Два нови случая на COVID-19 у нас, болните вече са 220

В света само за денонощие броят на заразените е над 100 000
Обновена: 25 мар 2020 09:09 | 25 мар 2020 08:08, Камелия Цветанова
234
Два нови случая  на COVID-19 у нас, болните вече са 220
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За два нови случая на положителни проби за коронавирус съобщи тази сутрин на редовния си брифинг началникът на Оперативния щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Така общият брой на заразените достигна 220души.

Още по темата
Двата нови случая са мъж на 35 години и жена на 60 години. Те са настанени в болница в Пловдив.

С повече от 100 000 са нараснали за последното денонощие болните в света.

Проф. Мутафчийски предупреди, че вирусът има голяма устойчивост, като е нужна фанатична дезинфекция не само на ръцете, но и на всичко.

Той обясни, че има един пациент във ВМА с първа отрицателна проба. Предстои да му бъде направена и втора и ако е отрицателна, той ще бъде изписан и така броят на излекуваните ще нарасне на пет.

За бизнесмена Кирил Домусчиев, който вчера обяви, че е излекуван от коронавирус, проф. Мутафчийски каза, че знае, че е дал първа отрицателна проба, но не и за втората, така че днес ще изясни случая.

Според него изолацията на възрастните хора може да е спасителна мярка в даден момент, но към момента не се налага.

"Мерките са в зависимост от ситуацията, те са премислени  и се предприемат на различни етапи от възникването на епидемията", коментира проф. Мутафчийски.

Той призна, че коронавирусът е толкова опасен за децата с хронични заболявания, колкото и за възрастните.

По думите му изключително рискова група са и децата с увреждания. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Влез,бе!Просто влез в ПИК и виж,кои са другия щаб на психодесните - убиец на деца(4г. дете),друг съдия-престъпник отменил присъдата на един руснак,който е убил и разфасовал детенце и младата му майка,другия съдия,който не спази законите пусна убиеца-социопат Д.Полфрийдман на свобода и сега е по улиците на София и страната и други.Ето тези са опозицията на ГЕРБ.
159
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоВлез,бе!Просто влез в ПИК и виж,кои са другия щаб на психодесните - убиец на деца(4г. дете),друг съдия-престъпник отменил присъдата на един руснак,който е убил и разфасовал детенце и младата му майка,другия съдия,който не спази законите пусна убиеца-социопат Д.Полфрийдман на свобода и сега е по улиците на София и страната и други.Виж сам,прочети и прецени!
158
1
 
10
 
! Отговори
бандата на гожи преди 4 години
държим неудържимия вирОс ли е чирос ли е ни *** знайм кво е ама сме го фанали за вратлето. бат порко даже изкара шлиферо от мазето. епидемията е ужасна и трябват крути мерки. за два месеца сме засекли 200 болни. умряли са трима на по 90 години. скоро че доде апокалипсиса такъв дето не сте си го представяи. стойте у дома и чекайте още изявления. бащицата ще даде нова реч скоро. пригответе се да пляскате и се гответе да жертвате най ценното.
157
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоПогледни ,просто погледни,за да видиш,че щаба,който са отганизирали психодесните,които са опозиция на ГЕРБ, влизат престъпнициЖалко,че не може да се прекопира,нито заглавието,нито текста,за да ти ги пусна,а и линка не излиза правилно,заглавието е "Психодесните си направиха "щаб".Някой се уплаши от невероятния рейтинг на генерал Мутафчийски!"Там пишат какви престъпници участват в този щаб,дори оправдан убиец,влез и виж!
156
3
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонименв ПИК ?...Ти шегуваш ли се?
155
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоПросото,прочети статията в ПИК,какви хора участват в комисията и прецени сам,дали герберите не са по-морално-отговорните!
154
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8А ти какво искаш,да не тества никой и хората да умират ли? Именно тестването е едно от главните необходими неща в такава криза,справят се отлично герберите,като се има предвид,че и са под натиск,справят се прекрасно!
153
5
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До АнонименНЕ се натискам да показвам каквото и да е "интелектуално ниво"!Пиша това,което мисля и което виждам.И НЕ,нищо ЛИЧНО свързано с качествата на генерала не съм и споменал,защото както отбелязах,не ме интересува.Става въпрос ЗА ПАНИКАТА,която той насажда 24/7 с изявите си!!!!!Качествата му като лекар,хирург и военен НИКОГА НЕ СЪМ ги коментирал!..ако не схващаш лесно написаното,първо попитай да ти се обясни "простичко,по ленински",па тогава нападай!
152
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПроСоТо личи си,че искаш да покажеш някакво ниво.Но си и личи ,че не ти се получава.Типично за псевдоинтелектуалец..Прочети биографията на генерала преди да кажеш каквото и да по негов адрес.Професорът не е "канцеларски плъх".А истински лекар. После можеш и да видиш рейтинга му в сайта на Галъп.Или това те притеснява?
151
5
 
