"Двореца" в Балчик очаква първите туристи от 14 май

Ботаническа градина в комплекса също ще е достъпна
13 май 2020 19:40, Анисия Иванова
9
"Двореца" в Балчик очаква първите туристи от 14 май
Снимка: БГНЕС

Архитектурно-парковият комплекс "Двореца" в Балчик очаква първите туристи от 14 май, съобщават от държавния културен институт за възобновяване на посещенията при спазване на противоепидемичните мерки.

В откритите пространства на "Двореца" ценителите на историята и архитектурните забележителности могат да изпитат нови преживявания в Храма на водата, да отправят поглед към залива от мраморния трон на кралица Мария, да стъпят на Алеята на вековете, на която за всяко изминало столетие се полага нов воденичен камък, припомнят от културния център.

Отваря врати и параклисът "Стела Марис" - най-малката църква в страната, а всеки, застанал гърбом към Сребърния кладенец, ако успее да хвърли монета в него, ще има сбъднато желание.

Университетската ботаническа градина, която е на територията на комплекса, също е достъпна за посетителите от утре, информират от парка.

Заедно с багрите на пролетните цветя любителите на природата могат да се порадват и на колекцията от кактуси, която се смята за втората по големина в Европа - след сбирката в Монако. След зимния престой в оранжерията около 700 екзотични растения - сред тях и гиганти, тежки по 650-700 килограма, вече са част от експозицията на открито.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ExНе 15 - 17 лв. и нагоре беше преди 2 год.Все едно в Лувъра влизаш. Паркирането също е безумно трудно у скъпо.Мен със семейството ми още ме очакват и ще има да ме чакат
8
0
 
0
 
! Отговори
Маке-Ариец преди 3 години
И аз очаквам да ударя шестицата от 14-ти Май!
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудесно място за разходка и отдих!
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На снимката е част от Ботаническата градина в Балчик, а не Двореца с неговите архитектурни забележителност. Две различни институции са, нищо че са с един вход.
5
1
 
10
 
! Отговори
Ex преди 3 години
И ако входа беше 5 лв вместо 15 лв на човек, щеше даже да има и посетители.
4
0
 
1
 
! Отговори
Годо преди 3 години
Очакването е нсй-хубавия момент...
3
0
 
5
 
! Отговори
Рибаря преди 3 години
В комплекса "Двореца" в Балчик има вили под наем. И е интересно . Има и яхти под наем долу на пристанището.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Япония ги окосиха за да не се събират хора.Ако вземе да прескочи някой фикус-вирус 20 ще я втасаме.На фотосинтеза ще минем!
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакане му е майката... Догодина ще дойдем.