Статуята на Рачо Ковача в Габрово - и тя с предпазна маска

Габровският карнавал ще е по терасите, шествие няма да има
8 май 2020 12:34, Анисия Иванова
9
Статуята на Рачо Ковача в Габрово - и тя с предпазна маска
Снимка: Община Габрово

Габровският карнавал, който има десетилетна традиция, тази година ще се състои по терасите и в дворовете заради противоепидемичните мерки.

Митичният основател на Габрово Рачо Ковача, късно вчера се премени с традиционните си нови одежди. Художниците на карнавала му помогнаха да облече нова бяла везана риза, калпак с китка, червен пояс и… предпазна маска, съобщиха от общината.

Карнавално шествие на 16 май няма да има, но общината обявява конкурси за най-добре маскирано семейство, за най-добър костюм на котка или друг домашен любимец и за най-весел карнавален балкон, прозорец или двор, съобщиха от администрацията.

Променя се или по-скоро се допълва, и карнавалното мото, което гласи: Между Изтока и Запада на хола. Снимки на семейните карнавални оазиси се приемат от 11 до 18 май във Facebook с хаштаг #Gabrovo2020 или на имейл carnival@gabrovo.bg, а победителите ще бъдат избрани чрез гласуване във фейсбук.

Наградите за най-весела карнавална тераса и за най-добре маскирано семейство са по 500 лева. Маскираните и костюмирани домашни любимци ще получат храна и аксесоари.

Конкурсът за весели и запомнящи се карнавални снимки е за семейства от всички градове, не само от Габрово. От общината посочиха, че целта им е да защитят короната "Столица на хумора", Габрово да си направи карнавала, въпреки всичко, да създаде нещо, което ще се помни и няма да се повтори, както и да даде възможност тази година всеки да е режисьор на карнавала.

Карнавалният стрийминг ще се състои в интернет-пространството на 16 май от 19,00 до 21,00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Габровец преди 3 години
Що за простотия? Истинският Рачо Ковача никога не е носил червен пояс. По нашия край традиционните пояси са черни.
8
0
 
0
 
! Отговори
Много си зле преди 3 години
До Анонимен
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми то при тази миризлива река, мирише му на човека.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу под паметника в реката е голяма мизерия. Гуми,бутилки. Дано тия мизерници са се сетили поне да си изчистят града. Винаги съм се чудил как може във такава хубава природа да живеят толкова *** хора
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Габровци сме си супер.
4
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква е тази гавра с тази маска, бе? И това го одобряват от общината?Рачо Ковача ако беше жив, щеше да ви навре всички маски знаете къде, ОВЦЕЕЕ! Статуята даже е на открито място и пак искате да кажете, че трябва да се носи маска на открити места? Уродиии неземни!
3
0
 
10
 
! Отговори
големи комплексари преди 3 години
Карнавалния СТРИЙМИНГ!?:))))))))
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
браво
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно, да не вземе да се зарази случайно.