Тревога преди старта на розобера заради COVID-19

Производителите се притесняват за безопасността на работниците
Обновена: 18 апр 2020 13:27 | 18 апр 2020 13:22, Ния Христова
10
Тревога преди старта на розобера заради COVID-19
Снимка: БГНЕС
Тревога сред производителите преди старта на розобера. Производителите в страната се притесняват, че липсват конкретни мерки, които да гарантират безопасността на работниците, предаде Нова тв. От Гергьовден до средата на юни се очаква 40 000 души да излязат на полето, за да събират розовия цвят. 
 
Масивите в Розовата долина скоро ще дадат розов цвят. Мариан Русев е производител от Карловско, на който му предстои да наеме работници за розобера. Мариан е притеснен от факта, че няма да знае всяка сутрин кой работник ще идва, за да му напише декларация.
 
"Ние не можем да носим отговорност пред хора, които нямат дори образование. Как да ги научим на хигиена за седмица-две", чуди се Станимир Богданов, розопроизводител от Карлово.
 
Търсят се начини за провеждане на безопасна кампания в условията на извънредното положение. Стопаните искат да бъдат разписани специални инструкции, както за транспортирането на работниците до полето, така и за самия розобер. Има притеснения е относно разходите. Очакват се по-ниски изкупни цени. 
 
"Разходите, които всеки розопроизводител е направил не са малки и не съм убеден, че държавата ще успее да ги компенсира с каквато и да е форма на подкрепа", заявява Христо Николов от Асоциацията на розопроизводителите. Те очакват инструкции от Националния оперативен щаб за провеждане на розобера тази година.
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът е,че трябва да има регистрация та костния мозък
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво са се разревали часниците ? Като е почнал да прави бизнес ще си прави сметката за различни ситуации. между другото от кога розовата долина е в часни ръце ?
8
0
 
0
 
! Отговори
вили преди 4 години
Освен розите и розовия цвят,както и българското розово масло ,то конят е на път да ритне бакърчето, празнично.Не плачете и за юздта,докато има овце ще се намират и пастири!
7
2
 
0
 
! Отговори
Всички преди 4 години
Безработни ,внеплатена,желаещи и други на бригада ,като някога,иначе,но мъни ,!Изкарвай походните кухни и палатките !Война е!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С българското розово масло правят едни от най-скъпите парфюми в света.
5
3
 
0
 
! Отговори
Вярно преди 4 години
До Анонимен под себестойностТрябва да си доста необразован, за да не си направиш сметката, че в края на краищата ще ги продадеш под себестойността им и да влизаш в ненужни разходи.
4
1
 
10
 
! Отговори
Shshs преди 4 години
Баба ми е от Казанлък и всяка година бере рози пък си е образована. Производителите се притесняват защото няма как да пишат декларации защото хитреят и не назначават на договори. :}
3
1
 
6
 
! Отговори
Образован преди 4 години
Ако търсите хора с образование, ще трябва да им плащате по 10 евро на час. Но може и да не се съгласят...
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да пуснат коридор за германци гастарбайтери. Тиквата нали се хвали, че ни сравнявали с Германия. прави като тях!
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с тия рози бе... 2016 - изкупени под себестойност, протести. 2017 - изкупени под себестойност, протести. 2018 - изкупени под себестойност, протести. 2019 - изкупени под себестойност, протести.Ся имали притеснение? Че не можели да ги приберат? И после какво очакват? Свърши се времето на розовото масло!