Хотелиерите от Велинград: Не сме приемали туристи за Великден

Собственици на малки къщи за гости търпят най-много загуби
27 апр 2020 16:37, Ния Христова
15
Хотелиерите от Велинград: Не сме приемали туристи за Великден
Снимка: БГНЕС
Община Велинград се готви за загуби от 1 млн. лева от спада на туристи по време на извънредното положение. Събираемостта на данък "туризъм", който е един от основните приходи в района, няма да е повече от 40%, пишат от БНР. 
 
Собствениците на малки къщи за гости ще претърпят най-големите загуби и затова част от тях решиха да пренебрегнат препръките на Националния оперативен щаб и по време на Великденските празници. 
 
Жителите на града изразиха остро недоволство срещу това, след като вчера беше регистриран и първият случай на коронавирус в областта, който се оказа привнесен отвън. 
 
"Имаше хора, имаше много хора", казват жители.
 
Никой не уточни къде точно са били настанени тези туристи. Председателят на сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград и Западни Родопи Златко Златанов каза:
 
"Нито един хотел не беше отворен, нито един. И няма да го позволя в никакъв случай това да стане. Имаше много заявки, между другото и в моя хотел имаше страшно много запитвания и то за най-скъпите помещения да дойдат за Великден. Говоря ви за много дни, а аз им казвам така: "Това е невъзможно, не го мислете".
 
Хората обаче казват: "Дайте ни възможност тогава да идем в някаква къща за гости", каза той и допълни: 
 
"Това ме навя на мисълта, че те и без мен ще се обаждат да ги търсят тези къщи за гости. Тогава аз направих – мога да ви покажа даже -  и в нашия сайт, и в имейла, че не се препоръчва въпреки кризата, въпреки безпаричието, градът да упрекне нас, че ние сме виновни - хотелиерите. И аз пиша до всички – "Много ви моля, не се поддавайте на това, че може да изкарате някакви дребни пари. Не го правете! Градът ще ни упрекне". 
 
Златанов не посочи кои са колегите му, които не са откликнали на призива му, както и на този на Националния оперативен щаб. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
¹111 преди 3 години
ТОВА Е ЧОВЕК С ОСНОВО ОБРАЗОВАНИЕ!!!НАИВНО Е ДА МУ СЕ ВЯРВА !!!!
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приели неприели туристе, вируса няма да ви подмине, калкото по рано толкава по-дабре
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво си чешем езиците кой какво и що?! Който честно и почтено си е плащал данъците, има помощ. Факт, че за хората, взимащи доста над прага, обезщетението би било мизерно на фона на платените им данъци, но това е. Разни дребни тарикати с къщи за гости, които през живота си не са плащали повече от 10-20% от реалните си данъци не ме интересуват, ама грам. Същото важи и за хотелски персонал, осигуряван цял живот на половин работен ден и минимална. Сами са си го избрали, сега ще плачат, ама много.
10
1
 
19
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Не беше ли същото и по морето!? Пълно с коли главно със софийски, но не само софийски номера! И после мерките не действат! За едни мерките действат, за други не!
9
0
 
19
 
! Отговори
Запознат преди 3 години
Златьо на който майка му и баща му са от ромски произход имаше хора в хотела , явно негови приятели или незнам какви, но целия град го разбра.Централния парк ,който е завзел беше пълен с хора от неговия хотел .Иначе официално не работят. То така е най сладко.Всичко да е тайно , хем спестяваш и от данъци , абе 100% печалба !
8
0
 
8
 
! Отговори
аноним преди 3 години
Този град кмет има ли? Полиция нали имат! Що не туриха и те КПП-та за Великден с декларации за приходящи - що щат във Велинград по време на ИП! Ама г..з. глава затрива! Велинград не е кърски град! Пътищата за влизане/излизане се контролират лесно! Да пропуснат толкоз глоби за лъжливи декларации! Можеше да компенсират малко от тоя милион дето им се губи! Номерата на колите с гости!?
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 4Извънредно положение...грънци. Нали знаеш кой се радва най-много като има нещо извънредно!!! Управляващите, защото могат да крадат на воля, без никой да им държи сметка!!! Така, че живей си живота сега!
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да уточня. Въпросът е защо стотинкаджиите от Велинград са надовлякли всякакви. Не им трябват тези пари - за свещи ще ги дават!
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен - Велинград е в област Пазарджик, а там случаи те са 24 и много преди вчера беше регистриран първия случай на коронавирус в областта.Велинград е компактно, затворено място, в което няма причина да се влиза и излиза при такава обстановка. Но не, да не изпуснат стотинките и си довлякоха болести. А Пазарджик си е Пазарджик - там болни има отдавна, но това не значи, че са разпределени във всяко от населените места на областта.
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен - Аз бях там на Великден.Дано поне в твоите очи това те прави специален, защото в очите на другите си е обичайна байганьовщина. Извънредното положение и мерките трябва да продължат до пълната ликвидация на такъв тип мислене.Примерно във Велинград къщите за гости ще си останат с великденските доходи до Коледа. Много от тях ще фалират, което е добре. Така няма да има къде тарикатите да се изявяват...
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жителите на града изразиха остро недоволство срещу това, след като вчера беше регистриран и първият случай на коронавирус в областта, който се оказа привнесен отвън.________Велинград е в област Пазарджик, а там случаи те са 24 и много преди вчера беше регистриран първия случай на коронавирус в областа
2
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е вярно. Аз бях там на Великден. Ама бях приготвил едни пари за глобата , а минах с по малко ...
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още някой да оспорва наличието на долни сиваци-маргинали?За едните стотинки - още един град с болни.И ще се оправдават, че за да не умрат от глад са го направили. Ами тези, които ги изнудиха да отворят заради тях - те що за хора са???Нагло племе!