Общината поема таксите за детски градини и ясли в Стара Загора

Мярката ще е в сила от 1 март до края на извънредното положение
6 апр 2020 15:01, Анисия Иванова
3
Общината поема таксите за детски градини и ясли в Стара Загора
Снимка: БГНЕС

Община Стара Загора да поеме таксите за детските градини и ясли. Предложението на кмета на Стара Загора Живко Тодоров се подкрепя от представители на всички партии в общинския съвет.

Това обявиха на съвместна онлайн пресконференция кметът на Стара Загора Живко Тодоров, председателят на Общинския съвет Мария Динева, председателят на групата съветници на ГЕРБ Диан Димитров и проф.Иван Върляков от "БСП за България", съобщи БТА

Ако бъде приета, мярката ще е в сила от 1 март до края на извънредното положение.

Община Стара Загора да заплати от бюджета детската млечна кухня, а ползвателите на домашен социален патронаж да бъдат освободени от такси.

И двете решения ще бъдат в сила от 1 април. Ще има компенсации за онези граждани, които вече са заплащали двете услуги.

Допълнително по 100 лв. върху заплатите си ще получат служителите в детска млечна кухня, социалния патронаж и диетичния стол. Според Диян Димитров натоварването върху тях в периода на извънредно положение значително се е увеличило.

Общо 5000 защитни маски са поръчани на общинската фирма "Мересев". Планира се те да бъдат предоставени на кметовете и кметските наместници по селата, които от своя страна да ги раздадат на желаещите.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров благодари на политическите партии за постигнатия консенсус. Той подчерта, че с предприетите действия се цели да бъде помогнат най-засегнатите социални групи от извънредно положение.

Председателят на Общинския съвет Мария Динева обяви, че пакетът от социални мерки ще бъде разгледан от отделните комисии и гласуват на предстоящата редовна сесия на местния парламент в края на 30 април.

По предварителни разчети разходите за мерките ще са около 300 000 лв., които ще се вземат от общинския бюджет.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Евл преди 1 месец
A за Спряла Загора? Там всичко спира, летището никога няма да стане, дори кмета каза ,че това е утопия! Спортната зала се мотае от повече от 5 години, а още няма проект, ТЕЦ-те искат да ги махат скоро, предприятието Средна гора спира и съкращава работниците...Само спамера Евлоги Динчев, който пак беше уволнен от Белгия и изоставен от жена си, си слага розовите очила и спами. Той дори не е от Стара Загора, а от едно село на границата с област Сливен...потърсете повече за него в гугъл!
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
christianski teroristi po praznicite, vnimavaite.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Детските градини и яслите не работят от три седмици , ама щом са решили да плащат такси ...