Глобиха с 5000 лв. шеф на фитнес, пуснал клиенти

Мъжът е и с шест месеца пробация, случаят - от Пловдив
Обновена: 10 апр 2020 16:51 | 10 апр 2020 16:26, Петя Славова
20
Глобиха с 5000 лв. шеф на фитнес, пуснал клиенти
Снимка: БГНЕС

Собственик на фитнес в Пловдив нарушил приетите мерки срещу разпространение на коронавирус и приемал клиенти в своята зала.

Заради това той е осъден на шест месеца пробация и глоба от 5000 лева, съобщават от пресцентъра на Съдебната палата в града.

Наказателно производство няма да има след споразумение между Районната прокуратура и обвиняемия.

На 31 марта той е нарушил мерките, въведени у нас със заповедта от 17 март на здравния министър Кирил Ананиев. Собственикът на фитнес залата е обслужвал клиенти, въпреки че е трябвало да преустанови дейността си.
 


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
София е пълна с барове, клубчета, магазинчета и спортни зали които работят. Да не говорим за градинките ... а УЖ важи за всички. Май контролните органи пак дремят и съ бъркат по дупките, за какво плащаме и си седиме по домовете тогава ?
18
0
 
6
 
! Отговори
От Сливен преди 1 месец
Добре че при нас няма такива натегачи. Полицаите са свестни и не се престарават. Днес видях в парка към три часа следобед около 20 души се разхождаха спокойно в парка в центъра. Покрай парка минават два булеварда и постоянно минават патрулки и виждат че има доста разхождащи се в парка но не глобяват. По-късно към 5 часа пак минавах имаше по-малко 6 души, има спортна площадка в парка, трима си тренираха на лостовете, един младеж си тичаше в парка със слушалки, двойка гаджета също се разхождаха
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
оставете човека, изедници
16
3
 
11
 
! Отговори
Бойкоеб преди 1 месец
До Елемаг
Сигнала се дава от бабите в близкият блок или от некой убеден герберски активист от по-младите "доброволци". ГЕРБ под давлението на Каскета бързо регенерираха епохата на Сталинизма с доносниците. Всеки съсед - доносник. Такива са Метастазите на Страха!
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен - Ако е пуснал клиенти на 2метра един от друг и дезинфекцира добре
Две причини:
1. Нарушава заповедта на министъра на здравеопазването;
2. Убеден съм, че не дезинфекцира всеки уред след всеки от ползвалите го, както и че ги държи на дистанция. Това трудно се контролира.

Но да си наемеш зала за лично ползване си е изцяло сделка между теб и собственика. Това може да се реши, просто е нужно въпросът да бъде повдигнат на ниво МС.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен - Па и фитнесите така да ги отворят с по един човек. Аз нямам против да
плащам по 50-100 за тренировка. Ама Аналиев го пердаши яко факса, нали?

Повдигни въпроса пред общинската администрация. Ще го решат в твоя полза. Не е проблем фитнес залата да се третира като фризьорски салон. Дали собственикът й ще иска е съвсем друга тема, която си е въпрос на ваша договорка.

Дори и без решение на общинската администрация можеш да си "блъскаш" самостоятелно. Взел си помещението под наем...
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако е пуснал клиенти на 2метра един от друг и дезинфекцира добре - не виждам защо ще има санкции тогава нека да има санкции и за магазините аптеките болниците където пациентите са на по-малко от 2метра един от друг .Смятам че собственикът може да съди държавата
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Във фризьорските салони се обслужва по един човек и с предварително записан час."

Па и фитнесите така да ги отворят с по един човек. Аз нямам против да плащам по 50-100 за тренировка. Ама Аналиев го пердаши яко факса, нали?
11
0
 
14
 
! Отговори
100 процента преди 1 месец
е пуснал приятели, които много му се примолили. Ама ние ще дойдем с маски, няма да вдигаме шум, кой ще ни види, да не ти дреме, тия са и3роди...
10
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен - Фризьорските салони бачкат, а фитнесите - затворени.
Няма абсолютно никакъв проблем фитнесът да работи в един момент за едно лице. След него - пълна дезинфекция и влиза следващият клиент.

Във фризьорските салони се обслужва по един човек и с предварително записан час.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 8

Сега ще бъдеш обвинен в марксизъм.
8
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Смешно ми се струва... Фризьорските салони бачкат, а фитнесите - затворени. В парка не може, ама с куче - може. Задължително с маски, ама няма откъде да купиш...

Хубава работа, ама герберска.
7
12
 
3
 
! Отговори
до 4 преди 1 месец
Те комунистите са безродници. Пука му на него за възрастните и болните. Ако има някоя баба или майка тамън по-бързо ще освободи апартамента и няма да му пречи.
6
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Тошо - а посетителите на фитнеса
Ти виждал ли си назобан с помощни средства 15-годишен какъв оцъклен поглед има? Каква отговорност? Те не знаят на чии хора са, ти за отговорност ги търсиш.
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен - и в случай на заразяване ще си плаща всичко сам!

Няма такава опция. Ти заразяваш мен, защото си се заразил по "декларация".

За разлика от теб, аз имам какво да губя, и не мога да си позволя да се заразявам просто така. Ако се случи, то вината е колективна, но мен не ме устройва такова решение.

По тази причина е ясно, че няма как да носиш декларирана отговорност за мен. Продължава се със спазването на мерките, а икономиката ще я има и без маргиналните активности.
4
9
 
18
 
! Отговори
Тошо преди 1 месец
Него ясно защо, а посетителите на фитнеса не носят ли и те отговорност....заради тях сега, той обира парсата .........ееееееее!
До Елемаг...........сигналът господинконнико може да спаси хора, и теб и твои близки включително!
3
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пускайте доброволни декларации, че всеки си носи персонална отговорност и в случай на заразяване ще си плаща всичко сам!
2
16
 
34
 
! Отговори
Елемаг преди 1 месец
Естествено по сигнал е :) Ах българиноооо....
1
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нагло парче! Ненаял се!