Магазин в Пловдив подарява куркума и джинджифил на възрастни

Собствениците им помагат за здрав имунитет
3 май 2020 18:30, Петя Славова
18
Магазин в Пловдив подарява куркума и джинджифил на възрастни
Снимка: БГНЕС

Магазин в Пловдив започна необичайна инициатива. Собствениците на обекта решили да помогнат на всички възрастни и нуждаещи се хора да укрепят имунитета си, като безплатно им раздават джинджифил и куркума -  продукти, за които  специалистите твърдят, че са полезни в борбата с коронавируса.

Появата на коронавируса рязко повиши цените на продуктите богати на витамини.

И на пазара в момента най-търсената стока е джинджифилът. Цената му скочи четири пъти от началото на пандемията и в момента се търгува за 18 лева килограма.

Така се родила идеята на двама собственици на биомагазин. Те решили да загърбят личната си печалба в името на това полезната храна да стане достъпна и за най-уязвимите. Започнали кампания да подаряват на всички възрастни и нуждаещи се хора пакетчета от по 100 грама  куркума и 100 грама джинджифил.

"Това са две съставки, които доказано стимулират имунната система", казва пред Нова тв собственик на магазина.

Лилия живее с пенсия от 260 лева. Прави сметка за всяка похарчена стотинка и признава,че джиджифилът за нея е прекалено скъп, въпреки че сега й е необходим.

"Абсурд, абсурд! Просто не мога да си го позволя. Не мога, защото то едно ли е? То има много неща, които трябва да си купи един човек- за здраве ли, за храна ли?", казва Лилия.

До момента в магазина са помогнали на над 100 нуждаещи се. В жест на човещина, собственици са решили да раздадат още 1000 пакета със здравословна  храна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
4
 
! Отговори
Ядосан преди 4 години
Кой интимен предпазител реши, че джинджифила има каквото и да е отношение към имунната система на бозайниците, в частност човек? Кога, как, защо и с какви клинични данни установи това? При куркумата е още по сложно. Това е техническа култура, използвана като суровина за изработката на тонер за принтери /бои също/. Това ми е като психясването, че ако нагъваш продукт от охлюви, започват да ти растат нови стави. Успокояващото е, че не само ние сме ... 80%. В щатите пият белина.
11
4
 
2
 
! Отговори
Аюрвед преди 4 години
Индийците традиционно с това се лекуват от хиляди години, затова имат зъби до 16 годишна възраст, черни коси - до 40 и понякога доживяват до над 50!
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те пък както ще ги ползват
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е храна, а подправки. Джинджифилът определено не става за самостоятелна консумация. Куркуминът обаче е важен. Кърито съдържа всички необходими подправки. Ако му се добави малко канела и кимион, става перфектно за всякакви месни рецепти.
8
1
 
7
 
! Отговори
Ко? Не! преди 4 години
джинджифил и куркума на възрастни, а? А случайно да им обясняват, че след определена възраст трябва изключително много да се внимава точно с тези два продукта ???
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много хубав и навременен жест към нуждаещите се хора. Жалко, че винаги се намират хора, които да развалят всичко добро с грозни коментари на съмнение или подигравка. Ако всеки помага така по един разумен начин, то животът ни би бил много по-лек и щастлив. Мисля, че възрастните хора са почувствали загрижеността и топлотата от помощта ви, добри хора!
6
1
 
8
 
! Отговори
Браво преди 4 години
На собствениците.....-Лилия, явно ти си почтенна жена живееща в непочтенно време....Мизерната 130? пенсия не получават и в Африка.... Дано Господ ти даде живот и в следващите години...... Мисли АСФАЛТ пенсионер не храни. За март догодина....
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ауууу!!! Къде е докторът, който преди ден-два говореше, че не трябва да се консумират индийски подправки, че вредяло на стомаха????
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И фурми.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поздравявам собствениците на мзгазина ,хора с голямо сърце.Това са две изключително полезни подправки,които с години ползвам в есенно зимния сезон.Те са моето лекарство при здравословни проблеми.
2
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой измисли това, че джинджифила вдигал имунитета? Помага за храносмилане и при киселини. Какво за куркумата, освен че е инсектицид и убива въшките, ако сте хванали такива?Какви био *** ги измислят тия глупости с имунитета?
1
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Куркумата и джиндифила да си ги ядат индийците. Нас ракията и чесънът ни пазят.