Как да се движат международните шофьори по време на пандемия?

Тези под карантина могат ли да работят, обяснява ген. Мутафчийски
24 мар 2020 16:25, Петя Славова
9
Как да се движат международните шофьори по време на пандемия?
Снимка: БГНЕС

Проблемите в работата на международните шофьори, свързани с наложените ограничителни мерки заради пандемията от коронавирусната инфекция Covid-19, бяха коментирани на днешния брифинг на Националния оперативен щаб.

Как да действат шофьорите, които са под карантина и могат ли да продължат да изпълняват дейността си разясни ръководителят на Щаба проф. Венцислав Мутафчийски, цитиран от БНР:

"Преди около десет дни възникна такъв казус и тогава нашата препоръка, като тя касае, между другото, и авиопревозвачите, беше следната:

Още по темата

Има три хипотези

Първата хипотеза е международен шофьор, който идва за кратко, разтоварва в България и след това поема нов курс.

Работодателят е длъжен по време на престоя в България да му осигури социална изолация, докато тръгне. Те обикновено тръгват в рамките на 24 часа, поне така ни увериха работодателите им.

Другата хипотеза - идва и не се предвижда скорошен курс - тогава той отива на задължителна 14-дневна карантина.

Третата хипотеза е за чуждестранни международни шофьори, които идват и в рамките на 12 до 24 часа трябва да напуснат страната с минимален престой в държавата. Знаете, че се събират ТИР-овете на колони, около 40 ТИР-а, които се конвоират от полицията. Така, че те не могат да спират, където си искат и както си искат.

Същото е и за авиопревозвачите, защото  те изпадат в същата хипотеза, за нашите авиопревозвачи става въпрос - екипажите би трябвало да останат под карантина, но ако са под общото условие.

Само че те имат още курсове за деня или  за следващия ден, затова ние предложихме да се използва същата тактика - да се осигури от работодателя надеждна социална изолация и да продължат работата си", каза Венцислав Мутафчийски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
До ss преди 4 години
Точно така. Ще ходиш до някое пристанище да си купиш тоалетна хартия. Всичко което носиш върхо себе си и всичко което въобще притежаваш е дошло от някъде с камион.Да са живи и здрави всички шофьори!
7
0
 
6
 
! Отговори
Четвърта хипотеза преди 4 години
Тираджиите заболяват от двойна бронхопневмония, докато чакат на границата с Унгария или Словения. Ко праим тогава?
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като се върнат от заразена държава отиват в гаражите. камиона се пръска, а водачите им са в карантина 1 месец вкъщи или в болница. Стоката се вози на самолет, кораб или на БДЖ. Турските тирове сшират и те и не може да пуснат тир и от Иран защото стоката може да е заразена.. Няма никакъв проблем освен ако не са фирми на ГЕРБ ии на ОП и някой ще загуби много пари от кризата.
5
1
 
8
 
! Отговори
su преди 4 години
Как се движат? Трудно. Днес говорих с един приятел който кара курсове с тир от Германия до Италия. Познайте дали му е приятно да вижда само катафалки из Италия, и да не смее да слезе от камьона. Трудно успяват да се запасят с храна защото много магазини не работят или имат ограничения. Например не може да си купиш 3 хляба, дават само по един. Та в този ред на мисли, възможно е в скоро време и камьоните да намалеят за съжаление.
4
13
 
5
 
! Отговори
Ss преди 4 години
Хич да не ги пускат ! Колко от тях ги хванаха по кръчмите ! Идват заразят който могат и да ги няма ! Има кораби, има влакове ! По-бързо, по-екологично, по-евтино ! Един тираджия по пътя си заразява граничари, митничари, спедитори, товарачи, семейството си, бензенждиите, каките по околовръстното и всичко това защото са много важни! И като ги гледам с какво образование са и как дават акъл на хора които цял живот учат няма проблем да ги няма !
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Могат да се движат от тоалетната до хола и обратно
2
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Благодаря на полицаите за конвоирането на тировете. Толкова спокойно пътуване не съм имала от години. При друго пътуване косите ми се изправят, накъдрят и пак се изправят поне по пет пъти заради турските шофьори.
1
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Мутафчийски мерките са като врата в поле...Не може да идеш на Витоша, ама по работа може да обикаляш. Детето не може да го разходиш в парка, ама кучето може да го разходиш в парка. Фитнес залите не може да работят, ама салоните за красота можело да работят... въобще - странен човек, странни факсове получава...