Близо 5000 т боклук са извозени от пловдивския кв. "Столипиново"

В Пловдив продължава миенето и дезинфекцията на улиците
3 апр 2020 17:30, Анисия Иванова
47
Близо 5000 т боклук са извозени от пловдивския кв. "Столипиново"
Снимка: Община Пловдив

Близо 5000 т боклук за извозени от пловдивския квартал Столипиново.

"От началото на годината до 31 март от незаконните сметища в "Столипиново” са извозени 4713,54 т отпадъци. Това е с близо 1000 тона повече в сравнение със същия период на 2019-а, когато извозеният боклук е 3730,52 тона”, съобщи директорът на ОП "Чистота” Николай Георгиев, цитиран от пресцентъра на общината.

Той обясни, че акцията е част от мерките за превенция и разпространение на епидемията от коронавирус, предприети по разпореждане на кмета Здравко Димитров и Общинския кризисен щаб.

По думите му още преди въвеждане на извънредните мерки заради коронавируса почистващата техника в район "Източен” е увеличена с един самосвал и контейнеровоз, а след това – с още един самосвал. Целта е да се предотврати  образуването на големи сметища, за чието почистване после да се организират скъпоструващи  акции.

Екипи и техника на "Чистота” продължават да разчистват незаконните сметища в квартала. Тонове боклук са събрани и край коритото на река Марица. Работата там започна откъм бул. "Марица-юг” и продължава в посока ул. "Удроу Уилсън”.

В Пловдив продължава машинното миене и дезинфекция на улиците и пешеходните пространства. Обикновено тази дейност започва през нощта, за да не се пречи на трафика, но сега началният час е изместен в 06:00. Целта е дезинфектантът да се задържи върху повърхностите за по-дълго в активните часове. Взето е предвид, че заради извънредното положение вътрешноградският трафик е по-слаб.

ОП "Градини и паркове“ отчита, че през последните два дни няма много скъсани сигнални ленти около забранените за достъп обекти. Дежурни екипи са готови за идните почивни дни с по-топло време, когато е възможно нарушаване на забраната за посещение на парковете, градинките, детските, спортните и фитнес площадки, и са запасени със сигнална лента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се извозва, защото шведите не плащат данък смет.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бяха обещали бутане на негодните блокове, но нещо не се изпълнява. Разбили им стълбищата за желязо, изгорили дограмата и паркета и тн.
12
1
 
3
 
! Отговори
Дай Боже преди 4 години
До СкептикДано да е към хасиендата в Банкя.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези блокове и всичко наоколо май по-добре да ги взривят и да заравнят терена за по-добри времена
10
2
 
11
 
! Отговори
истината преди 4 години
Снимката със затъналата в смет и локва машина е показателна за държавата, която е затънала по същия начин управлявана мъдро от пожарникар!
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А досега защо не им е извозван ***.?
8
0
 
4
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Къде го извозват?
7
1
 
10
 
! Отговори
Уточнение преди 4 години
Увеличението с близо 1000 тона спрямо миналата година се обяснява с увеличените социални помощи за (избирателите на герб в района) и повишения криминалитет сред неизбирателите на герб извън района.Винансирането на извозването е станало от втората група.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Дачо,ние белите расисти!Как смееш да питаш,щом се расисти ще плащаме я!!
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да живее майка Индия
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ама какво ми сравнявате преди една година какво било, изравнете тоя квартал за няколко дена и постройте детски площатки....ай сиктир.... бях дете откогато слушам за тоя квартал! А най добрият вариянт е за една нощ да се изрие и после нека се оплакват на който искат!
3
1
 
37
 
! Отговори
x преди 4 години
Бати мизерните същества са тия. Отврат.
2
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще бъдат извозени и обитателите някъде към Азия защото особено в кризи като тази, тези *** смучат от здравната и финансовата система на всяка една европейска държава в която са плъзнали. Не плащат НИЩО и живеят на помощи. Расист ли съм??????
1
1
 
44
 
! Отговори
Дачо преди 4 години
Кой плаща за това ?