В Албена готови за сезона, първите хотели отварят в края на май

Ще се спазват строги мерки срещу коронавируса
13 май 2020 15:44, Красимир Ангелов
29
В Албена готови за сезона, първите хотели отварят в края на май
Снимка: БГНЕС

В черноморския комплекс "Албена" първите хотели ще отворят за туристи от 29 май при строги мерки срещу разпространението на Covid-19, съобщават от ваканционното селище.

Още на входа на хотелите ще бъде измервана температурата на посетителите и ако има човек с над 37 градуса, той ще изчаква в помещение, определено за изолатор. Това ще става до пристигането на медици, посочват от курорта за пакета от противоепидемични мерки.

При влизане в хотелите туристите ще дезинфекцират ръцете си със специално поставени диспенсъри.

На рецепциите няма да се допуска струпване на хора като всеки ще изчаква реда си във фоайето при необходимото разстояние един от друг. След регистрацията на всеки турист работните повърхности ще бъдат дезинфекцирани, допълват от курорта.

При дезинфекцията в хотелските стаи с особено внимание ще се обработват дистанционни устройства, ключове за осветление, дръжки, копчета на уреди и други, както и санитарните възли.

Туристите ще бъдат предупреждавани да не оставят мръсните хавлии на пода, които заедно със спалното бельо задължително ще бъдат изнасяни в кош на камериерските колички.

Всички служители на хотелите ще бъдат с предпазни средства, информират от курортния комплекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
BGN преди 3 години
Вчера ме тестваха с такова чудо в колата, на вън 34 градуса, онова ме изкара с висока температура, че така, един няма да влезе в албена, освен ако не е набримчил климатика на 16
23
0
 
0
 
! Отговори
1-n преди 3 години
викам духаст...под вода
22
3
 
2
 
! Отговори
Sevda from Sweden преди 3 години
Верно ли е толкова зле южното черноморие както казват българите ? Много сте зле ако е така. Северното е в пъти по добро.
21
0
 
5
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
Че то и от слънчево изгаряне се вдига лека температура. Няма да им стигнат изолаторите за всички препечени...
20
0
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 3 години
не е само там така - никой нищо не спазва вече :( дисциплина 0. Ще берем ядове...
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сезон на морто от 01.07 до 30.08 (неделя), като ще има хора само от петък вечерта до неделя следобяд. Няма кой да им стои вече с по седмица-две на тези. Те ти Гърция с вили до плажа за 100 евро нощувката с две спални. Черноморието приключи.
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно в Поморие българи май няма, по-скоро хиляди руснаци. Тоест, и то ще си остане празно това лято. А тия в Албена може и да си отварят, няма проблеми. Въпросът е за кого?
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с температурата ме забавлява от самото начало. До сега не сме вдигали темп. от милион други неща, това са същите, които досега бяха безсмъртни и с появата на новата настинка, започнаха да умират хора. До скоро беше пълно по улиците с 400 500 годишни младежи, а болести имаше само в учебниците по медицина. Интересно, досега не чистиха ли с препарати особено санитарните възли.
16
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много трудно бих се излъгал да отида в Албена отново, 90% от персоналът там е без квалификация, от ромски произход или някакви деца които за първи път работят.Всички от които събрани от близките села. По-добре без море ако ще е Албена.
15
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Албена само хотел фламинго става...
14
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цените по тези курорти от години не са за българи,а камо ли сега в започващата рецесия!
13
1
 
14
 
! Отговори
Сашо Костов преди 3 години
До ДаКакви дезинфектанти, те ли ще ги произвеждат - 30 лв. е литъра, не излиза сметката? Сигурно само спирт ще има в шишетата и ще изгори кожата.
12
5
 
17
 
! Отговори
Спокоен преди 3 години
Чакайте ме, идвам! :)))) Сега сериозно, Черна Гора ми е на 15 часа път. Вярно, път си е, но пък са такива красоти! Хотел, плаж, изобщо разходи ми излизат около 4 пъти по евтино от българското море, пълно с .... многочовешки изходен материал. Тц, не ме чакайте в Албена точно :)))
11
0
 
20
 
! Отговори
Пенка Стоева преди 3 години
До УжасНяма да се правят изследвания, това е уловката и съответно няма как да има карантина. Как си представяте к.к. Албена да открие лаборатория, да назначи персонал, който да изследва, да закупят тестове - те в болниците нямат тестове? Мерките ги има записани само на хартия, колкото да кажат, че ето на готови сме за сезона, чужденци идвайте с пачките пари. Бедните българи другия път.
10
3
 
16
 
! Отговори
няма да я бъде! преди 3 години
До УжасНяма да го върнете туризма! Рекъл е Бог! Всеки у дома си с Интернет!
9
2
 
31
 
! Отговори
Сашо Костов преди 3 години
Заразата ще изчезне в жегата, и ще може свободно да се плажува. Какво пречи да направят FB на 50 лв. и да напълним хотелите, вместо да идват от не знам си от къде и какви бараби, че и по 35 евро на седалка субсидия да осигуряват? Кой може в днешно време да си позволи 100 - 150 лв. на човек за нощувка, за тези пари спокойно може да се отиде до Турция, Египет, Тунис и Гърция. Докато не глътнат вода тези хотелиери, няма да им уврат кратуните.
8
0
 
26
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
И кой ще отиде на море точно сега? Каква почивка ще е това? Мерене на температура, да не се сяда нормално да се пие кафе и бира, няма да работят баровете, на плажа не се знае какво ще е... мерси... А ако намерят 1-2 болни от гостите или персонала? Тестове, карантини, изолация... Или ако пък не се спазва нищо, още по-голяма възможност да се намерят болни... Ще се чака да се види кое как ще е, но този сезон няма да стане както го мислят, нито чужденци ще дойдат.
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мхм, значи ако изпердаша едно кило червено вино и искам да вляза в хотел, то ако температурата ми се е покачила от него на 37, 2 градуса няма да ме пуснат в хотела , а ще ме натикат в изолатор! Муахахаха....
6
0
 
15
 
! Отговори
123 преди 3 години
На рецепция, в стаята или плажа ок, ама в ресторантите как ще е ??
5
9
 
24
 
! Отговори
джави преди 3 години
Дано фалират Албена-много ще се зарадвам.