7
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 4 години
Коремния хирург ген.Вирус като не иска тестове ,да не си прави.Дори да са ненадеждни ,все пак тестовете ще открият хиляди болни и ще имаме реална представа за болестта.Според погребалния генерал отрицателните тестове водят до заблуда.От 10 болни , 6 оставали отрицателни.Добре.Значи от 10 заразени само 6 ще разнасят зараза.Ама от останалите 4 положителни нито един не се е оказал здрав!И тези 4 човека се лекуват и не разнасят зараза ,генерал Вирусе!!!Каскет ,арестувай този Вирусс.
150
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излекуваният Домусчиев е доказателство за възможността да се пребори болестта с навременно и адекватно лечение. Навременно и Адекватно. Гледам полевите болници и искам да спра да мисля. Разбрахме, че няма достатъчно лекарства, апарати за обдишване... И се питам: Имаме ли достатъчно средства, за да приложим хуманната евтаназия?
149
4
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
...забравихте,че сте Човешки същества,имащи право на СВОЙ живот,щастие и радости....така ви ошашавиха,че светът за вас се затвори до.."КОРОНАТА"!!!!..НИЩО ДРУГО НЕ СЪЩЕСТВУВА ИЗВЪН "короната"!Не сте били толкова наплашени НИКОГА до сега.
148
2
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
сега...Ще го напиша,па кой както иска да го възприеме..-Телевизия НЕ гледам от поне 10 години.-Новините ги научавам /от чисто любопитство/ от сайтове като тоя.-Ей тоя на снимката с лампазите не съм го чул нито веднъж,защото не ме интересува...Но разбирам,че ви облъчва 24/7 с АГРЕСИВНАТА "информация" за "короната".какво става?..-Доколкото разбирам той просто "ИЗБОЖДА ОЧИ" в напъна си да "Изпише вежди".Защото ПАНИКАТА,която грубо насажда у вас, е ПО-ВРЕДНА и от самия вирус!!!Забравихте
147
3
 
11
 
! Отговори
Курти Вълев преди 4 години
Само до преди няколко седмици имаше някои, които неистово квичаха как българите напускали България. Тук не можело повече да се живее, корупция, лошо здравеопазване, лошо управление и т. н. Сега защо бързат да се завърнат? Защо не си останат в добре уредените държави, където животът е като в рая? Защо ли?
146
3
 
9
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Наистина е неразбираемо защо Мутафчийски и дружинката му (тези същите, които стоят с кисели физиономии от двете му страни докато говори) са против бързите тестове. Дори да откриват само половината заразени, пак е по-добре, отколкото да се тества малка част с изследване, което изисква цяла седмица време.
145
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При тези 200 000 завърнали се гъЗтърбайтерчета бройката ще задмине 10 000.по интересното е защо не се казва от кои квартали на София са гъЗтарбатерите и народа който 30 години гладува студува да знае и да се пази. Да им изкарат снимки на табла от кои да се пазим а не да се ослушваме като гърмяни зайци и да се пазим дори от комшията.
144
2
 
13
 
! Отговори
8 преди 4 години
Прави печатление упорството на генерала да се провеждамасово тестване . Защо ? Според него бързите тестове са неднадеждни . Струва ми се , че това е пртекст ,защитавайки властите .Защото ще лъсне цялата истина за броя на заразените ,за които здравната система не е подготвена .Значи той действа нев интерес на хората , а на властниците и в това е цялотодвуличие на щаба.Важни са не хората , а управляващите и в този смисъл се вреди на здравето на българите.Това е нехуманно,подлизурско поведение на
143
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако журналистите продължават с това поведение, скоро ще има допълнителна акредитация за отразяване на пресконференцията на щаба.
142
5
 
18
 
! Отговори
govoritel преди 4 години
някой трябва да му каже на генерала, че ролята му е да управлява ситуацията, а не да прави всеки ден изявления, за тази цел още преди 40 години хората са измислили позицията на официален говорител- все пак трябва да могат да открият един такъв в целекупната държавна администрация
141
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Професорът-генерал е доста изнервен и започна злобно да отговаря на безмислени репортерски въпроси.Вмениха му ненужното задължение да дава информация сутрин и вечер,която всеки журналист може да прочете на сайта на кризисния щаб и да доведе до знанието на населението.