Нови 8 души са заразени от COVID-19 у нас, общият брой на болните е 346

От заразените 125 са в болница, 13 души са в интензивен сектор
Обновена: 29 мар 2020 17:44 | 29 мар 2020 17:09, Анисия Иванова
284
Нови 8 души са заразени от COVID-19 у нас, общият брой на болните е 346
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Броят на болните от коронавирус в България е 346, новите случаи от днес са 8, съобщи на традиционния брифинг председателят на Оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.

Всичките заразени са от София, общият брой на болните от коронавирус в столицата е 214 души.

От общия брой на заразените 125 са в болница, 13 души са в интензивен сектор и са интубирани. Има нови два случая на изписани.  Общо 14 души са излекувани след болнично лечение. От болните 17 души са медицински персонал.

Той припомни, че общият брой на починалите е 8 души. По думите му средната възраст на починалите се е снижила - вече е 66 години.

"Болестта протича тежко при всички възрастови групи. Специално за тези по-млади, които са починали, имаме логично обяснение - те са със странични заболявания -  хипертония или с астма", каза той

Генерал Мутафчийски предупреди, че има и млад мъж на 37 години, който е интубиран в болница "Света Ана", не е известно да е имал придружаващи заболявания и да не се изгражда в обществото мнение, че младите не се разболяват.
Той предупреди, че заразата се разпространява лесно и лекарите трябва да мислят за всеки пациент като потенциално заразен.

"Четох скоро статия, в която се изследва смъртността в Италия и се прокарва идеята, че там си умират по толкова и без коронавируса. Това обаче не е така. Връзка между коронавируса и смъртта е съвсем ясна. COVID-19 създава такива усложнения, които водят до смърт", обясни Мутафчийски.

Допускаме, че броят на заразените е по-голям, в момента действаме по американската методика, хващаме всеки 2 от 12 болни, обясни шефът на ВМА.

Общият брой на направените проби досега е 7000.

Тези, които са преболедували, се предполага, че са изградили имунитет,  въпреки тревожните съобщения в научни списания за презаразени, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генерал -Смърт става само за погребален агент
16
3
 
21
 
! Отговори
219 теста преди 4 години
Тия се шегуват. С тези бройки ще борим вируса до 2050 , тъкмо с останало население около 2 милиона.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
13 са на ръба
14
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо във всички останали държави изписват всеки ден оздравяли пък в БГ само умрели и болни?Очевидно не ги лекуват.Не е ли добра идея да разберат как ги лекуват в чужбина и просто да правят същото без да се опитват да разбират какво правят?
13
4
 
24
 
! Отговори
Грух преди 4 години
Вирус има, положението не е добре, но да обърнем внимание на финансово-икономическата част. Какво се крие под завесата covid-19. Ами всички ще *** ама не от вируса, а от глад, а тия #останетесивкъщи ще вдигат рамене и ще викат "вируса е виновен". През това време едни трети лица ще станат още по- богати, сякъш ще ги носят тези пари в отвъдното. Ям пуканки и гледам колко са "умни" оФцете по целия Земен шар. Голям екшън-трилър ще е след само още 2-3 седмици.
12
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Извинявам се, но това е абсурд. Дайте им на тези лекари и медицински сестри предпазни средства, ама от тези, които вършат работа. Не е нормално от всички заразени толкова голяма част да са лекари и сестри. Тях най-много трябва да пазите, все пак всичко лежи на техните плещи, като се изпоразболеят кой ще ни лекува?
11
12
 
11
 
! Отговори
gf hf mf :> преди 4 години
В моя квартал в София е пълно с хора навън от няма какво правене. Инстинкта за самосъхранение е убит у много хора. Ако настане мор не ми се мисли какво ще става... :)
10
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той обаче предупреди, че има и млад мъж на 37 години, който е интубиран в "Света Ана", не е известно да е имал придружаващи заболявания.Как да не е известно, вие лекувате ли го този човек или сте го хвърлили там да мре.
9
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВИЖТЕ САМО КАК СА СЕ НАБЛЪСКАЛИ ЕДИН ДО ДРУГ ТЕЗИ ОЯДЕНИ ГЕРБАВИ МУТРИ,НАЧЕЛО С ГЕНЕРАЛ ВИРУС .ЗА ТЯХ НЯМА 3 МЕТРА ДИСТАНЦИЯ,НЯМА КАРАНТИНА,НЯМА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НОСЕНЕ НА МАСИ И РЪКАВИЦИ,ИМА САМО ЧЕРНА СТЪКМИСТИКА С КОЯТО ДА ПЛАШАТ СТАДОТО И ДА ГО ДЪРЖАТ В ПОДЧИНЕНИЕ
8
7
 
10
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
Кви евромилиончета бе,***()т ?! Недей се изказва неподготвен,че се излагаш и така още по-явно си личи,че провокираш ! ЕС оня ден принципно се въздържа от ясна и конкретна помощ за Италия,камо ли за България ! Тиражираше се за някакъв милиард помощ из разни гнусни конспиративни сайтчета,а се оказва абсолютна лъжа ! Нооо веднага се започна,че след обявяването на помоща в България се появил заразен.Видяхте ли се сега колко сте проклети и жалки !
7
4
 
17
 
! Отговори
Сменете снимката преди 4 години
Моля, сменете снимката на статията когато давате информация ! Този човек се превърна в нарицателно име ! Не е необходимо и без това стресът е във повече на всички! Останете здрави !!!
6
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Махнете ги тия от екрана. Трябва по един час на ден по телевизията да се чете на *** експерта експертните мнения във форума за да се образоват хората
5
1
 
26
 
! Отговори
Кочо преди 4 години
Забелязвате ли че 8, значи 2 лекари и 6 амбулаторни пациенти. Демек 6 човека, които са болни, имат проблеми независимо от вируса. 95% от починалите в световен мащаб, са такъв тип пациенти. Никой не казва на хората фактите, за да се успокоят. Повечето хора си мислят, че едва ли не ще се заразиш от телевизора и ще умреш неизбежно.
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
разсажи нещо и за лечението им стега само сводки (советское информбюро)
3
5
 
19
 
! Отговори
Агент гоце преди 4 години
Туй положение вече не се трай а. Краю не се вижда бря
2
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Намаляват.
1
27
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка! Искаме си БКП!