Родилката, полетяла от 4 етаж, се заключила и искала да бяга с чаршафи

Сутринта й е била включена система за започване на раждането
10 май 2020 18:06,
38
Родилката, полетяла от 4 етаж, се заключила и искала да бяга с чаршафи
Снимка: Pixabay

Жената, която полетя от 4 етаж на болницата в Горна Оряховица е била бременна в петия месец. Тя е приета на 8 май около 13,30 часа в АГО.

След преглед е установено, че плодът е мъртъв и тя е хоспитализирана в Родилно отделение за предизвикване на изхвърляне на мъртвото бебе и за медицинско наблюдение, съобщава "24часа". Същият ден й е включена система с окситоцин за предизвикване на контракции, но процедурата не е била финализирана.

Още по темата

На 6 часа са били наблюдавани кръвните показатели на бременната - хематокрит НСТ, хемоглобин, тромбоцити и др., които до днешния ден са били в норма, съобщиха от МБАЛ "Св.Иван Рилски".

В неделя преди обяд отново е включена система за вливане на окситоцин за предизвикване на освобождаване на бременната от мъртвия плод. По обяд пациенти от терасата на Първо вътрешно отделение обаче сигнализирали за инцидент - млада жена била паднала отвисоко в двора на болницата. Веднага санитарките повикали Спешна помощ и бременната жена в тежко състояние била откарана в ОАРИЛ на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново. Сигналът за инцидента в полицията е подаден в 15,40 часа.

Според първоначалната проверка на медицинския екип, младата жена се заключила отвътре сама в стаята и се опитала чрез навързване на чаршафи да избяга от прозореца на болничната стая, но опитът й завършил трагично. Дежурният екип в АГО уведомил веднага за инцидента началника на отделението д-р Михаил Милатович, който бил извън болницата, но пристигнал на място.

От Районна прокуратура в Горна Оряховица съобщиха, че се извършва оглед на местопроизшествието, предстои да бъдат разпитани свидетели и да се назначат експертизи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
5
 
! Отговори
Котки преди 3 години
АБЕ АЗ НЕ СЪМ ДОКТОР, ама ако има доктор да обясни? Значи на практика наблъскваш една жена, изгубила детето си с "майчински хормон", за да го роди преждевременно, до тук добре. Но ПОСЛЕ решаваш без причина да поспреш за малко и да оставиш жената, загубила детето си и достатъчно травмирана от това, но и пръщяща от окситоцин да си лежи така за 1 ден? Някой дофтор да обясни дали това не е оказало пагубно влияние? Може и да говоря глупости, не знам.
24
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жената е откачила като разбрала, че детето е мъртво. Остава въпросът защо се е опитала да бяга през прозореца с риск за живота си? Мъжът й е щял да я убие, че е загубила бебето ли? Да го проверят дали я е биел или заплашвал. Според мен от страх се е опитала да бяга. Ако искаше да се самоубива нямаше да взима чаршафите от леглото.
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото повече "Демокрация", толкова повече простотияи социално културна деградация!!!Дерзай, народе!Минахме и бай ***!
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, боpянооо, стига с това "полетяла", правиш ли разлика между глаголите летя и падам? Или май не?
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя е бягала от нещо.Иначе не виждам смисъл в постъпката и.
20
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо подобно преживях и аз преди години. Включват такива жени на системи, за да предизвикат контракции и да започне раждане. Контракциите зачестяват на по няколко минути и усещането е сякаш са ти забили кол в корема и го въртят. Мен лекарите ме забравиха така 6 часа, отидоха на обяд и се невидяха.Раждането спря.Добре, че после шефа на болницата намина и като ме видя в какво съм състояние - веднага хапче за силни контракции и всичко свърши за няма и два часа. Тя 2 дена оставена така...
19
7
 
