Два нови случая на COVID-19 у нас, болните вече са 220

В света само за денонощие броят на заразените е над 100 000
Обновена: 25 мар 2020 09:09 | 25 мар 2020 08:08, Камелия Цветанова
234
Два нови случая  на COVID-19 у нас, болните вече са 220
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За два нови случая на положителни проби за коронавирус съобщи тази сутрин на редовния си брифинг началникът на Оперативния щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Така общият брой на заразените достигна 220души.

Още по темата
Двата нови случая са мъж на 35 години и жена на 60 години. Те са настанени в болница в Пловдив.

С повече от 100 000 са нараснали за последното денонощие болните в света.

Проф. Мутафчийски предупреди, че вирусът има голяма устойчивост, като е нужна фанатична дезинфекция не само на ръцете, но и на всичко.

Той обясни, че има един пациент във ВМА с първа отрицателна проба. Предстои да му бъде направена и втора и ако е отрицателна, той ще бъде изписан и така броят на излекуваните ще нарасне на пет.

За бизнесмена Кирил Домусчиев, който вчера обяви, че е излекуван от коронавирус, проф. Мутафчийски каза, че знае, че е дал първа отрицателна проба, но не и за втората, така че днес ще изясни случая.

Според него изолацията на възрастните хора може да е спасителна мярка в даден момент, но към момента не се налага.

"Мерките са в зависимост от ситуацията, те са премислени  и се предприемат на различни етапи от възникването на епидемията", коментира проф. Мутафчийски.

Той призна, че коронавирусът е толкова опасен за децата с хронични заболявания, колкото и за възрастните.

По думите му изключително рискова група са и децата с увреждания. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
проф. Вируславслав Мутафчийски - по прякор Ковида
59
2
 
8
 
! Отговори
Under siege преди 4 години
Не знам дали е корона, ама някакъв вирус не ни пуска цялото семейство вече 2 месеца. Не си правим тест само за да не нарушим показателите на Годжи.
58
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много несериозно ми звучи с тези по 1 по 2 случая. Представям си по колко теста се правят и по какъв начин. А стотици болни сигурно си ходят напред назад без никой да разбере. А уж много мерки.Утре очаквам половин случай да обяви!
57
2
 
2
 
! Отговори
до22 преди 4 години
ми щом статистиката ти е важна, притеснявай се, тя си остава статистика, важно е реално колко боледуват. А те няма как да се скрият.
56
4
 
4
 
! Отговори
Япония маски преди 4 години
Япония - всички с маски. Европа никой. Резултат 5-10000://dnes.bg/koronavirusat/2020/03/24/blizo-do-kitai-a-samo-1128-zarazeni-s-koronavirus-kak-go-postigna-iaponiia.443374,1Хора, завийте бе, викайте бее, да се наложи масово задължително носене на маски за 21 дни. Иначе ви чака ако не вирус то глад, безредици и ...
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дъртите ги пуснаха от 8 до 11 да пазарят, уж да не излизат, всичко навън бате, баби, деца.... Пълен смях, добре, че времето се ***, та да се приберат у тях си. Иначе е много важно да се спират хората тръгнали, или връщащи се от работа и да им се върти мозъка къде отиват, или какво са правили цял ден???
54
1
 
8
 
! Отговори
Вирус преди 4 години
И аз това щях да кажа. Възрастните живеят с по двеста лева пенсия. Щото "нашите" са много загрижени.
53
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повечето възрастни хора от години не могат да си посрещнат нуждите, живеят и умират в мизерия с по 100-150 евро пенсия, са изведнъж се загрижили за живота и здравето им. Ще раздаде 4,5 млрд, от които поне 2/3 ще "усвоят" правилните фирми, другите ще ги пуснат да замажат на хората очите.
52
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до Годжи да мълчиш!Притеснява ме това, че "статистиката" им е лъжа и измама, след като не се изследват всички хора, или поне една голяма част.
51
7
 
11
 
! Отговори
ЩРАУСЪТ И ПЯСЪКА преди 4 години
Сегашната политика на управляващите в борбата с коронавируса прилича на щраусът, който си зарива главата в пясъка при задаваща се опасност.Какво прави държавата в момента ?Прави малко тестове за коронавирус.Мутафчийски каза 350 за последното денонощие.Това означава, че те тестват само онези, които отидат до болницата с оплаквания.Другите заразени разпространяват заразата. Бумът е неизбежен !Засега не я виждаме, защото главата ни е в пясъка ...Скоро ще я усетим обаче.
50
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лицето на COVID-19
49
4
 
2
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Про криза и по икономическа или финансова криза и по време на пандемия, винаги го духат на-бедните, най-болните и отчасти на-възрастните, които са и бедни и болни !А в България има много бедни и нолни хора!!!Селяни прости вие сте валат!!!Агент Джери Пфайфър!ЦРУ!!!
48
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВСИЧКИ КАРАНТИННИ СТАРЦИ ПЪЛЗЯТ ПО МЕДИИТЕ И ГРАЧАТ.
47
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 47 ТонкатаРано си се надрусал днес ! Или сигурно си в начален стадии на коронавирус ?
46
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не може да ме убеди, че погледнат през микроскоп, COVED 19 не е идентичен и приличащ на този от снимката
45
5
 
6
 
! Отговори
до Годжи да мълчиш! преди 4 години
ок не се изследват и седят заразени в къщи. Кое те притеснява че не расте стстистиката или че кскто пишеш го карат неусетно на крак. Надали някой ще се разболее и ще седи и няма да търси лекари и няма да е регистриран. Вече 9 дни седим ,ако префи 9 дни е имало заразени хиляди то вече теябва да има стотици заболели...
44
3
 
6
 
! Отговори
На Тонката май преди 4 години
Само орди бежанци му се присънват. Как го обладават под благия поглед на благодетеля му Ердоган.
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нося си аз маската от половин сутиен, но започнах да получавам анонимни писма да платя 500 евро в биткойн, щото съм бил ГОЛЕМ извратеняк...
42
7
 
12
 
! Отговори
любо пророка преди 4 години
бойко джабанаправи внуците си милионерище хвърли оставкатаи ще иде да лежи в къщата в барселонадето не е неговаапри държанката мудето не е неговаа българите ще дууат супата
41
21
 
16
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Вчера Бойко пусна вода на Перник и спаси града.Перник-НАШ:):):):)Само с 15 минутен разговор с приятеля си Тайпи Бойко спря връхлитащите ни орди от бежанци:):):):)Сега е ред Бойко да ни отърве и от коронавируса с помощта на ген Мутафчийски и ще го направи:):):):)Ето затова в момента според галъп рейтинга му гони нечувани висоти:):):):)Бойко=Батман.Винаги помага на хората:):):)А нищоправеца от Дондуков1 седи гледа отстрани и подсмърча:):):):)