МВР проверило 63 хил. декларации за времето на КПП-та

Вече има 39 осъдителни присъди за нарушаване на карантина
Обновена: 6 май 2020 18:23 | 6 май 2020 18:23, Веселина Йорданова
46
МВР проверило 63 хил. декларации за времето на КПП-та
Снимка: БГНЕС

Близо 63 хиляди декларации са проверени от полицията за времето на съществуване на контролно-пропускателните пунктове 21 март - 6 май, съобщи пресцентърът на МВР.

В този период са подадени 62 940 декларации, съставени са 21 215 акта за нарушения и неспазване на противоепидемичните мерки. 16 305 от съставените актове са за неносене на маски, сочат данните на Главна дирекция "Национална полиция".

От МВР информират, че при проверките на контролно-пропускателните пунктове са върнати 230 908 лица. За 3795 души пътните полицаи са установили, че те са се представяли за работещи, а в същото време не са имали трудови договори. 528 от тях вече са били регистрирани като безработни.

Установени са и 22 случая на груби нарушения на противоепидемичните мерки, по които са образувани досъдебни производства, информират от МВР.

От там отчитат още, че за неспазване на карантина са образувани 1232 досъдебни производства, като 39 от тях вече са приключени с осъдителни присъди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
16305 акта за неносене на маски от здрави хора!!!Маски,които липсваха по аптеките,които днес бяха задължителни,утре не бяха,след това пак бяха!!!Цяла побъркация,но за създалите я санкции няма!!! А ще има ли санкции за всички,които пристигнаха заразени от Амстердам,стигнаха до Хасково и Брягово и заразиха още много хора???Ами за всички вирусоносители дошли от заразена Европа и пръснати из цялата ни нещастна Родина санкции ще има ли???И кой ще плаща за лечението им???
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проверили 63000 при подадени 62000. Браво!
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Жоро 37.Преди малко се прибирам. Палка. Спирам. Проверяваме се. Обикаляме, оглеждаме, говорим уж с колегата в патрулката. Обикаляме. Това имаш ли, онова. Алкохол и наркотици тест не. Ем намериха дребно нарушение ( моя вина).Иии.. Почна се което се очакваше. $2 мес кпп, трябва да се наваксва. Иначе бонуси взели
38
0
 
7
 
! Отговори
Редови Българин преди 3 години
Много са заети, спукват се от работа, а проверяват декларациите за да има репресия и глоби. Не оправдавам нарушаването на правилата с КПП-тата, но друг е въпроса от истинския смисъл от тях. Вместо да дремат на тези места и да събират документи с лични данни да са на истински патрул и да глобяват истински нарушители. Ако има събрали се неправомерно хора и тн.
37
1
 
5
 
! Отговори
И за мен КППТ--та преди 3 години
са пълна излишна глупост ,защо да не мога да ида сам на брега на една река и да седна ? Не е казано ,че ще отида някъде на купон където ще заразя хората от съседния град , КПП Тата са еманация на милиционерската мисъл от която някои наши началници никога няма да могат да се отърват....
36
0
 
12
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Сваляйте униформата, продажници!
35
0
 
24
 
! Отговори
ИЗРОДДИ МИЛИЦИОНЕРСК преди 3 години
освен да тормозят честните хора тези гаддове милиционерски никога нищо друго не са правили
34
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** разбират... от всичко и затова критикуват с голям ентусиазъм...
33
1
 
18
 
! Отговори
somebody преди 3 години
Приемаме за вярна обявената цифрата - 12000 на полицаите ангажирани в КПП-та . Това е по 5 (пет) декларации на полицай за 46 (четиредесет и шест ) дни, това е по една декларация на девет дена. Не са виновни редовите полицайчета, а тези ,които мъдро ги ръководят и организират! Направи ми впечатление , че поне половината от тези "на терен", са млади пенсионери на трудов договор.
32
1
 
18
 
! Отговори
Аман! 231 преди 3 години
КППтата ги махнаха като органи за километрични задръствания, на които се разпореждат полицаи очевидно попълващи бюджета на МВР и продънената държавна хазна. Би следвало адресните декларации да се предадат за икономия на тоалетна хартия, но висшите началници на МВР - онези с бръснатите или остригани глави. продължават да се ровят в АдД и да правят всичко възможно да мачкат самочувствието и достойнството на обикновения български гражданин. Вие не разбрахте ли, че нови 650 лв награда няма да има?
31
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълно безумие, та и милиони бонуси. И за какво бе този излишен цирк? Казваш си заразен от Холандия и те пускат до Хасково, големия контрол, а здравият го връщат обратно.
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"***" има ли на линия?
29
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чантаджиите в МВР си заработват лебеца с безсмислен труд.
28
1
 
6
 
! Отговори
до 23 Айнщайна преди 3 години
Ами до вчера такива декларации искаха и на жп гарите например. Там няма КПП-та, но искаха декларации при пътуване. Ще трябват ли още тези деклрации?
27
4
 
14
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Това са пълни глупости. Как изобщо оставихте като овце да ви нареждат какво да правите? Какви са тези глупости с един метър разтояние? Нека спрем това безообразие и да нахълтаме в публичните магазини заедно!
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
11 500 милицунгери по КПП-тата според Бочко. Проверени фекларации 63 000.Значи по около 5 декларации на фуражка. Не е зле. Като за месец и половина.
25
1
 
24
 
! Отговори
Генчо Гунчев преди 3 години
До 19: През времето на социализма, много съм се смял на следния лаф - Ти, хвана ли се някъде на работа или си още в профсъюзите? Колкото пъти ми се наложи да мина през КПП, толкова пъти се сещах за тези думи. Толкова безсмислен труд, дежурства, хартия, чакане, връщане на някои, не се сещам скоро да е имало.
24
0
 
19
 
! Отговори
6 преди 3 години
Хванахме 20 пияни 6 дрогирани 50 работещи без договор за да се хранят а не да крадат и разказахме играта на 500 000 работещи в София. Нито дума за противоепидемични мерки. Иначе който от където долети си се разхожда обезпокояван.
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До vКъде искаш да ги представиш тези декларации, Айнщайн?
22
9
 
6
 
! Отговори
v преди 3 години
Обаче уникално втори ден в цялата преса липсва информация, необходими ли са все още декларации при каквото и да е пътуване - с кола с автобус, с влак и т.н.Но виж през 1 час има "новина" как вече няма КППта.Отпадат ли тези декларации??????????