342-ма британци напуснаха Банско, а хиляди останаха без работа

Още 50 англичани остават в курортния град
21 мар 2020 12:50, Нели Христова
35
342-ма британци напуснаха Банско, а хиляди останаха без работа
Снимка: БГНЕС

Общо 342-ма английски туристи напуснаха Банско през последните дни. Автобусите бяха осигурени от британското посолство и ескортирани с полиция до летището, съобщават от БНР.

Около 50 англичани остават в жилищата си в курорта, като част от тях са под домашна карантина.

Основен ангажимент в подготовката за изтеглянето на британските туристи са имали представителите на МВР, общинският кризисен щаб и консулският агент в Банско Джеймс Хюс, който е и хотелиер.

„Отделно от тези хора, още седем или осем държави помагахме да се приберат в къщи. Беше много трудно и аз съм сигурен, че община Банско и от МВР Банско ще помогнат на хората да се приберат“.

Около 50 британски граждани остават в града, като немалка част от тях са под домашна карантина, тъй като са били в контакт с двата доказани случая на зараза с коронавирус на свои сънародници.

„Около 50 души, които като мен се чувстват у дома в Банско. Къде е проблемът, живеем в рай, магазините са пълни, въздухът е чист“, каза Джеймс Хюс.

В Банско са останали и руски граждани, които имат собствени апартаменти в курорта. Всички са информирани и спазват указанията и забраните.

В града не работи нито едно предприятие. Заради затварянето на почти всички обекти, с изключение на аптеки, хранителни магазини и две бензиностанции, е сведена до минимум и охранителната дейност.

Хиляди хора от Банско и съседните общини Разлог и Белица, са освободени от работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
Затова ли заслужаваме ни хората , че държавата не УМОРИ НЕ ТИ ЧУМИ , НЕ ТИ ВИРУСИ ЗАТВОРИХА, НИ БАНСКАЛЙ КАТО МИШКИ НЕ ХОДИМ , НА РАБОТА , УПРАВНИЦИТЕ НЕ ИМ ПУКА ЗА ХОРАТА, А ПЪК ТЕЛЕВИЗИЯТА Е ОТВРАТИТЕЛНА ПУСНЕТЕ ХОРАТА, НА РАБОТА НАПРЕЖЕНИЕТО, НА ВСИЧКИ НИ НАДЕЛЯВА УЖАС.
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Относно общоевропейския хуманизтм: ДА СТЕ ЧУЛИ НЯКОЯ ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА ДА ИЗПРАТИ ПОМОЩ В КИТАЙ??? Само дърпаха от там информация и статистика за симулациите си за разпространението на вируса... Нищо не изпратиха! Сега Китай помага на Испания, Италия, Франция и Украйна с помощи - праща им самолети с дезинфектанти, екипи за медперсонала, маски, лекарства и т.нт за СВОЯ СМЕТКА!!! Те толкова за хуманизма. На европейците имам в предвид. Мисля, и за Германия бяха пратили някаква екипировка...
30
4
 
2
 
! Отговори
111 преди 4 години
Абе и в Тервел, има заразени, къде е рези,ах мушмороши,от РЗИ къде сте за едни сте майка а за други мащеха. Дайте гласност,кой са те. За това ли общината е затворена и не се пускат граждани защото управата е била в банско.*** мръсни и вашето време идва,гадове сте.
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
при *** чалгафонски освен най- долната класа на социални помощи или криминални типове друг нормален човек няма да отиде и без това
28
5
 
