86-годишна жена дари пенсията си на болница в Пловдив

Искането й - медиците да имат предпазни средства срещу COVID-19
16 апр 2020 15:15, Петя Славова
25
86-годишна жена дари пенсията си на болница в Пловдив
Снимка: Dnes.bg

86-годишна пловдивчанка трогна екипа на "УМБАЛ Пловдив" в града, като дари пенсията си от 300 лв. на лечебното заведение с молба с тях да бъдат закупени за медиците предпазни средства срещу COVID-19. Благородният жест е направен дни преди големия християнски празник – Великден, съобщават от лечебното заведение.

Дарителката е пациентка на болницата и многократно е лекувана в нея. Сутринта на Велики четвъртък е пристигнала на входа и заявила на охраната, че иска да отиде при изпълнителния директор. Отговорили й, че няма как да я пуснат, заради въведените противоепидемични мерки.

Още по темата

Тогава тя позвънила на лекаря, който се е грижил за нея преди време и успял да я върне към живота. След като медикът слязъл, тя обяснила, защо е дошла и му връчила плика със сумата, за да го предаде на ръководството. Единствената молба на пенсионерката била името й да не бъде оповестявано публично.

"УМБАЛ-Пловдив% получи дарения от различни дарители, на които сме безкрайно благодарни, но жестът на тази възрастна жена ни трогна до сълзи", коментира пред Нова тв директорът д-р Динчо Генев.

"Прекланяме се пред хора с възрожденски дух и способни на такива благородни жестове като 86-годишната пловдивчанка. Независимо че идва един от най-големите християнски празници - Великден, останете си вкъщи", апелираха от лечебното заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
12
 
! Отговори
? преди 4 години
Защо е необходимо да се даряват пари на болниците след като си плащаме здравни осигуровки и при всяко посещение при лекаря доплащаме и то не малко? Какво се случва с парите ни? Защо лекари в държавни болници получават заплати от порядъка на 50000 лв и защо те не даряват средства за болниците?
1
4
 
13
 
! Отговори
Питанка преди 4 години
Тази въздрастна жена когато и се наложи да посети лекар как ще се отнесът към нея и ще и искат ли да плати процедурите, които ще ползва?