В Пловдив: Наложиха 92 глоби от 5000 лв. за разходки

Най-много сигнали за нарушения - в кварталите с етническо население
29 мар 2020 23:15, Анисия Иванова
224
В Пловдив: Наложиха 92 глоби от 5000 лв. за разходки
Снимка: БГНЕС

92 глоби от 5000 лв и 65 протокола с предупреждения са наложили само за днес служителите на ОДМВР-Пловдив заради неспазване на мерките срещу епидемията от коронавирус. Това съобщи кметът Здравко Димитров след конферентна връзка с директорът на ОДМВР ст. комисар Йордан Рогачев.

Санкциите са наложени по приетият миналата седмица Закон за извънредното положение.

В екипите, които следят за прилагането на противоепидемиологичните мерки на територията на Пловдив участват Общинска полиция, ОП „Общинска охрана“ и Пловдивския общински инспекторат.

Най-много сигнали за нарушения има от кварталите с етническо население, но и в останалите има много санкционирани граждани, съобщи БНР.

Според Закона за извънредното положение, който наруши или не изпълни въведени с акт на министъра на здравеопазването или директор на регионална здравна инспекция противоепидемични мерки, се наказва с глоба в размер на 5000 лв.

Когато нарушението е извършено от едноличен търговец или юридическо лице, се налага имуществена санкция в размер на 15 000 лв.

Санкции могат да налагат от държавни здравни инспектори или от длъжностни лица, определени от директора на РЗИ, длъжностни лица, определени от директорите на ОДМВР или длъжностни лица, определени от кметовете на общини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още по темата: Пловдивглобикарантина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
0
 
! Отговори
Bad Biy преди 4 години
Tочмо щото нямал какво да губиш повече. Безмъди, ама като гонизкор ул пред ужасените очи на децата му ... Аххххх :) това ще те задоволи повече отколкото и 1000 жени биха ...
105
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро ще има бити полицаи с актове, навряни там, де слънце не огрява.
104
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова на полицай никога нищо не помагам. Те са зло!
103
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** мисли, че него ще му се размине дебелия...
102
4
 
29
 
! Отговори
Мартин Борман преди 4 години
Единствено Американците не са под домашен арест от засегнатите държави все още. Там с оръжието с което разполагат ще бъде много трудно да ги държат изкъсо и за това Тръмп бие отбой поне за сега. Ако реален проблем с тоя вирус има, ще ядът дървото от заразата а ако се опитат да затворят гражданите си, ще дадат много жертви от полицията както и от военните...
101
3
 
24
 
! Отговори
Martin Bormann преди 4 години
Истината е, че както и да погледнеш нещата, хората в момента са лишени от свобода и са под домашен арест без да са направили престъпление - тука има сериозен проблем, само, че колко е сериозен и от къде тръгват нещата остава да се види. Едно е със сигурност, това което бръщолевят по телевизията и драсскат във медиите е само една малка част от информацията, но дали някой ден нещата ще се разберат силно ме съмнява...
100
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След това стоене в къщи, не ходене на училище и работа имунитета пада. След като всички отново излязат и започнат да се събират масово ще са болни поне месец.
99
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При военните положения даже не са карали хората така... То за какъв живот е това. Ако седя в нас 4 месеца, ще с поболея. Ако изляза ще ме глобят 5000 лева и пак ще се поболея.Ами излизам утре, и ако дойда полицаите , казвам че имам би на, д ме гръмне някой, тамън ще го повишат и да се свършва. Поне навън ще умра.
98
2
 
25
 
! Отговори
Клошар с кафяв цвят преди 4 години
Мое да ми наложите колкото си искате глоби не по 5000 ами по 500 000 000 лева . Като се уморите да ме глобявате мое да ме пратите в затвора дето ще спя на меко легло и ще ям по 3 пъти на ден а после адвокатите дето обикалят такива изпаднали отре*пки като мен ще ми помогнат да осъдя държавата в Страсбург за нечовешко отнмошение . Аре, успех в живота ... и си носете повечко химикалки да пишете глобите .
97
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Браво! Като българина не разбира от думи и закони,поне от глоби да схване,защото след тях остава само боят."Ако еш е така, по-добре да се разпадаме като държава и или да ставаме щат или да правим нива държава ...
96
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Манипулират ви хора да ми изкарат някой член от наказателния кодекс по който да ме глобят че излизам от къщи това не е военно положение при карантина може да те затворят в инфекциозна болница и то само ако се докаже че носиш зараза
95
1
 
3
 
! Отговори
Bad Boy преди 4 години
До 98Aко ме хванат жив. А сега конквича, след 10 години не се знае, кой ше *** ...времената се менят, но отмъщението ...
94
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 114Да, на та глобус на няма да те остави гладен и бис на улицата. А за поне 1/3 от българите, си е направо смъртна присъда. Е.. гласувана е от хора, дето банкнота под 50 лева не помнят как изглежда ...
93
1
 
15
 
! Отговори
Martin Bormann преди 4 години
До Обективно:Размера на глобата със сигурност може да бъде обжалван като сума, но самото право да ти налагат глоба не мисля. Но съм съгласен, че сумата е нечовешка за финансовото положение на средния Българин и това може да се окаже коз.
92
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 112Късмет, да я напълниш, като глобяваш 18 годишни ***, пенсиионери с 200 лева пенсийки и разни пияници.
91
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей сега четох някаква аналогична немска наредба - глобите започваха от 250 евро за събиране на повече от 10 души на едно място. Ама къде ще се мерят те с нас!
90
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не сравнявайте с комунизма. Той също си имаше своите нечовешки практики, макар да бяха сведени до минимум в последните 15 години от съществуването му. Но там хората не се страхуваха, че щ ще умрат от глад или студ. Не се страхувай и от това, да ги изместят политици или богати в болницата, за козметични процедури, докато други умират на опашката.Имаше малко доверие във власт. При сегални? Няма нито доверие, нито уважение. Само страх.
89
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хазната трябва да се пълни отнякъде. Най- удобния и лесен начин винаги е бил чрез глоби.
88
1
 
3
 
! Отговори
До 107 преди 4 години
В Америка така са го измислили, че не се налага да ти взимат парите, ти сам им ги даваш хехе
87
0
 
5
 
! Отговори
До 108 преди 4 години
Красотата на мобилния телефон с който могат да проверят номера на личната ти карта.....