Продължава масовото тестване за COVID-19 в Паничерево

13 души са дали положителни тестове за коронавирус
18 апр 2020 12:28, Ния Христова
6
Продължава масовото тестване за COVID-19 в Паничерево
Снимка: БГНЕС
Гурковското село Паничерево вече четвърти ден е под карантина и в пълна изолация. Случаите на доказаните заразени с COVID-19 вече са 13 души, съобщи на брифинга тази сутрин генерал Мутафчийски.
 
11 от заразените са в болница, а две жени, които са дали положителна проба, но са без симптоми, са под наблюдение в домашни условия за 28 дни. 
 
В изолираното село живеят близо 2000 души. По-голямата част от населението работят извън България. След завръщането им в страната хората са поставени под двойна карантина. 
 
Случаят на Тодор Недин е точно такъв. Той се враща от Англия на 5 април. Сега той се намира в Паничерево, но е изолиран от близките си. Той спазва задължителната 14-дневна изолация, защото идва от друга рискова държава. Съпругата му доставя продукти, като ги носи до вратата и се виждат само отдалече. 
 
"Чакам с нетърпение да ми изтече карантината, да се прибера вкъщи, при семейството си и най-много искам да прегърна дщеря си, която съще ме очаква с нетърпение", споделя Тодор пред bTV. 
 
Карантината му изтича утре и за него, макар и под блокада, тазгодишният Великден ще е хубав. 
 
Тази година в местната църква Въведение Богородично няма да има служба заради пълната изолация на селото. 
 
"Ние молитвено ще бъдем с всички християни, ще се молим за тях. Вътрешно, духовно в себе си. ПРизоваваме, както Светия синод, така и духовниците, всички онези, които страдат, да получат Божието благословение отгоре. А всички онези, които са живи и са здрави, да останат молитвено в домовете си", това каза отец Иван Стоянв архиерейски наместник на Новозагорската духовна околия. 
 
Масовото тестване на жителите на Паничерево продължава и днес. 
 
 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
До Щаба преди 4 години
Думата масово стана за подигравка. Тествате 200 човека на ден с бързи тестове и се нacupamе да крещите, че прилагате масово тестване. А засрамете се малко - или поне научете значениета на думите. Хората в Европа не ви вярват, само местни маргинали ви аплодират. Дори румънците - които уж били зад нас на 28 място в ЕС - закупиха 2 милиона Reat Time PCR теста от Южна Кория.
4
0
 
4
 
! Отговори
12_5 преди 4 години
Хора малко изкривявате това за осигурените. Ние се осигуряваме за да има медицината възможности. Аз предпочитам да плащам и повече но не да ме лекуват а да не се разболявам. Трябва да се чистят па ра зитите а не да се кефя,че ще ми ги извадят!! При епидемии е така!! Да не ни хване нас,значи тр да оправим..съществата!!..
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А стиганята платиха ли си за тестването или пак на гърба на българския роб?
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Масово трябва да се тества персонала на супермаркетите. Там опастността може да е по-сериозна от Паничарево.
1
0
 
9
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
А осигурени ли са здравно,или пак *** ще плаща ?