В Бургас мислят как да работят хотели и заведения

Откриват сезона с корабчето до остров Света Анастасия
3 май 2020 15:13, Ния Христова
33

Разходките по плажа вече са позволени в Бургас и от общината обмислят още разхлабване на мерките през следващата седмица. Туристическият сезон ще бъде открит с корабчето до остров Света Анастасия. Във видеоконферентна връзка ще се реши как ще отворят и хотелите край Бургас след отпадането на карантината.

След разхлабването на мерките паркирането до Морската градина в Бургас ще е истинско предизвикателство. Алеите в Приморския парк през почивните дни бяха пълни, а разхождащите от всякакви възрасти са доволни, че дишат йодни изпарения без маски. 

 
"Особено край морето с маска е задушаващо, какво да говорим. Човек, като спазва дистанцията, не виждам да има някакъв проблем", каза Любомир Георгиев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Децата най-много се радваха на разходките по плажа. През следващата седмица общината в Бургас обеща още да разхлаби мерките и да пусне да плава и корабчето до остров Св. Анастасия.
 
"Ще се радвам да го посетим, да сменим малко обстановката за по-чист въздух, обаче ще е по-добре още повече да ги разхлабят, за да можем да се събираме вече", сподели Гергана Янева.
 
"Идеята ни е на самото корабче местата, на които хората ще сядат, да бъдат обозначени със стикери, за да няма излишно лутане, тук мога ли да седна, тук не мога ли. Предвидили сме разбира се и наши служители, които ще бъдат както на долната, така и на горната палуба", коментира зам.-кметът по "Култура, туризъм и спорт" към община Бургас Диана Саватева.
 
Заведенията по плажа и в морската градина са в готовност да отворят, след като падне карантината. Общината обмисля за лято 2020 да въведе и стикер за "безопасна зона".
 
"Алгоритъмът ще включва начина, по който се наставят гостите, пребиваването, задължението на персонала, съветите към гостите и начина, по който се освобождават съответните посещения", обясни Саватева. 
 
Алгоритъмът за защитена зона от COVID-19 зона е заимстван от Сингапур и ще бъде обсъден с хотелиерите във видеоконферентна връзка. 
 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Мари преди 3 години
Само заведенията в морската ли ще отваряте?
20
3
 
0
 
! Отговори
До21 преди 3 години
Злопамаметни не знам да ли са Софиянци .Ама съдейки по коментарите, завистливи и злобни ....Със сигурност.
19
7
 
11
 
! Отговори
Мисля, преди 3 години
че това ще бъде един незабравим туристически сезон. Спокоен, без разни шумни пияндури, без неприятната руска и чехска реч. Без невъзпитана гмеж. Дано се радваме на хубаво време и спокойно море!
18
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Софианци са злопаменти. Помнят как продавачката в плод-зеленчука в Черноморец протестираше ,че са били дошли за Великден. Помним как се оплакваха от тях ,че били напазарували яко. Помним хазяйките в Созопол как се оплакваха от повишен трафик. Помним ,няма да простим.
17
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли да си седнат на ***. Туристически сезон няма да има. Мерките навън ще се разхлабват след 1 юни. Международните пътувания ще ги чакаме още дълго. В много държави все още има голям брой нови заразени и не им се рискува. Само нашите псевдо бизнесмени са готови да приемат пенсионери и алкаши от Англия, Германия и скандинавските страни. Урока от Банско и от нашиге гактербайтери не им стигна. Алчността няма граница. Ако се появат и малкото българи няма да отидат. Като им знам хигиената...
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи няма какво да мислят, то всичко вече е измислено! Безупречна хигиена, отлично обслужване и храна, за което някои хора учат поне четири години и непременно атрактивни цени. Така постепенно може да върнат доверието на българския клиент, защото ние помним едно друго отношение. Постепенно, но няма да е тази година.
15
3
 
2
 
! Отговори
Нам преди 3 години
Ама , то и на *** му се пържи яйце на ***...с тоя Ковид-19...ха,ха,хаааааааааДа не си мислите че е цъфнал вече ...та вързал!?!
14
0
 
9
 
! Отговори
АМАН-ЗАМАН... преди 3 години
ТИ КВО ,БЕ...ХА,ХА,ХАААААААА...ДА НЕ ИСКАШ , ВМЕСТО "ПАМПЕРСИ" ХОРАТА , ПОГРЕБАЛНИ ПОКРОВИ ДА НОСЯТ , ЗАРАДИ ТВОЯ БИЗНЕС...??!!!АБЕ , ЗАЩО СИ МИСЛИШ, ЧЕ МОЯ ЖИВОТ Е ПО-ЕВТИН, ОТ ТВОЯ ХОТЕЛ ИЛИ КАПАН НА ПЛАЖА...????????
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Аман: Добре ще ви послушаме!"Смелчаците" да ходят, ние ще се спасим от тяхното мрънкане. Така ще сме си полезни взаимно.
12
2
 
12
 
! Отговори
Да преди 3 години
Някой кара ли ви да ходите на мора?
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НАПРИМЕРИскуствено дишване е забранено.
10
16
 
11
 
! Отговори
Аман преди 3 години
Аман, ама от *** дето пишат коментари! Хора желаещи лошото на свойте съграждани! Е голяма гордост! Много ви моля, тея дето сте сложили памперсите заради корона вируса... НИКОГА ПОВЕЧЕ не излизайте от вкъщи! Лишете нормалните хора от присъствието си!
9
5
 
31
 
! Отговори
Татар от гр.Болгар преди 3 години
Никаква полза няма от заведения и хотели/поне от нашите хотели,където няма обслужване и качествена храна/.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голямо"Мислене"ви чака в близките години!
7
1
 
22
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Ако на гергана янева и е толкова скучно и иска да се събира с хора, да се запиши доброволка към някоя болница.Аман от сeлcки пaтки!
6
1
 
16
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
И беше крайно време и без това
5
5
 
29
 
! Отговори
Листопад-2 преди 3 години
Заведенията и хотелите ги чака фалит.
4
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като няма хора, ще трябва да затворят за да не плащат заплати и ток.
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1То и на лятото не му се ходи там ...
2
5
 
25
 
! Отговори
Лелее СМЕХ.. преди 3 години
АМА, НЕКА МИСЛЯТ, БЕ.... ЗА БАЛЪЦИТЕ Е ПОЛЕЗНО ЗАНИМАНИЕ!!!ЩОТО, АЗ СИ МИСЛЯ ДА НЕ ХОДЯ, ТАМ!!!