Времето днес: Топло, но на места валежи и с условие за градушки

Ще духа умерен до силен западен вятър
12 май 2020 07:08, Ния Христова
0
Времето днес: Топло, но на места валежи и с условие за градушки
Снимка: Pixabay
Днес ни очаква слънчево време, но на места в страната ще превали и дъжд. Ще духа умерен до силен западен вятър и с него дневните температури ще се понижат в сравнение с вчерашния ден, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.
 
Главно в планинските райони се очаква да има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени от гръмотевици. Има условия и за градушки.
 
Максималните температури в страната ще са между 24 и 29 градуса, а в София ще са около 24. 
 
Предимно слънчево ще бъде по Черноморието. Максималните температури ще са 26-28 градуса, а температурата на морската вода ще е 13-16 градуса. 
 
В планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд може да се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в масивите от Западна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.
 
Очаква се да духа силен вятър, по високите и открити части бурен вятър от запад-северозапад. На височина от 1200 метра максималната температура ще бъде около 19 градуса, а на 2000 метра около 12. 
 
В сряда ще се понижат минималните температури. Дневните ще останат без промяна, максималните ще са между 23 и 28 градуса, по-ниски по Черноморието.
 
Очаква се затопляне в четвъртък и петък. Дневните температури в много райони ще достигнат или надхвърлят 30 градуса, след обяд в низините ще достигнат до 33-35. В четвъртък са възможни краткотрайни превалявания. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари