Нова икономическа война и Китай е потърпевш, смята експерт

Как коронавируса промени света, анализира Милен Керемедчиев
7 май 2020 23:10, Петя Славова
62

Ковид-19 промени света. Вече 4 месеца няма световна новина, която да не е свързана с вируса. Няма политическо събитие, което да не е ангажирано с тази пандемия. Бившият зам.-министър на външните работи и международен анализатор - Милен Керемедчиев, заяви пред "Денят ON AIR", че Китай ще бъде потърпевш в дългосрочен план от създалата се ситуация. 

"Китай изпадна в една ситуация, в която не е бил от 1989 г. В момента има нова Студена война, която се заформи от няколко държави, водени от САЩ. Все повече европейски държави се включват в тази коалиция, която започва да изисква отговорност от страната, от която тръгна заразата", посочи Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.

Анализаторът отбеляза, че Китай първи успя да излезе от тази пандемия и да се върне обратно към нормалността. В икономически план също има подем.

"Отчетен е ръст от 3,5% на износа на Китай. Това означава, че китайската икономика се възстановява. Тя започва отново да изнася към целия свят и да прибира средства от САЩ и от ЕС, които в момента са толкова нужни за спасяване на местните им икономики. Европа обаче стана заложник на китайското производство", подчерта той.

Милен Керемедчиев смята, че цялата предизборна кампания на президента на САЩ Доналд Тръмп ще е под егидата да се атакува Китай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 3:38 казва една голяма глупост,че китайската икономика била изцялоориентирана към експорт ?!? Привътрешен пазар от 1,3 милиардапотребители няма как да е вярно.
27
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
" Все повече европейски държави се включват в тази коалиция, която започва да изисква отговорност от страната, от която тръгна заразата "Да не се окаже, че е тръгналаот друго място ? Всичко е направенотака, че да изглежда правдоподобно.А тия европейски държави са все едни васални територии, които гласуват в оон на принципа откъде дyха вятърът.
26
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай е готов да хвърлищатските облигации, акотръмпунякът продължава да годразни, и да фалира пиндостан.В същото време Китай можеда пусне своя печатница за юании ще измести долара. Да-а, така стоят нещата керемидков,не както в домораслата ти фантазийка.
25
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един *** бивш българскизам-министър решил на всякацена да рекламира американскиидеи и фалш.
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като решат да не платят облигациите китай ще реши да не плаща патенти и да конфискува чуждфи фирмни и дялове. Ще излез на зелено поне 10 пъти ;)
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито комунизъм се случи, нито социализъм.Да не говорим капитализъм. По скоро евроидиотизъм. За презокеана америкоидиотизъм
22
1
 
14
 
! Отговори
42 преди 3 години
А защо производствата оттук отидоха в Китай? Защото е време либералният капитализъм да си отива.
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай е напълно завършена икономика. Произвеждат си всичко. За суровини Русия не би отказала.Дори от хуавей казаха че китайския пазар им генерира достатъчно приходи. За Америка е точно обратното.
20
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай си изигра картите много правилно. Милиони компании си изнесоха бизнеса в Китай.Да спестят разходи. Сега идва още по смешното. Който се изтегли от Китай, неминуемо ще фалира. Тръмп нз кой плаши
19
1
 
6
 
! Отговори
Г преди 3 години
Милен Керемедчиев е явно единствения икономист, който не се интересува от икономика. Другия вариант е, той да е единствения посветен в печатане на пари в Китай, с които китайците си купиха всичко на евтината разпродажба от март насам :)
18
2
 
3
 
! Отговори
Тъпомере преди 3 години
ДГД!
17
2
 
3
 
! Отговори
Тъпомер преди 3 години
13,то ако ставало така то до сега света нямаше да го бъде бре,едно е да ти се иска друго е да ти стиска,явно тая материя ти е далечна,детска радост 1май.
16
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжите на Китай относно коронавируса, са отдавна доказани. В частност лъжата, че вирусът имал 20 дни инкубационен период и затова били реагирали толкова късно.
15
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все ми се струва, че есента от " студена" войната ще стане пълномащабна и ще приключи с ликвидирането на Китай. Сега ще погледаме как се финтира Пекин с Тайванския коз на САЩ, ако не им издържат нервите на Мечо Пух и Цк- то войната може би ще започне и доста по- рано
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама ти верно си *** ,бе...
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дългове към Китай основно,не виждам как Китай ще загуби------Като обявят, че няма да платят облигациите, които Китай притежава, азиатския ви тигър ще тръгне на война ли, какво? Ей така ще им занулят един трилион долара и ако много пискат, ще им конфискуват и активите на американска територия.
12
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайски стоки не купувам.Търся качество и ефективност.
11
3
 
9
 
! Отговори
SS преди 3 години
И бог създаде небето и Земята. Всичко останало е произведено в Китай! Трудно ,почти невъзможно е да бъде убит Азиатският тигър.
10
4
 
1
 
! Отговори
Тъпомер преди 3 години
7,и как ги покриват бре и какво обслужват,ти май още верваш в дедо Коледа,а за капиш там чупят кокали за дълг,капиш?
9
3
 
4
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
Не бе ...ИДВА ОТ МАРС..!