Борисов умолява, скоро и заповед: Да не се излиза без маски!

Няма да ни се размине, отсече премиерът
Обновена: 11 апр 2020 10:03 | 11 апр 2020 09:52, Петя Славова
691
Борисов умолява, скоро и заповед: Да не се излиза без маски!
Снимка: БГНЕС

Всички да излизат навън с маски, призова премиерът Бойко Борисов. Очаква се подобна заповед да издаде и здравният министър Кирил Ананиев по-късно днес, която да влезе в сила от утре.

"Усащането ми е, че си мислим, че това ще свърши, че е шега. Огромната част от българите разбират, че трябва да се спази единственото доказано правилно действие - дистанцията и задължителното носене на маските. "Който излиза навън, да не се движи без маска", категоричен бе Борисов и допълни, че вече сме поръчали 1 милион маски.

По думите му 60-70% заразяване се очаква в страните по целия свят.

"Има много непознати неща, които този коронавирус носи със себе си и науката не може да даде точна рецепта. Стреляме с различни оръжия по невидим противник", заяви той.

По думите му, вчера държавата е платила 30 000 PCR тестове на Южна Корея и 600 000 PCR от европейската комисия. "В Южна Корея веднъж заболели пак заболяват", каза той.

Според него с количествата тестове, с които разполага страната може да се понесе първата вълна за масово тестуване.

"Всичко което сме направили, го правят и в другите държави", категоричен бе премиерът и уточни, че България ще възобнови производството на тестове. "Няма да стават за 10-20 дни, но за няколко месеца ще станат. "

Премиерът обърна внимание и на факта, че вече има данни за няколко разновидности на новия коронавирус - мутации. "Няма да ни се размине. Щом е навлязло в организмите по света", каза още той.

Борисов отсече, че както сме започнали да произвеждаме облекла, шлемове и маски, ще произвеждаме и тестове.

"Към момента имаме резерв от 15 хиляди PCR теста има с какво да се работи.",отбеляза премиерът. Според него сега се радваме на ниска заболяемост и смъртност и това успокоява хората.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


691
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов, от маска по начина, по който си си я сложил, смисъл няма ! Ама де *** човечец да разбере...
27
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Противоречат си постоянно.Уж имахме тестове уж това онова.15000 са капка в морето а и дали и тях имаме не е ясно .Истината е че не се тестуват ти дори тези които трябва -постъпващите в болница щото не е само ковид другите заболявания не са спрели и мед.персонал.Сакън да ме лъсне че ще останем и без лекари.
26
8
 
58
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Оставка, оставка и пак оставка на този диктатор е спасението на България !Един месец народът затворен. Бизнесът фалира. Хората останаха без работа.Не 60 000, както съобщава социалното министерсто.Само от туризма се издържаха 500 000 човека. Днес те са без стотинка доход !Икономиката е срината.А, Бибитко ни съобщава, че още сме в самото начало на епидемията.Ами, то до края и няма да има на кого да слага маски ...Човекът е гузен и единствената му цел е да ни държи затворени, за да крадат.
25
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки който е ходил в казармата, знае как се проверяват по опис неработещи и ненужни неща. Важното е да са там. Подходящ пример е кофпомпата в караулното, която никога не е работила. Та и с тези маски ще е същото. Зачулен с паpцaл срещу вируси. Пълен цирк. Да не говорим че от страшната угроза са гушнал букета десетина раково болни.
24
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялата пъпчасах от маската. От както я махнах съм по добре и не се чешя като мaймуна. Ама спазвам дистанция. Така хем съм по правилата хем не се вижда пъпчивото ми лице.
23
3
 
47
 
! Отговори
Бау преди 4 години
С изваден нос изказването няма никаква тежест :(
22
5
 
23
 
! Отговори
! до 1 преди 4 години
Тези маски първо в цял свят са изключително за хората от първа линия, и второ, са със срок на ползване, защото след това филтъра е за смяна. Съвсем друг е въпроса, че струват минимум 15 лв. Българите 3 лв не искат да дадат за маска, ти питаш за такива по 20-30 лв и нагоре. И ако потърсиш, спокойно можеш да си намериш ако желаеш.
21
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кои маски. Тези от памучен плат, които не пазят от нещо. Или от еднократните хартиените по 1 лв парчето за 2 часа. А може N95 маските по 10-15 лв. за брой и издържат до 1 седмица. За едно семейство 100 лв. на месец. Или тези от Китай, късето ги купихме на едро по 3,50 лв. и още ги няма. Купих от аптеката маска, която дори не е ffp1 за 6 лв. Дадох 30 лв. Уж са за многократна употреба, но дори и те се хвърлят след 7-8 пранета, защото се променя структурата на материала и стават негодни.
20
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе те на думи през ден поръчват и плащат по н'ам колко милиона маски и тестове, пък маски по аптеките няма, хората ходят с някакви шити парцали на устите, а за мижавия брой тестувани да не говорим... То вършенето на работа не е като говоренето.
19
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-н Борисов кога ще се научите, че маската трябва да покрива и носът ви?
18
1
 
35
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
дойде време да работим само за маски
17
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
маската какъв цвят трябва да е?
16
5
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка на негрморния мафиот .Съсипва всичко и нагло обяснява как вършил работа.Неадекватен престъпник.
15
7
 
44
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
Искат да задушат хората, това е престъпление да им спират въздуха. Или сменяме религията, точно сега
14
8
 
21
 
! Отговори
BGN преди 4 години
Поскрепям, но по закон трябва да ми осигурят. То е ясно, че не всички сме топили в мозночкото
13
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ирационален тип, тресящ се от собствените си страхове и усещането за предстоящ провал и народното негодувание!С него вече трябва да се занимават психиатри, но положението е почти неспасяемо!
12
1
 
53
 
! Отговори
fdafasf преди 4 години
Той и от грип заболяваме втори, трети път, всяка година.
11
1
 
48
 
! Отговори
Баце преди 4 години
Най-добре да ходим с каски и маски!!
10
1
 
58
 
! Отговори
Уонко Нормалният преди 4 години
Нали хиляди милиарди маски се купуват, шият и не знам си кво. Хайде мутрата да започне да раздава! *** няма да е, знаете си Защо!
9
6
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обилновенните хирургически маски трябва да се сменят на всеки 2 часа, защото иначе стават огнище за бацили и рискът от заразяване е по - голям. С 1.50 лв на маска, това са около 10 лв на ден, 300 лв на месец. Да дадат парите и тогава. Не носете маски, всяка такава глоба ще падне моментално в съда.