Семейство остана на улицата по време на епидемията

Двамата родители изгубили работата си заради кризата
6 апр 2020 13:05, Ния Христова
43
 Семейство остана на улицата по време на епидемията
Снимка: Pixabay

Семейство с две малки деца се озова на улицата по време на извънредното положение свързано, обявено заради кризата от COVID-19. Двамата родители изгубили работата си заради затварянето на туристически обект край прохода "Вратцата".

Публикуван беше клип в групата "Враца - кажи на кмет и община", в който се вижда как децата и родителите им напускат квартирата си. Клипът предизвика множество реакции и много хора се опитаха да помогнат на семейството. 
 
Бащата решава да си намери нова работа, за да изкарва пари за семейството си и успява само пет дни по-късно. Съпругата му обаче не може, тъй като трябва да се грижи за двете деца, които са на 3,5 и на 7 години. Проблемите за семейството от Враца не закъсняват. Те не могат да плащат наема си и имат затруднение с плащането на битовите сметки. 
 
"Работих в един ресторант, но го затвориха и останах без работа. След няколко дни един приятел ми намери друга работа, но там плащат по-късно и останахме един месец без пари. Разбрахме се с хазяина да платим по-късно. Обаче в събота, без никакво предупреждение, той дойде и ни принуди да напуснем. Трябваше да му платим 220 лева на 20 март. Разбрахме се да ги платим на 10 април, но той ни изгони", разказва потърпевшият Васил Петров в ефира на Нова ТВ. 
 
Съпругата му обясни, че тя и жената на наемодателя са сключили договора, като споразумението било парите да се дават преди 10-о число. 
 
Наемодателят твърди, че семейството отказвало да плаща. "Не искат да плащат. Обади ми се и каза, че не искат да плащат и да си взема ключовете. Дължат пари за парно и за ток", обясни той.
 
Община Враца е реагирала бързо веднага, след като информацията стигнала до кмета Калин Каменов. 
 
"Моята заместничка беше при семейството, минути след като това беше публикувано. Настанихме семейството в Младежкия център, където има стаи", каза Каменов и допълни, че семейството ще получи общинско жилище, докато могат да разрешат проблема си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
9
 
! Отговори
Вашият Премиер преди 4 години
Това няма значение, за мен е важно да сте здрави!
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КостоваПиши ми на мейла sochaux***abv.bg да измислим нещо по въпроса.
16
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е винаги по средата. Я си представете - защо наемодателя ще е длъжен да плаща парно, ток и вода на тези хора, а на всичко отгоре и наем не получава? Тези сметки ако са 200-300 лева? За два три месеца ще станат 1000. Че той да не им е баща? Тук не е виновен по никакъв начин наемодателя, а държавата - защото от два месеца не взеха никакви мерки да подпомогнат финансово такива хора останали без работа.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До EEЗнаеш ли какво означава "фашизъм"?
14
1
 
5
 
! Отговори
Задавам наивенВъпрос преди 4 години
Съзнавам, че питането ми е наивно, защото не съм специалист в тази област.Питам се, не е ли възможно да се счита за трудов стаж периодът, в рамките на който хора са останали без работа заради въвеждането на извънредното положение. разбира се, това да важи само дотогава, докато трае извънредното положение.Поне това държавата може ли да направи за хора, които не безделничат от мързел,а поради обективни причини.
13
4
 
4
 
! Отговори
EE преди 4 години
Това си е чист фашизъм. Да ти збранят да си изкарваш прехранат и да те изхвърлят на улицата! Защо не съобщавате жертвите на глада всеки ден!НАРОДЕЕЕЕЕ!!!!!
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурен съм, че историята е друга. Вчера двама набеждаваха хотел в Банско, че не им платил заплатите и ги изхвърлил на улицата. Обадих се на познати, които работят в същия хотел, притеснен дали имат същия проблем. Но те ми разказаха съвсем други неща. Упражняване на древна професия, но в мъжки вариант и зависимост към един порок с жетони. Същото и с тази дето се опита да пробие блокадата на Банско в първите дни. С БМВ. Нямала пари! Но си наела квартира, а не отишла в общежитието??!! Таа....
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КостоваГоспожо, ти не знаеш ли, че в нашата държава общинските жилища са за един точно определен контингент? Работещ българин с дете /или с деца/ и на Куков ден не успява да се дореди за такова жилище. Поне в София е така.Иначе ви съчувствам. Дано да се намери съвестен чиновник да помогне и на вас. Дано да намерите и работа.
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Етнически българи ли са?защото ако е така, трябва да гърмим с оръдие от радост, че трудолюбив българинс малки деца доживя да се види в общинско жилище!
9
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КостоваДа помогне този който ти е направил детето! Ако го знаеш, разбира се. 600лв.???? Та аз плащах 440лв. с мебели и уреди в чисто нова сграда, в престижен квартал в София? Ами да ти купим и чисто ново ауди куатро? Е ако нямаш вече. Аман от самотни майки с бурно минало. Ние отговорните да им плащане "потребностите".
8
1
 
17
 
! Отговори
The Ghost преди 4 години
До Костова:Извинете моля, но нямате право да мрънкате, след като наема който сте плащали/ плащате 600лв. е месечниябюд е на много семейства. Много висок стандарт си позволявате !!!Апропо, от 2006 до сега, ако сте били всема квартира, сте дали наеми за половин жилище. Ами мислете бе хора, мислете
7
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гарантирано от Бочко - изхвърлени хора на улицата, глоби по 5000 лева ако си изхвърляш ***. Браво. Сега Бочко ще му даде заем от 1500 лева на тоя човек, съвсем да го забатачи!
6
5
 
26
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Другаря Буда Борисов каза, че нищо не може да направи за такива хора, а 10 мрд са заделени за подпомагане на олигарси и банки.
5
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро всички ще сме на улицата ,но повода ще е друг ,но продиктуван от ситуация като тази
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"изгубили работата си"Вчера БСП: По една минимална заплата за хората в неплатен отпуск!Безработицата какъв отпуск се води?
3
4
 
6
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
хей ВРАЦА хайде да видиме способни ли сте на добро град ВРАЦА ЕМПАТИЧНИ ЛИ СТЕ или кораво сърдечни а кмета ви сигурно хич не му пука айде ВРАЦА ПОМОГНЕТЕ НА ХОРАТА или сте безчувствено кораво сърдечни някога човек за човека бе като БРАТ а сега човек за човек стана ВЪЛК
2
3
 
30
 
! Отговори
.. преди 4 години
За жалост много хора ще загубят работата си и много хора ще са на ръба на оцеляването.Много, а *** много по-малко ще пострадат от самия вирус.
1
8
 
22
 
! Отговори
Костова преди 4 години
Аз съм по-зле от тях, защото съм самотна, безработна майка, макар и с едно дете-на 16 т. Нямам мъж и търся работа отскоро, наемът ми е 600 лв, засега е платен до 15.05, но след това, ако хазяинът не прояви разбиране, оставаме на улицата, а имаме багаж и мебели. От 2006 г. съм картотекирана към Община Варна за жилище, но до ден-днешен нямам. На мен кой да помогне, този поне си е намерил веднага работа, а грешката му е била, че е напуснал без 1-мес. писмено предизвестие от страна на хазяина