Третокласник дари спестяванията си на болницата в Добрич

Той се лишил от тротинетка, за да може болницата да купи дезинфектанти
25 мар 2020 09:37,
68


Третокласник от Добрич дари спестяванията си на многопрофилната болница в града.

10-годишният Божидар Христов предостави на лечебното заведение 62 лева, които спестявал за тротинетка, "за да няма повече вируси и децата да си играят вън".

Идеята се родила спонтанно, когато Божидар и майка му Ели се натъкнали в социалните мрежи на призива, че МБАЛ Добрич се нуждае от средства за закупуване на дезинфекционни апарати и консумативи, разказват те пред Bulgaria ON AIR.

Близо 37 000 лева са дарени до момента на добричката болница от частни лица, фирми и общини за закупуване на медицинска апаратура, лични предпазни средства и консумативи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
6
 
! Отговори
BG преди 4 години
Браво на детенцето! Чак ми е жал, че си дало спестяваните пари, а тези с многото пари са се затворили в тях и само гледат новини!Аз ако бях кмет на Добрич, след като свърши пандемията бих наградил с тройна сума на дарената от детето, само заради доблестната постъпка!
54
4
 
8
 
! Отговори
дебел депутат преди 4 години
зрелища и пасти за народа !
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и бойко така ги дава на негови чичковциаз дават всеки месец от заплатата митой ги хвърля през джипагожи ви страхуваправ е бойко като казакато менс те проости
52
0
 
14
 
! Отговори
Константин преди 4 години
А чичко бойко, чичко влади горанов, чичко кирчо ананиев папкат яко парички (данъци, такси и т.н) пари предвидени за болниците, а пък бедните хора да даряват, пропуснах шиши кирчо гела.
51
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко умилително! Айде дарявайте си и последните ***, какво чакате!
50
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айдее герб за да се крепи взе да вкарва в лъжите си и децата! Срамота е !
49
1
 
2
 
! Отговори
До 49 преди 4 години
Не съм съгласен,но както и да е....Не искам да споря,нито да философствам.Съгласен съм,че народа ни е изморен от лъжи и обещания и вече е мним и се съмнява за всичко,но също е хубаво този народ да преосмисли ценностната си система,защото тя е изключително нисша,вече не от наивността ,а от гена .
48
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бойко ще ти купи колелоама друг пътсега парите са за бронираната му джипка
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еми така ще е, като имаме колониална администрация, а не държава.
46
1
 
16
 
! Отговори
слаба държава преди 4 години
*** народ проста майкавъзпитават проости децавместо да питат бойко как харчи нашите парикато ги хвърля през джипката на свои хораще теглите още много с тази глупост в главите ви
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 45Не. Не злобен и завистлив народ, а лъган народ. И то много. Не критикуват детето, а това, което всички са преживяли и ги е довело до мизерия и разочарование - наивността. Всъщност с критиките ще му помогнат да не е наивен. И знай, че няма богат човек, който да не цени парите и да не ги пази за себе си. Ако хвалиш този благороден жест ти подвеждаш детето и то доста време ще действа в заблуда, което ще доведе до мизерия в неговия живот. Иначе жестът е благороден и красив, да.
44
1
 
1
 
! Отговори
До 46 преди 4 години
Да,но това " отгоре" не са политиците,а бизнеса и олигарсите.Проблемът е вкоренен дълбоко ! Ако някои си мисли,че сме бедни,защото се краде от еврофондове е в жестока заблуда.Бедни сме,защото разпределението на парите спрямо общество и бизнес е непропорционално и е направено много преди Борисов да стане премиер !
43
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на детето! Красиво и добро!
42
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Злобен,завистнически,пр()ст и проклет народ !Дори и в себе си да съзреш различна подкладка на събитието,елементарното възпитание и морал изискват да не я афишираш,защото това дело само по себе си е хуманно и достойно ! Бъдете добри и вежливи,бъдете доблестни да похвалите.Не смятайте,че похвалата е признание за превъзходство на похваления ! Бъдете хора ! Изчистете се от черните си души,защото те ще ви затрият !
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ами не е точно така Абсолютно вярно! Но пък е интересно и друго - минусчетата и плюсчетата на твоя коментар показват какъв процент хора наистина общуват с децата си, познават ги и ги разбират.
40
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Местан, Доган и другата шайка колко дариха? Питам за един приятел в болницата
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 42:Не става
38
3
 
2
 
! Отговори
До данъкоплатец преди 4 години
Добре де,след като има МЕСТНИ ДАНЪЦИ,където данъка си е само за общините ,защо в тези,НЕуправлявани от ГЕРБ,положението на инфраструктурата,помощите и изобщо всичко в юристдикцията на обшина Русе (например) не е цветущо ?!
37
5
 
11
 
! Отговори
Кочо преди 4 години
Браво. Амбициозна майка има малкия. От малък го натиква да е известен. Това може би ще е един бъдещ представител на хай лайва
36
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много красиво дете , тяхните едва ли ще го одтавят без ттротинетка ?