43-годишна с коронавирус почина в Спешната помощ в Плевен

Тя дошла в тежко състояние, била и с множество заболявания
Обновена: 30 апр 2020 11:27 | 30 апр 2020 11:27, Веселина Йорданова
31
43-годишна с коронавирус почина в Спешната помощ в Плевен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Жена с положителна проба за коронавирус почина в Спешната помощ в Плевен.

Пациентката не е лекувана в болницата, съобщи за БТА Момчил Цветков, говорител на Университетската болница "Д-р Георги Странски".

Жената е приета по спешност в Спешно приемно отделение в много тежко състояние, като е чакана от подготвен за целта екип, посочи Цветков. Интубирана е веднага, на място, но въпреки усилията, медиците не са могли да я спасят, допълни той. Пробата й за коронавирус се е оказала положителна.

По думите му жената, която е на 43 години, е била с множество заболявания, а състоянието й се е влошило много бързо.

В момента в УМБАЛ - Плевен лекуват 16 пациенти с COVID-19 в инфекциозна клиника, и двама в интензивно отделение. Две от пациентките - на 40 и на 50 години, са излекувани от инфекцията и са изписани вчера, като са поставени под домашна карантина за 28 дни.

В лечебното заведение са установени два случая на медицински лица с коронавирус. Лекар и медицинска сестра от отделението по хемодиализа са имали контакт със 77-годишен пациент, който бил на хемодиализа, без симптоми за новия вирус. В последствие се е оказал с положителна проба. Медиците са в добро състояние и са на домашно лечение под карантина.

През вчерашния ден са установени 13 носители на вируса в област Плевен, заяви за БТА д-р Атанас Гарев - директор на Регионалната здравна инспекция в Плевен. Той подчерта, че един от приоритетите им е да опазят здравето на медицинския персонал, за да има кой да се грижи за засегнатите от пандемията. Според него засега за региона на Плевен се справят добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Българин. Тука не става въпрос до лекуване с баене а до това , че се занимаваме с глупости и сме толкова прости , че се пързаляме по шейната на тези дето предизвикаха истерията Ковид 19. Вируса е точно толкова опасен , колкото и някой от по - силните щамове на грипа , като например 2017-2018. Наложените ограничения са като да си отрежеш крака , защото имаш счупен нокът. Фактите показват много ясно кой трябваше да е под карантина и кой не. Казаха го много хора още преди 2 месеца, но акъл йок
26
4
 
6
 
! Отговори
seira преди 3 години
"ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ" = ПАРАВАН ЗА УЗАКОНЯВАНЕТО НА ФАШИСТКА ДИКТАТУРА В БЪЛГАРИЯ!!!НАРОДЕ!!!!!
25
9
 
6
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До анонимен 24Правилно. Оставка!Защото ако правителството беше на БСП, нямаше да има нито един смъртен случай. Тогава През-ден-та щеше да обикаля болните и щеше да ги лекува с докосване, нали?
24
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на правителството. Или са глупави или корумпирани или най - вероятно и двете. Факт е , че наложените от тях мерки единствено и само тормозят хората и бизнеса и по никакъв начин не помагат на хора с тежки заболявания да не умират. То няма такова късогледство. Който го е страх да си седи дома , но да внушаваш истерия и затваряш бизнеси е престъпление. Резултатът е , че ме е страх че ставайки на 95 с рак на белия дроб , ще умра от ковид 89
23
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заглавието казва всичко- починала е С коронавирус, а не ОТ коронавирус! Предупреждение към правителството: Дайте на хората свободата обратно и се предайте доброволно за да ви съдим, иначе ще ви стане тясно в България !! Май някой ще бягат към Аржентина !
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"жената е била с множество заболявания"???Това не дава никаква информация. За сметка на това вече има доказателства, че АСЕ инхибиторите (повече именат на тези лекрства завършват на "прил") са сред основните причини за усложнения и смърт (просто хората които ги пият имат повече такива рецептори на клетките, за които ковид се захваща за да проникне). АСЕ инхибитори масово и често ненужно се изписват на хора с хипертония и диабет. И да се спре приема им, рецепторите на клетките остават...
21
4
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
целта е да те сплашат и да те подчинят
20
0
 
7
 
! Отговори
До 11 преди 3 години
Лекарствата се продават за това да те излекуват от едно и да те разболеят от друго и да си купиш лекарство за него. Масово използваме лекарства за щяло и нещяло,дори за да се сгреем просто с едно аспиринче. Профанизацията стигна дотам да пием таблетки създадени по химичен път кито добавки за здраве.
19
1
 
