Сестра от онкологичен център в Пловдив е с коронавирус

Сестрата е на домашно лечение без симптоми
Обновена: 13 май 2020 14:29 | 13 май 2020 14:29,
7
Сестра от онкологичен център в Пловдив е с коронавирус
Снимка: БГНЕС

Медицинска сестра от Комплексния онкологичен център /КОЦ/ - Пловдив е с положителна проба за COVID-19. Уточняващата информацията е от РЗИ Пловдив, предаде "Фокус". Сестрата е на домашно лечение без симптоми.

Още по темата

Преди дни беше съобщено за още един медик с положителна проба за коронавирус. Това е лекар от същото лечебно заведение, който до 30 април е бил в домашен отпуск и след това се е самоизолирал.

„За да няма спекулации и интерпретации по случая, предоставяме цялата налична информация до момента. От страна на здравните власти и ръководството на КОЦ - Пловдив, са предприети всички необходими противоепидемичните мерки“, обясни Дани Каназирева.

В момента продължава широко епидемиологично проучване в здравното заведение, за да се гарантира спокойствието на работещите и пациентите. 37 от направените досега проби са отрицателни. До края на седмицата общият брой на тестваните лица ще е над 100. В лечебното заведение е спазен целият алгоритъм за дезинфекция и за работа с коронавирус.

От всички потвърдени случаи до момента 14 са инфектираните медицински лица, от които 11 са излекувани. От тях: 4 лекари, от които 3 оздравели и 1 на болнично лечение, 5 медицински сестри, от които 4 оздравели, една на домашно лечение, 1 акушерка, която също е излекувана, както и 4 санитарки – една хоспитализирана, а другите 3 са напълно оздравели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
до палячото под мен преди 3 години
голям е... знаеш ли колко онкоболни са имали контакт с нея... Ама не мислиш с простатат си кратуна.
6
3
 
1
 
! Отговори
Е и преди 3 години
Голям праз
5
3
 
2
 
! Отговори
Златена преди 3 години
По коментарите се вижда че убийците в България алчните бизнесмени и неуките много отворени роми всички те се интересуват само от собствения си бизнес за другите Българи които умират от коварната болест коронавирус без съпътстващи заболявания въобще не им пука заради такива хора с това мислене България никога няма да се оправи като държава
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Сестрата е на домашно лечение без симптоми." - е това , който е написал статията да го обясни как се лекува от коронавирус без симптоми!
3
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаш право, но с декларация
2
4
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 1Нямал лечение за COVID-19, затова е новина ... Разберете го най-после глупита .. За това света е в ужас.
1
7
 
2
 
! Отговори
_I_ преди 3 години
Никой ли вече няма право да се разболее от грип в тая скапана държава? Миналото лято като се прибрах от Созопол, заради ротавирус бях с 40 градуса температура и не излязоха четири дни от ***, но да сте чули за това по медиите? Остава да научаваме и на коя мед.сестра от еди къде си са и излезли хемороиди на дебелия з-к! До кога ние като нормални граждани ще търпим този театър на абсурда?!