Заразен от Лом се разходил, напазарувал и отишъл в болница

Той излъгал, че не е ходил в чужбина
3 апр 2020 11:51, Нели Христова
85
Заразен от Лом се разходил, напазарувал и отишъл в болница
Снимка: БГНЕС

След като няколко седмици се е леквал у дома, пациент от Лом, който имал симптоми на COVID-19 се е разходил до Монтана, пазарувал в хипермаркет и отишъл да си плати осигуровките, преди да потърси лекарска помощ в болница, съобщават от NOVA. Там той дава положителна проба за коронавирус.

"Бил е с обща отпадналост, повишена температура, болки в мускулите, кашлица, затруднено дишане", разказа Илияна Събчева, началник отделение по инфекциозни болести- МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" – Монтана. Но лечението от личния лекар у дома не довело до подобрение.

"След като няма повлияване от терапията, той преценява да направи рентгенова снимка, на която ясно се вижда пневмония и решава да се консултира с пулмолог от Монтана", каза Събчева.

Заедно със съпругата си и брат си тръгват за Монтана, за да бъде прегледан от пулмолог, защото в Лом такъв лекар няма.

Мъжът излъгал, че не е ходил в чужбина.

"Попълнил е декларация, с която е минал. Казал е, че идва на преглед. Минал е да си плати осигуровките, минал е и да напазарува, така че доста хора може да са се срещнали с вируса", поясни лекарят.

Едва след това отишъл при пулмолог в медицински център в Монтана. Веднага му издали направление за болнично лечение. Отишъл в отделението по пулмология на монтанската болница. Оттам го препратили към инфекциозното.

"Той влезе през специален отделен вход, който сме приспособили и веднага беше изолиран. Нямал е контакт с други болни, ние бяхме подготвени с маски и облекла, както е по изисквания" , каза Илияна Събчева.

Мъжът е пастор в ломски ромски квартал.

"Но все пак не може да се даде гаранция, че той не е контактувал със заразени хора от Лом. Още повече, че там е епидемиологично огнище", поясни докторът.

 Заразения е бил на евангелистки събор във Франция, след това е бил в Германия и се е прибрал у нас с много висока температура. Това обаче го е спестил на всички лекари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
5
 
! Отговори
Политика и акъл преди 4 години
Се иска---трябва да знае,че всеки ще бъде лекуван глоба глобен без имот. не плаши и в затвора го вкараш глобата от 5000 няма да я видят ,а и ще запали всичко от където мине
37
8
 
6
 
! Отговори
Като няма ред преди 4 години
И аз се чудя като нямам осигуровки --така и така няма да ме лекуват ,като ми стане лошо първо къде да ида във Ной ,при социалните на частен кабинет....не съм чул какво да правят тези дето нямат пари особено пък сега в глада преди по имаше по малко работа да не тежим на държавата
36
0
 
2
 
! Отговори
Ферли преди 4 години
Коронавирус е расист, защото убива само уиски.
35
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора внимавайте с кого говорите на улицата не вервайте на никои, че ще ви работи без пари водят банди и ви обират а вие си мислите , че ще ви изчистят улуците за 5лв.
34
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в Лом има двама пулмолози. Този рим според мене е бил напълно наясно, че е с корона вирус . При условие че от тази сбирка във франция 90 % разнесоха вируса из цял свят. Направил е тази " разходка" с цел да зарази колкото може повече хора. Човек с двустранна бронхоплемония от две седмици .
33
12
 
6
 
! Отговори
НПО преди 4 години
Моля ви да не бъдете расисти за това, че тези свети хора не казват истината не значи, че лъжат те просто казват неща които искате да чуете от тях а вие им се сърдите, че ви лъжат не е вярно те не лъжат те говорят истината и само истината и каквото кажат това и правят а вие като не вервате сте расисти и ще ви дадем в Стразбург.
32
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно ей такива, докараха заразата у нас! Ама нали като дойдат изборите, политиците пак на тях ще разчитат,затова си ги пазят и не ги издават!
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евангелистите вярват в чудеса и божествено изцеление. Дано Бог го излекува ако не от ковид-19, то поне от глynocmma му.
30
0
 
28
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Това си е чист тероризъм. Като се оправи направо 6 години в затвора и 1 милион глоба. Големи *** живеят в България.
29
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лом зарази София, сега ще зарази и Монтана. Има някаква конспирация...
28
0
 
18
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
След като се молил 10 дена ...и не му минало ,то той е решил ,че трябва все пак да търси помощ медицинска...
27
1
 
8
 
! Отговори
глоба преди 4 години
ай ся - глобата и да му дойде акъла! аман от ***
26
0
 
10
 
! Отговори
а сега преди 4 години
Ако не се вземат мерки за гр. Лом и селата, веднага ще се пренесе и в АЕЦ-а
25
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак ли тия селяндуpи от Лом, бе?! Ейй, аман... После защо ли в северозападнала България били най-бедни. Защото сте най-мързеливи, най-нагли и най-прости, затова...
24
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ей такива трябва да се пребиват с камъни!
23
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно е излъгал ,за да не спазва карантина!А,защо граничните власти не са информирали полицията и РЗИ които да го контролират дали спазва картина?Очаквам пастора да оздравее бързо и към него да бъдат приложени наказанията които се предвиждат по закон за хора идващи от чужбина и не спазили карантина ,тоест 50хил.лева глоба и 5год. затвор.
22
0
 
21
 
! Отговори
Сп???нс преди 4 години
Както казваше Хаус- "Всички лъжат".
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е Радев.
20
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да го връщат в маалата. Да вдигат 5 метра ограда без врата и след месец направо с булдозеите.
19
0
 
6
 
! Отговори
НЕ СТЕ ПРАВИ преди 4 години
Божиите хора не лъжат! Могат да ви го докажат по 1001 начина и още толкова причини. А... и пият от Божието мляко - така каза една Божия жена , като я попитаха защо се разкарва по улиците.