31
 
! Отговори
Мама Росо преди 3 години
Какво стана сега ??? В Русия лекарите скачат от прозорците ,тук пациентите.Съжалявам ,но за 30 години + в българска болница нито ръкавици,нито дезинфектант , нито нормално отношение към пациенти няма.Раждащите жени ги порят ,защото касата плаща повече за цезарово!!!Пълнят им главите с глупости и обиди ,рекетират ги да си изберат екип ( срещу заплащане).Да не говорим за такива случай,в който бебенцето е мъртво.Не само за физическото състояние , но и за психиката остават трайни травми!!!
18
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой да не разбира какво ѝ е на жената - мъртъв плод в утробата, за който знае 2 дни, това са 48часа... Натъпкана с Бог знае какво...
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До KamKamЕто, експертът КаmКаm вече достави на аудиторията дистанционно-експертното си мнение. Неслучайно кара Камаз, разбира ги тези неща, може да ги достави с тонове!
16
15
 
20
 
! Отговори
KamKam преди 3 години
Жената е приета на 8 Май.Веднага е открито,че бебето не е живо.Какво означава процедурата не била финализирана?Че някой не си е свършил работата.Ако беше финализирана,още на 9 щеше да се свърши всичко.Вариант 1.Травматизирана и изплашена.Вариант 2.Безумно глупава.
15
7
 
17
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Май Цветан Цветанов ще се окаже прав за болницата в Горна Оряховица...
14
5
 
33
 
! Отговори
Роза преди 3 години
Съжалявам много,че жената е пострадала,но тя явно има проблеми с психиката.Жал ми е за нея,тя е едно страдащо човешко същество.Дано инцидентът да не завърши с фатален край!
13
9
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно са я навикали санитарките и сестрите че свършва смяната и що не го е изикала вече тва дете. Да не забравяне нивото на родилна грижа в бг все пак. За жалост съм се въртяла по лекари и дори и медицински кафърните нямат никакъв подход и дори бегла идея как да поднасят информация на пациентите си. А по-драматичното е, че нямат и желание да помислят в тази посока
12
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безобразно заглавие! Заприличахте съвсем на пик. Силно ще огранича достъпа си до сайта.Хора, които работят със Словото, трябва да притежават морални ценности и да уважат хората и драмите им!
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДодоВ мат'риалчетата им всичко е допустимо, а в мненията ни почти нищо, като гледам колко са изтрити за далеч по-невинни забележки.
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди доста време по телевизията видяхме подобна акробатика, но тогава родилката бягаше през прозореца на втория етаж, а долу я чакаше мъж . Не знам как се беше озовал там онзи, който беше заснел бягството, но помня, че и бягащата, и онзи, който я чакаше се подсмиваха подигравателно.Говорителката обясни, че някои родилки така изоставят бебетата си - като бягат от родилното отделение, без да са се подписали, че се отказват от детето си.
9
13
 
14
 
! Отговори
Питам се преди 3 години
Проблеми с психиката ли има тази жена или проблемът й може да бъде определен като свръхпр.ост.отия?Да знаеш, че вече са вкарани в тялото ти медикаменти, които предизвикват аборт и да тръгнеш да слизаш от четвъртия етаж по "въже" от чаршафи?!Или си е въобразявала, че трябва да задържи бебето и не е вярвала на лекарите, че подът вече не е жив?!Или е имала някаква друга, известна само на нея неотложна работа?!
8
5
 
78
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Борянa Павловa: Да напишеш, че родилката била полетяла от 4 етаж е много, много грозно. Говори за една социопатска, нехуманна студенина и дебелокожие към трагедията на човешко същество. Разбираемо е, че искаш заглавната линия на публикацията да прозвучи силно и шоково, за да има по-голяма читаемост и трафик, но когато става въпрос за човешки живот, език принизяващ човешкото достойнство е недопустим.
7
1
 
3
 
! Отговори
R преди 3 години
До Отдавна говоря азСпокойно, все някога ще им паднеш. Дали сега или след години. Само се моли да не са чели коментарите ти . Хората се опитват да помогнат на съществата, ама те не отбират от нищо.
6
6
 
25
 
! Отговори
Teo преди 3 години
Ужас ... очевидно при такива пациенти е необходимо по-специално лекарско наблюдение. Сигурно си е задавала хиляди въпроси, все пак е жена - "ами ако има малък шанс да е живо?", "ако докторите бъркат?" ... и е достатъчно да защрака майчиния инстинкт и разстоянието между това и трагедията е минимално. Много тъжно, наистина! Надали е искала всичко да свърши така!