по спазване на Закона за движение по пътищата. Акциите са в рамките на три часа, на различни места в града и в различен часови диапазон. Вчера на булевард „Банско шосе”, срещу сградата на КАТ, бяха проверени 130 автомобила и 190 лица.

За времето от 14.00 до 17.00 часа полицейските служители са констатирали 70 нарушения на ЗДвП, като всеки втори проверен е бил в нарушение. Операцията е насочена към контрол и установяване на водачи, които са подменили светлините на автомобилите, като са заменили типа на оригиналните крушки на фаровете с LED или ксенон. При тази корекция светлината от фаровете не се концентрира, разсейва се и води до заслепяване на останалите участници в движението, което е предпоставка за възникване на пътни произшествия. Промяната в светлините се установява с техническо средство в сектор „Пътна полиция”- Сливен. Установени са 5 автомобила с променени светлини. На водачите са съставени актове по чл.139 от ЗДвП. Съставени са 5 фиша са неизползване на светлини.

В хода на операцията са отнети 3 шофьорски книжки за неплатени глоби и са съставени 45 фиша за други нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
3
 
! Отговори
G Class преди 4 години
За китайските ксенони гонене до дупка и яки глоби.Като се разминаваш с тях направо те заслепяват от всякъде.
18
1
 
5
 
! Отговори
Дениз преди 4 години
Дране на бедния народ му е майката
17
6
 
2
 
! Отговори
Див Петел преди 4 години
Поредния грабеж от работещите хора. Само търсят начин да тормозят хората и да ги точат.
16
4
 
9
 
! Отговори
Ники преди 4 години
Колко трябва да си пррооз да си сложиш на таралясника си ксенонче или ледче за 20 левчета, като същият мааулоумник срещу теб , също може и си е взел за 20 левчета същото и на пътя се любите един-друг
15
3
 
15
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
Когато толкова много граждани са нарушители, значи има нещо сбъркано в системата. Вероятно законът или нормите са неадекватни на действителността.
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако си "редовен" от какво се оплаквате?Трябва по-често да има проверки и глоби за нарушителите.
13
1
 
16
 
! Отговори
Моля ви се... преди 4 години
Спрете с тези празни приказки ,полицията е на норма ,тя просто събира пари от най-бедните защото те немогат да си купят чисто нови коли--виждаме и личните автомобили на полицаите ,ако те бъдат подложени на истински преглед масово ще бъдат спрени от движение,защото вБългария изискванията изпреварват ФИНАНСОВИТЕ възможности ,малцина са тези които могат да си позволят нов автомобил и подръжка в гаранционен сервиз
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаем какъв е всеки втори в Сливен. За тези хора да са нарушители и престъпници е част от културата им.
11
1
 
10
 
! Отговори
Хипохондрик преди 4 години
Катаджиите били ли са с маски?
10
2
 
18
 
! Отговори
преди 4 години
Какъв е броят на проверените и санкционирани милиционери? Или бройката е нула-защото служебната карта имунизира от проверки?
9
7
 
42
 
! Отговори
Anon преди 4 години
Слава Богу че ги почнаха тия с китайските ксенони... страшна напаст са. Да ги гонят до дупка селяните и глоби като за последно. Една добра новина.
8
3
 
9
 
! Отговори
Шифиор преди 4 години
Що са без маски ?Като ме спрат ше им се изкашлям в лицата ...
7
11
 
26
 
! Отговори
ГЕРБ Е МАФИЯ преди 4 години
Нали уж като сложим камери нямаше да ни спират повече за щяло и нещяло с въпроса: "Ко прайм ся ?"От Нова година няма евро пари и Тиквата ги е пуснал тия да дерат кожи.Спират те и се чудят за какво да те глобят.Явно имат норма колко пари да съберат и докато не я изпълнят за деня, не смеят да се приберат при началника си.
6
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Че не били фабрични, че заслепявали, че били ЛЕД или ксенон - това не е уредено от чл. 139, съответно акта пада."Ексоер, най-често "очен" лекар може да каже, че това е опасност за движението по пътищата и ей го на... :)
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5Да, селските бекове, сте така. Нещо да ви е накриво и се пускате от системата като некви хайдуци.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все пак е Слиуен.
3
3
 
27
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
чрез толкова висок брой нарушители се доказва че до сега полицията не е установявала постоянен контрол в района в следствие на което водачите са свикнали да бъдат ежедневни нарушители и да нямат респект и разбиране на правилата
2
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Установени са 5 автомобила с променени светлини. На водачите са съставени актове по чл.139 от ЗДвП."Ъ? Катаджиите са ги писали, че са технически неизправни по 139? Това пада в съда отма, чак съдията ще се ядоса че катадджиите пишат такива неща. Има ли светлини? Има. Изправно е. Че не били фабрични, че заслепявали, че били ЛЕД или ксенон - това не е уредено от чл. 139, съответно акта пада.Не е лесно да си залупен пътен полицуга.
1
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Милиционерски тълкувания на закона с цел изнудване. Да се надяваме, че всички подобни актове ще паднат в съда. А парите от данъци за заплатите им са отишли на кино.