Внук, върнал се от Англия, предал вируса на баба си

Затвориха отделение в търновската болница за дезинфекция
53
Внук, върнал се от Англия, предал вируса на баба си
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Първо вътрешно отделение на областната болница "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново е под 48-часова карантина за пълна дезинфекция.

В отделението е била настанена 79-годишна жена с пневмония, чиято проба за коронавирус е положителна, предаде БНР.

Още по темата
Състоянието й е средно увредено.

Възрастната жена е третият доказан случай на Covid-19 във Велико Търново. След потвърждаване на заболяването пациентката е настанена в специализираното отделение на областната болница.

79-годишната жена е била контактна с внука си, който наскоро се прибрал от Англия. На младия мъж и неговата майка, с които е контактувала пациентката, са взети проби, двамата са под домашна карантина.

В областта под карантина са 876 граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
31
 
! Отговори
One преди 4 години
тоя е от тия сигурно, дето бачкат к'вото хванат и са като няма кинти, хайде обратно. Много такива има. И все те са връщат, успелите хора не се връщат. Факт.
22
9
 
8
 
! Отговори
защо преди 4 години
Байтер,"Да бяха затворили границите и пиле да не можеше да прехвръкне." Това ти ли го написа?Или ТВОЕТО папкане е изключение?
21
9
 
13
 
! Отговори
15/15 преди 4 години
До до 15/15А те камионите и шофьорите не могат ли да пренесат вируса? А защо трябва да излизат, след като по закон трябва да стоят под карантина 14 дена? За това никой нищо не казва. Сега в монетна се връщат разтоварват стоката за неблагодарниците и веднага тръгват обратно. ЗАЩОТО НЯМА КОЙ.
20
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега стана Пандемия и сите миячи на чинии резко се завърнаха!?Когато разправях тук колко е трудно намирането на собствено жилище под наем в чужбина и че много от тези хора нямат такова и живеят в полулегални къщи за гости с етажни легла на безбожни цени, ми бичиха минусите. Има и сезонни работници, които е трябвало да напуснат. Много пътуват заради близки. Че в чужбина не се дават пари, подслон и работа на постоянен договор ей-така, а е много трудно, най-късно сега всички са го разбрали.
19
7
 
28
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Така си е ....от гурбетчиите никога не е имало файда няма и да има ...
18
0
 
5
 
! Отговори
Мс преди 4 години
До Едно към едноВ хотелите вече няма кой да ги посрещне.
17
2
 
20
 
! Отговори
Байтер преди 4 години
Май на теб не ти се отдава...Да затвориш границите не с еима предвид да не допускаш стоки пич....а да не допускаш изметта от Италия И германия да се прибира с хиляди ! Капиш? Тъпо ти стана нали? хахахах
16
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Внукът да плати лечението на баба си! Не разбра този *** народ, че след завръщане от чужбина трябва да се самоизолира и да няма никакви контакти! Прибраха се всички без здравни осигуровки, та и на всичко отгоре изпозаразиха и близките си! Е, няма как да не се СЧУПИ здравната система!
15
4
 
32
 
! Отговори
Едно към едно преди 4 години
Щом държавата ни си прибира гастарбайтерите, нека се погрижи и за карантината им. Хотелите са празни. Затварят ги за по 14 дни срещу заплащане и ги тестват, след което-добре дошли! Ало са с вирус-в болница! Просто и лесно!
14
14
 
10
 
! Отговори
15/15 преди 4 години
До Въпрос . Хората не се връщат за работят и за да ви гледат простотията, а защото няма работеща електронна система за документи и е-правителство, като е във всички нормални държави. Аз от много време пича , че от 20 години в западна Европа няма миячи на чини, защото има машини за това.
13
15
 
6
 
! Отговори
защо преди 4 години
Байтер,Ако бяха затворили границите както казваш, ти какво щеше да ядеш? 90% от хранителните продукти са внос. Щеше да с...ш и да ядеш? И пак ще свърши. Помисли преди да се правиш на всезнаещ.П. П. Ако можеш де.
12
2
 
29
 
! Отговори
до 15/15 преди 4 години
Кой е казал, че стоки няма да се допускат??? Затварят се за Хора не за камиони и стоки. Влиза разтоварва и излиза , а не по 20 000 от Италия на денонощие завърнали се !
11
23
 
8
 
! Отговори
15/15 преди 4 години
До Байтер . Затвори границата другарю и след 1 месецще умирате от ГЛАД. БГ не произвежда почти НИЩО. 80% от храните с изключение на зърното е внос.
10
14
 
12
 
! Отговори
15/15 преди 4 години
До Анонимен N3Истината , че Вие работещите в БГ сте под карантина заради управляващите в БГ. Попитайте здравния министър и премиера, защо НЕ СЕ ПРОВЕРЯВАТ ХОРАТА, които влизат и излизат от БГ. Хората в чужбина също са под карантина.
9
2
 
33
 
! Отговори
Байтер преди 4 години
Уплашиха се родните гастербайтерчета и донесаха вируса насам....то по принцип требе да си мишка, за да си байтерче ама....Да бяха затворили границите и пиле да не можеше да прехвръкне. Нито излизане нито влизане ! Ама Уви ! Ви пик*я на човешките права !
8
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност хотели в Слънчев бряг и Златни пясъци бяха много подходящи за временна карантина на идваш от страни с регистрирани случаи.Но мярката би била яростно оплюта, ако бе навреме, а сега е късно
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма нужда от полеви болници,те може да са само носители.Токова хотели стоят празни,да се изолират там
6
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко самолета приехме от Англия,Франция,Испания,Италия с потенциални или реални носители на корона вируса?Колко такива влязоха през сухопътните ни граници?Знае ли ген.Мутафчийски колко от тях са реално заразени?НЕ,НЕ ЗНАЕ!
5
4
 
42
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
Нали нямаше да се връщат в Бг. Нали тук е гадно, няма държава, няма работа , няма пари....? Сега стана Пандемия и сите миячи на чинии резко се завърнаха!?
4
4
 
41
 
! Отговори
Запад преди 4 години
Опре яйцето до *** и почнаха да се връщат.Нали запада имаше добра здравна система нали тук бяхме мизерници.Стойте си там.Вируса дойде отвън от такива като вас да изкарат някое евро и да ги дадат за квартири и данъци.