Проф. Рачев: Зимата ще накара възрастните да си стоят вкъщи

Липсата на яснота кара хората да са недоверчиви
23 мар 2020 10:29, Ния Христова
9

Очаква се променливо време през март у нас. 

"От 3-4 дни поддържаме време, каквото не видяхме почти цяла зима, на места снежната покривка вече е около 5 см. Това е Баба Марта, не е за първи път, не е феноменално. Ще припомня 2015 г. - в Родопите имахме преспи до 3 метра. Днес и утре ще има сняг и студ над половин България. От сряда започва затопляне, от понеделник ще се върнем към време с над 10-12 градуса. През март ситуацията се променя от зимно към пролетно време, с крайности. Този път природата ни даде шанс да си понапълним язовирите, а в планините ще има около 50 см нов сняг. Внимавайте в проходите, там ще има проблеми, информирайте се, каза климатологът проф. Георги Рачев в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Рачев смята, че завърналата се зима ще накара възрастните хора да си останат вкъщи. 
 
Според него април ще започне с нормални температури, но прогнозите са доста далечни. ОТ думите му стана ясно, че около 10 април ще може да се прогноира какво ще е вемето на Великден. 
 
"Бизнесът, туризмът, ако не се подпомогне, ще загуби не само секторът, но цялата държава. Страхът е голям и никой не знае какво ще се случи. Липсата на яснота кара хората да са недоверчиви", допълни той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
5
 
! Отговори
Аллоо властта преди 4 години
Как така зимата щяла да ги накара? Та нали сеньор Борисов каза че армията и полицията са на крак и нащрек за изпълнение на карантината. Щом възрастните се измъкват от "зоркият" поглед на властта докъде я докараха. После ще искат увеличаване на заплатите щото се били справили отлично.
6
5
 
9
 
! Отговори
Христо преди 4 години
Нека да обикалят още! После ще има в статистиката......
5
5
 
17
 
! Отговори
НЕ по принцип преди 4 години
До По принципЗначи по принцип за да не изтърват промоцията на кисело мляко е виновна пенсията от 100-120 ЕУРО.
4
0
 
15
 
! Отговори
Господин Рак преди 4 години
Зимата приключи преди ТРИ дни Рачееееев!
3
3
 
16
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
Абе към 10 часа минах край Кауфланд, пак я имаше дежурната опашка отпред. Няма спиране, ако ще и камъни да валят.
2
12
 
14
 
! Отговори
По принцип преди 4 години
Не вярвам.Че те пенсионерите започват още в 6.00 ч.сутринта да щъкат по улиците.Докато стигнат до магазина станало 8.00ч.,да не изтърват някоя промоция за кисело мляко.То тях нито поледица ги спира ,нито вирус.После пъшкат към болниците.
1
1
 
13
 
! Отговори
Blago преди 4 години
Г-н Рачев-непознавачев дъвсем друго вещаеше само преди няколко седмици. От словесните преобръщания на този гадател можем да си направим само един извод: Прогноза на времето за повече от 24 часа е шарлатания. А тази за следващите 24 часа зависи само от телефонните и интернет-връзки на родните метеоролози.