Коронавирусът в Дома в Гара Орешец донесен от болница?

Един от обитателите на дома е лежал във видинската болница
Обновена: 24 апр 2020 09:46 | 24 апр 2020 09:45,
6

В Дома за възрастни хора във видинското село Гара Орешец плъзна коронавирусът. Вероятно заразата е донесена от мъж, който е лежал във видинската болница.

Именно там много лекари и медицински сестри дадоха положителна проба за COVID-19.

Още по темата

Четирима души са с положителни проби за COVID-19 от общо 26 настанени в Дома за стари хора. Най-младият от тях е на 56 години, а най-възрастният е на 92. За тях се грижат 16 души персонал.  "Искаме или не, трябва да се справяме, постоянно се пръскаме с дезинфектанти и така“, обясни санитарката Соня Георгиева пред Bulgaria ON AIR.

Трима от далите положителна проба са в добро състояние, но са със съпътстващи заболявания. 73-годишен мъж е настанен в реанимацията на видинската болница. Именно той се предполага, че е носител на заразата.

"За мен това е огнище, създадено по много нелеп начин. Имаме случай от първия заразен, който получи удар, закаран е в неврология във Видин, изтича му пътеката и го връщат обратно в дома“, каза кметът на община Димово Светослав Славчев.

В дома са взети мерки, за да не се разпространи заразата. В Гара Орешец живеят около 760 души. Персоналът на дома също е от селото. "Може би ако се окажат много положителни проби, ще се наложи да поискаме съседните села да не влизат и излизат, за да не се разпространява заразата“, коментира кметът на селото Юлиян Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
М. Б. преди 4 години
Ти добре ли си? Първият заразен е бил в много тежко състояние на легло... Не говорете глупости като не сте наясно с Фактите!!!
5
5
 
1
 
! Отговори
северозапад преди 4 години
каква новина заразил се в болница че там всичко е стерилно как ще се зарази не е вярно този е ходил на великден някъде и там се е заразил
4
8
 
11
 
! Отговори
нелеп начин? преди 4 години
И какво да донесе от болницата?Кюлчета злато?Ето че и децата на медиците са заразениЩабът Ви каза,че здравната система ще колабира, Вие филосоствахте. Болницата си стоиАма персоналът е инфектиран.К'во пра'им с'я?Стаден имунитет?Питайте Ментаргъров,Нинова и Радофф
3
5
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 години
@1Напротив, щабът от самото начало се опитва да спре заразата.Европейската комисия на урсула искаше стаден имунитет, който да отнесе пенсионерите.
2
2
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 години
Тези болни трябва да бъдат закарани вэв военна болница в софия ако може.
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Щаба, грижи се да се облекчи пенсионната система