12
 
! Отговори
Баи преди 3 години
В бьлгария лечението се провежда така - стоиш вкьщи и ако стигнеш до умиране те приемат в болница за да констатират смьртта и да те добавят в статистиката починал от корона вирус
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ще е от ония, виолетовите. Те за пореден път доказаха, че не са част от нашия народ. С друг генотип, друг морал, друго възпитание. Не внасят осигуровки, но са първи на опашките за помощи, Бърза помощ е все ангажирана с тях, бият лекари, че им били длъжни да ги лекуват тях, неосигурените. Пред неотложните кабинети вечно висят те, защото не можело да им се отказва лечение. Наглеци!
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А от какво е умряла жената?
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И за какво се съобщава, че е починала тогава с коронавирус? Каква е целта на това заглавие и статия???????????????
15
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да ви пиша няма да ме разберете,явно трябва да се случи нещастие с някой от семейството ви за да повярвате.Тази болест е много коварна има случей на открити заразени без никакви симпоми който с месеци не могат да се излекуват,нали се сещате ,че ако не им е направена проба те продължават да сеят вируса на всички около тях.Каза ви се не патувайте,по възможност стойте в къщи,ограничете контактите си,засилете хиената.Бъдете отговорни,към общетвото в коете живеете.
14
9
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
престанете с тази гавра - още малко и преминаването през пешеходна пътека ще е коронавирус
13
9
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
МНОГО ИНТЕРЕСНО АКО БЯХА НАПРАВИЛИ СТАТИСТИКА ПО ВРЕМЕ НА ГРИПНАТА ЕПИДЕМИЯ ЯНУАРИ КОЯТО ВЗЕ НЕ МАЛКО ЖЕРТВИ КАКВА ЛИ ЩЕШЕ ДА Е КАРТИНКАТА. В ПЪТИ ПОВЕЧЕ ЗАБОЛЕЛИ И В ПЪТИ ПОЧИНАЛИ. АМИ ПО ТАЗИ ЛОГИКА ТРАБВА ДОЖИВОТ ДА ИМА ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ И КАРАНТИНА ЩОТО ВСЕКИ СЕЗОН ИМА НЯКАКЪВ КОРОНАВИРУС ОТ КОЙТО ПРЕБОЛЕДУВАТ ПОВЕЧЕТО ОТ НАСЕЛЕНИЕТО.
12
4
 
19
 
! Отговори
Някой преди 3 години
До Анонимен 10Май в друг век живееш ти. Колко трябва да си зле, за да изкажеш мнение, че умрелия сам си е виновен. Предполагам за теб също изнасилените жени сами са си го търсили. Навярно биеш и жена си, щото си го е заслужила.
11
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Eдва ли има и 5% от хората за котио може да са каже, че са в перфектно здраве.На едни ще препишат затлъстяване, други пък има късогледство, трети акне ...Най лесно е да се каже, 43 годишна, ама имала други болести.Ами те и децата масово боледуват от други неща, така че може скоро и тях да приписват към тези с другите заболявания.Всяка година в света се продават лекарства за стотици милиарди.Ако бяха здрави хората, нямаше да се продават лекарствата.
10
1
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НАУЧНО ДОКАЗАНО Е, ЧЕ АКО ПРИЕМАТЕ ТЕЧНОСТИ ПО ВРЕМЕ НА ХРАНЕНЕ ТОВА НАМАЛЯВА УСВОЯВАНЕТО НА 30% ОТ ХРАНАТА ЗАЩОТО РАЗРЕЖДА СТОМАШНИТЕ СОКОВЕ!! ТАКА ИМА ПО МАЛКО НУЖДА ОТ ИНСУЛИН И НЕ СЕ СТИГА ДО ДИАБЕТ!ДЕБЕЛАЦИТЕ НЕ ПИЯТ ТЕЧНОСТИ ПО ВРЕМЕ НА ХРАНЕНЕ ЗНАМ ЕДИН ТАКЪВ----------КОРОНА ВИРУСА СЕ ОТРАЗЯВА МНОГО ЗЛЕ И НА РАКОВО БОЛНИТЕ В НАПРЕДНАЛ СТАДИИ А ТАКИВА ИМА И НА 40 ГОДИНИ
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до1 и 2Явно това е проблемът.Живеем в Средновековието и за всичко търсим виновник-физическо лице, на първо място трябва да е лекар.На второ- някой политик или етнос. Никога не е начинът та живот на пациента. Той винаги е безгрешен.Вирусът ни се вижда незначителен като причина за края на човешки живот
8
7
 
27
 
! Отговори
Хах преди 3 години
Не е коректно обаче придружаващите заболявания да се дават като пример за това, че човек така или иначе е щял да си отиде. Стотици хиляди хора имат високо кръвно налягане или диабет и живеят дълги години с поддържаща терапия. Не може да ги "жертваме" ей така