Изключително натоварен трафик на Капитан Андреево и Лесово

Влизащите у нас ще са под задължителна 14-дневна карантина
13 мар 2020 13:24, Анисия Иванова
6
Изключително натоварен трафик на Капитан Андреево и Лесово
Снимка: БГНЕС

На границата с Република Турция на ГКПП Капитан Андреево и на ГКПП Лесово трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили, съобщиха от МВР.

Във връзка с епидемиологичната обстановка, на влизане в Турция на ГКПП Капъ куле турските власти са монтирали термокамера за измерване на температурата на влизащите пътници. Това може да доведе до забавяне на преминаването в посока Турция.

По решение на турските власти временно е преустановено движението на международния бърз влак България - Турция.

На границата с Република Сърбия:

От 08 ч. на 12.03.2020 г до второ нареждане, временно се преустановява преминаването на лица и МПС през сръбските пунктове, съпределни на ГКПП Олтоманци, ГКПП Стрезимировци и ГКПП Брегово. Трафикът за и от Сърбия се пренасочва към ГКПП Калотина и ГКПП Връшка чука.

Въведена е временна забрана за влизане на територията на Република Сърбия на чужди граждани, пристигащи от Италия, Китайска народна република, Южна Корея, Иран и Швейцария. Забраната се отнася за всички пътуващи, включително и транзитно преминаващите през Сърбия чужди граждани.

На границата с Република Северна Македония пътници, пристигащи от рискови дестинации, ще бъдат пропускани в РС Македония само през ГКПП Гюешево - ГКПП Деве Баир.

На границата с Румъния
на ГКПП Русе - Дунав мост и ГКПП Видин - Дунав мост трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.

Чуждите граждани, включително и български, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, независимо от типа транспорт, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина.

Товарните превози над 3,5 тона са освободени от наложените ограничения на движението. Гореспоменатите мерки и ограничения ще се прилагат и върху морските и речните превози. Поради технически причини фериботът на ГКПП Свищов-Зимнич е преустановил работа до отстраняване на повредата.

На границата с Република Гърция трафикът e нормален е на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Златният гьол на нашата граница дали работи?
Май ще е добре да въведат задължителна пълна дезинфекция на камионите влизащи в България.
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой нищо не контролира, затваряне на всички граници, училища, градини и социални обекти, барове, кина и т.н за две седмици и точка. Така се прави и не като тръгне епидемията като ефекта на доминото а предварително се прави !
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Римовете кой ще ги надзирава къде щъкат на тумби
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Влизащите у нас ще са под задължителна 14-дневна карантина"

Ай стига бе, и кой точно ще следи дали се спазва тая карантина от десетките хиляди, пагона от ВМА ли? Или лично негово цалско величество Краля - Слънце?