Трета присъда в Сливен за нарушаване на карантината

Мъж получи 10 месеца условно и глоба от 10 000 лв.
25 апр 2020 12:36, Елка Василева
16
Трета присъда в Сливен за нарушаване на карантината
Снимка: архив, БГНЕС

Трета осъдителна присъда за нарушаване на противоепидемичните мерки е постановена в Сливен по актове на Районната прокуратура. След постигнато споразумение между прокуратурата и обвиняемия Районният съд е наложил глоба от 10 хиляди лева и 10 месеца условно наказание лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок, съобщи БНР.

Обвиняемият мъж от Сливен се е завърнал от Германия на 28 март и е подлежал на 14-дневна карантина, като през този период не е трябвало да напуска жилището си.

Той е нарушил карантината си на 6 април. Това е установено при полицейска проверка в дома му. При завръщането си е съобщил на органите на реда, че е ходил за дърва.

Пред съда той е приел всички факти от обвинителния акт и е признал вината си за това, че е нарушил мерките, определени със заповеди на министъра на здравеопазването. Споразумението, което е одобрено от Районен съд - Сливен, има сила на влязла в законова сила осъдителна присъда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Баи преди 4 години
Виновна е дьржавата не тои - кои при извьнредно положение не затвори границите - починалите трябва да тежьт на сьвеста на избранниците ни от парламента
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нарушил карантината... След като не е болен, защо изобщо е под карантина. Хората дето се прибираха трябваше да го тестват а не да ти затварят
11
2
 
6
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
Убиецът на момчето в борисовата градина! Искал свобода !Пуснат под домашен арест !Една година е издирван преди да го задържат !Е,според вас тези глоби и присъди и съпоставими ли са с глоба 10 000 с изптателен срок?Единия е хладнокръвен убиец,а друг другия недисциплиниран и безотговорен гражданин излязъл от вкъщи ?Да и двамата са виновни,но има голяма разлика
10
0
 
9
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
ДА !Нарушил е карантината и е виновен !Но нека сравним глобите.Майката на Кристиан глоба 1000 лв ,за каране в насрещното,счупен крак..А тоя нарушител,10 000лв с 3 г изпитателен срокТези глоби реални ли са според вас?
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До славяниней факултето, ако идваш от чужбина ще си под карантина за да ДОКАЖЕШ, че не си болен. Ако беше доказано болен ня,маше да му се размине. Всичко идва от слаба хигиена и никаква отговорност.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименсигурно е и неграмотен. ама така са интегрирани ТЕ
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този е от интегрирани те! Отишъл да "бере" дърва?! Познайте дали някога ще плати глобата си. Вероятно досега в живота си не е внесъл и 1 лв. данък, пък вие чакате 10 хил да плати?!
6
0
 
2
 
! Отговори
к преди 4 години
До Доц. Дамян ИлиевА ти с тва мислене защо не си си избол окото с вилица преди да достигнеш вероятната преклона, умо-разграждаща възраст, деоценте? ДОНОР
5
7
 
5
 
! Отговори
ГРОБ да мре преди 4 години
Значи може да глобите 10000 лв, ама не може да изхарчите 15 за тест.Нагли въшки.
4
7
 
11
 
! Отговори
Доц. Дамян Илиев преди 4 години
Защо има карантина за хора които идват от чужбина, въпреки че същите не са доказано болни, а няма карантина за хора идващи от огнище на заразата, каквото е да речем София? Това е като Параграф 22!
3
7
 
8
 
! Отговори
славянин преди 4 години
Осъденият да си направи тест за наличие на вируса и ако тестът му се окаже отрицателен, да съди държавата за направомерна карантина, това че се връщаш от чужбина не те прави автоматично вирусоносител, съответно не може автоматично да те поставят под карантина! Простите българи не могат да се борят за правата си и интересите си! Ако аз съм карантиниран без да съм носител на вируса, ще съдя тази ид.отска държава до дупка, ако тук не я осъдя, ще я осъдя навън!
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за незаконна сеч колко е наказанието?
1
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как бързо раздават присъди на бедни нещастници и как протакват с десетилетия за убийства. Жалка картинка