Онлайн мрежа свързва работодатели между Румъния и България

Партньори са градовете Добрич и Констанца
30 апр 2020 01:00, Анисия Иванова
2
Онлайн мрежа свързва работодатели между Румъния и България
Снимка: Pixabay

Нова онлайн мрежа между работодателски и други организации в 15 административни области в трансграничния регион Румъния-България насърчава мобилността на работната сила, съобщават от Областния информационен център /ОИЦ/ в Добрич.

MOWЕUP е създадена в рамките на проект по Програмата за трансгранично сътрудничество "Interreg V-A Румъния-България 2014-2020 г." в партньорство на Търговско-промишлената палата в Добрич, Камарата за търговия, индустрия, навигация и земеделие в Констанца и други институции.

В мрежата вече участват 67 организации и от Кълъраш, Гюргево, Телеоман, Олт, Русе, Велико Търново, Силистра и други градове от двете страни на границата, посочват от информационния център.

Вече е направено проучване за основните икономически сектори в трансграничния регион, стимулиращи към мобилност, като са представени и десет основни професии с изискванията за заемане на длъжности, допълват от ОИЦ.

В платформата, която е със свободен достъп, безработни могат да си направят самооценка на личните качества, интереси, на уменията и знанията и да получат препоръки за подходящо работно място. Има и видеоматериали със съвети как се изготвя автобиография и какви изисквания да се следват при интервю за работа. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
пецата преди 3 години
капиталистите от всички страни се съединяват в името на това да цакат и заробват клетия бачкатор по всички възможни начини