Как ще работи карловската болница след оставката на над 20 медици?

Медиците са против откриването на спешен кабинет
11 май 2020 13:32, Ния Христова
33
Как ще работи карловската болница след оставката на над 20 медици?
Снимка: БГНЕС
Днес трябва да се реши съдбата на всички 23-ма медици от карловската болница, които подадоха колективна оставка. Действието им е предизвикано от решението да се открие нов кабинет за Спешна помощ в града. Той трябваше да заработи днес, но медиците категорично отказват да го обслужват, предаде Нова ТВ. 
 
Очаква се да се рповеде среща между областния управител дани Каназирева, здравните власти и лекарите, където ще трубва да се стигне до общо решение.  
Още по темата
 
Медиците са против отварянето му, защото смятат, че нямат ресурс да го покриват и болницата няма да плаща за него. 
 
Областият кризесен щаб заявиха, че линейките от Спешна помощ се бавят и не знаят къде да предадат болните от спешните случаи и затова ги транспортират на час път до Пловдив. 23-ма лекари работят в здрваното заведение, които отказват да оттеглят депозираните оставки. Ако те напуснат болницата в Карлово трябва да затвори.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
... се да се рповеде среща между областния управител дани Каназирева, здравните власти и лекарите, където ще трубва...Миризливи журналист(к)и, кога ще научите правописа и лексиката на българския език. Извинавам се на читателите за уличния жаргон, но просто не мога да реагирам адекватно! Неуки журналисти, които не заслужават наименованието журналист, са лекетата на българския език!
31
0
 
4
 
! Отговори
до 21 преди 3 години
Кат ти съобщи шефът ти,че ще работиш на две смени за една заплата,тогава ще ти се проясни.А,досети се ,че в такъв кабинет се работи и на всички празници и през деня и през нощта!И пак за същата заплата,но вече с по висок данък!Иначе подписваш декларация,че на дете места работиш по 4 часа,но всъщност работиш и на двете по 8 !Е,няма как или приемаш или напускаш.И така това ти е опцията-или по 16 часа дневно за една заплата или нищо.Това са искали да направят в Карлово!
30
0
 
3
 
! Отговори
29-лекар преди 3 години
Та като се сетих за тази история мисля,че днес никой млад човек не би си и помислили дори да следва медицина!Когато е млад човек вярно е идеалист,обаче после като го налегне живота и постепенно ще,не ще става реалист.А реалността особено през 90-те беше ужасяваща.И сега не е добре и тогава не беше! Нито един млад човек не трябва да има съдба като нашата!Като се замисля колегата ми е постъпил брутално,но правилно.Спасил е синът си от мизерията.
29
1
 
2
 
! Отговори
лекар преди 3 години
През деведесетте години на миналият век синът на наш колега се зачел в атласите на Синелников и казал на баща си,че мисли да следва медицина.Бащата хванал атласа и почнал да го налага докато атласа се скъсал!Така посъветваният син следвал друго и сега е университетски преподавател!Не се занимава с медицина,има завидни доходи,работи човешка работа и живее спокойно!Медицината е непрестижна професия-такава е била и такава ще си остане.Вярно е,че има няколко богати професори,но само те са така.
28
1
 
1
 
! Отговори
до 9 преди 3 години
То и щабаджиите така си мислели, ама сега се оцапаха.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щеше им се още един спешен кабинет, та мързеливите нагли пияндета да идват на тумби да маризят безплатно докторчетата и да плашат сестричките
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясна е работата:,,Който е.ал, е.ал, кака се ожени.,,
25
0
 
5
 
! Отговори
до2 преди 3 години
Няма как да ги мобилизират.И законът е променен, а и тия медици са на възраст, на която не подлежат на мобилизация.По- добре беше да бяхте посъветвали ц...те да учат за лекари и сестри, а не да харчат парите за интеграция за щуротии.Единственото сега е до спазват мерките и видят как ще ходят до Пловдив.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарите от Карлово, грабвайте куфарите и в чужбина. сега се търсят много лекари, сестри в Франция, Германия и в цяла Европа но Бегето май не е в Европа
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Край с източването на здравната каса
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега разбирам, че работата на т.нар кризисен щаб е да създава кризи.
21
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не зная какъв точно им е проблема, но да си подам оставката, щото шефа ми е решил да открива второ производство, звучи несъстоятелно.Но мога да искам по висока заплата, или да откажа да работя в него. Аз поне така мисля.
20
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тук властта не свърши никаква работа да усигури нормални условия на труд на лекарите, а само се би в гърдите, лекарите от своя страна и те решиха като власта не си гледа работата и те не са и длъжни - е до тук я докарахме в Тулупия
19
2
 
11
 
! Отговори
Козяк преди 3 години
До 13. Още в древна Гърция се казвало: "Плащайте добре лекарите!". У нас е обратното и това са последствията. За съзжаление не само в Карлово!
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-ха, и на този лекарите му виновни, че главата му празна. Знаем, че на такива като тебе им трябва виновници, но си сбъркал адреса.Медиците са спасявали до последно животи на такива като тебе, преди да се заразят.Не пиши глупости да ти се смеят хората и спешно си вземи час за психиатър.
17
0
 
17
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
За да работят и в спешен кабинет въпросните лекари трябва да са подсигурени със съответните ресурси - защитно облекло /знае се с какъв пациентски материал ще работят/, помещения, помощен персонал, охрана и т.н.+заплащане! Все едно по време на извънредно положение или не! Някой на ниво пак не си е свършил работата! Що не се разходи министъра да види как се прави здравеопазване и в провинцията - в градове като Карлово, Чирпан, Раднево, Павликени...! Пъпа му на жълтите павета ли е хвърлен!
16
3
 
1
 
! Отговори
АБЕ преди 3 години
НЕМА ВИРУС ВЕЧЕ.КАРАЙТЕ НА САМО ОБСЛУЖВАНЕ, БЕ... ХАХАХААА . 970
15
3
 
6
 
! Отговори
Пилат Понтийски преди 3 години
До тука критиките са срещу медиците, срещу Каназирева, срещу болестта и срещу всички останали. Не ми е ясно къде е местото на сегашният кмет, той като че ли е (бивш) лекар и то в същата болница. Нима той няма някакви "заслуги" за това дередже или той е майстор на "измиването на ръцете" и е безгрешен (Пилат 2.) ? Ако е така, вече сме двама! Разликата не е голяма, той е последствен пред Специалната а аз не съм!
14
1
 
8
 
! Отговори
АБЕ преди 3 години
НЕ ВИ ТРЕБВАТ ДОКТОРИ.ТЪСЕТЕ ВРАЧКИ!ВИКАЙТЕ ДЖУНА И КАШПИРОВСКИ....ХЕМ ШЕ ВИ ЛЕКУВАТ ПО БРАТСКИ.... БЕЗ ПАРИ!
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ами..."Лекарите да не ги мислим! Всичките си имат частни кабинети. Може и частна болница да си отворят."Стани лекар и си открий частна болница, Даже няколко.