6
 
! Отговори
Да не се завърнат преди 4 години
Дано никога не се завърнат !!!
27
8
 
17
 
! Отговори
баи преди 4 години
трябва да се затегнат мерките още - за да не станем втора италия сьс стотици умиращи -пьлна блокада на банско и региона да се прьска и от вьздуха с дезинфектанти както е в европа
26
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Върнете ги на работа,напълнете им джобовете с пари, но не ги лекувайте!
25
22
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутрите от ГЕРБ съсипаха държавата!
24
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"А тогава защо ние трябва да сме длъжни да сме солидарни, да налагаме санкции, да гоним дипломати, да даваме милиарди за самолети и т.н.?"---С кой си солидарен бе шматка? Всичко което го правиш, трябва да го правиш за себе си и заради себе си. Ти току-що доказа, че ИМАШ НУЖДА да си слуга на някой. Каза го! А относно самолети и т.н. нещата са на ниво геополитика, купуват се някви бoклyци от някой, за да му замажеш очите и да не те закача и ако може някак да ти съдейсъва. Просто е!
23
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"България няма да се отърве от коронавируса скоро, защото властите не предприемат никакви мерки по отношение на едно племе, което има средновековни хигиенни навици и е свикнало да се движи на тумби , където им видят очите."И запомни ми думите - точно те ще си го преболедуват за месец, месец и половина, ще дадат изключително малко жертви. А ние ще се мъкнем с мерки, карантини и съсипана икономика поне три пъти по толкова. Под мъдрото ръководство на гиниралити... шушляци някакви.
22
5
 
31
 
! Отговори
65 преди 4 години
Абе стига с това Банско.80%От нас са без работа,не се знае въобще кога ще дръпнем напред,и колко ,,далече "сме от Италия.Само в Банско били зле.А че там ден година храни?Да си стоят мирно като всички
21
5
 
16
 
! Отговори
HBK преди 4 години
Не ги гонете хората. Може и да са харесали България и Банско. Той е хубаво място за живеене; даже вирусите са го харесали. Ние (някои от нас, де) позволихме на руснаците да окупират цялото ни крайбрежие (барабар с бизнесът по него), та на 50-ина англичани ли няма да позволим да се радват на природата ни и на 20-левовото ни кафе.
20
12
 
19
 
! Отговори
Банско чао преди 4 години
Точно така, първо им вкараха вируса на банскалии, сега ги евакуират, а банскалии са затворени вътре да изпукат като кучета. На това му се вика грижа за собствения народ по гербаджийски.
19
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A някой друг щеше да ти помага и да ти бърше д*упето ли? В тоя живот никой не ти е длъжен бе! Как не го разбрахте това нещо?! По времето на СССР някой бил ли е солидарен с нас?А тогава защо ние трябва да сме длъжни да сме солидарни, да налагаме санкции, да гоним дипломати, да даваме милиарди за самолети и т.н.?
18
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще видите вие "братята" англичани и немци колко много обичат да помагат на колониалните народи, ще видите една европейска солидарност в пълния и блясък, ще разберете що е то евроатлантическа ценност и за кого е тая ценност.----A някой друг щеше да ти помага и да ти бърше д*упето ли? В тоя живот никой не ти е длъжен бе! Как не го разбрахте това нещо?! По времето на СССР някой бил ли е солидарен с нас? Не!
17
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще видите вие "братята" англичани и немци колко много обичат да помагат на колониалните народи, ще видите една европейска солидарност в пълния и блясък, ще разберете що е то евроатлантическа ценност и за кого е тая ценност.
16
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Научете се най-после, че се пише "вкъщи", а не "в къщи"! И журналистите ли ги умори короната, че не останаха грамотни хора???
15
2
 
22
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Да но това са гласоподавателите на Герп. Сега ги устройват с "медиатори", вписват ги за Социални помощи щото Меркел, Макрон и онзи от Италия са вдигнали ръце. Компенсират ми със Завод за горене на отпадъци. Даже тука го пише. Като имаш пред вид че само преди 4 седмици Грета заклейми процеса Горене.
14
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БРИТАНСКОТО ПОСОЛСТВО НЯМА ДА ИЗОСТАВИ ПОДАННИЦИТЕ НА КРАЛИЦАТА НА ПРОИЗВОЛА НА ПРОСТОТИЯТА.
13
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А га кифето струва 20лв. ни ривахте.Че починете некой месец ся.Че си е коварна болестта.