2100 са случаите на коронавирус у нас, 3 нови смъртни случая

Трима медици и още едно дете са сред заразените
Обновена: 14 май 2020 08:20 | 14 май 2020 08:16, Петя Славова
81
2100 са случаите на коронавирус у нас, 3 нови смъртни случая
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За последното денонощие 31 са заразените, от тях 21 са приети в болница. Направените изследвания са 1611. Активните области са девет. Общо в Бъргария са заразени 2100 души. Увеличението е с 1.5 % сравнение с предишния де, съобщи ген. Мутафчийски последните данни от ситуацията у нас.

По думите му, активните случаи са 1481. 12 са в София, Александровска  болница има 4, лабораторни са 8. В Ямбол са 6, Плевен - 4, Сливен - 3 Пловдив, 2, Габрово,Кюстендил, Пазарджик Монтана - 1

Нов случай на 10-годишно дете с коронавирус има в Сливен. Медицинският персонал са 228. Запазват 11% от общия брой. 3 са новите случаи на заразени медици -  един лекар в Пазарджик, една мед.сестра и един санитар в Плевен.

521 са излекувани, което е 25% от заразените. Новите са 22 случая.

Починали са трима и така общо смъртните случаи са 99, което е  4.7 % от общозаразените. Новите починали са мъж на 79 г. в дома за стари хора, починал в Монтана, жена на 75 години в Света Анна и мъж на 87 години с множество придружаващи заболявания.

В болнично лечение са 365, от които 51 са в интензивни отделения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
6
 
11
 
! Отговори
БаН преди 3 години
При тези цифри и умиращи в четвърта възраст единици от множество съпътстващи, то и до спин не докарва а вие пандемия та пандемия
35
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Световната Здравна Организация току що предупредиха, че коронавирусът може никога да не изчезне. Като пример дават вируса на СПИН, който все още го има, и за него няма нито ваксина нито е открито лекарство.
34
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕДИН КИТАЙСКИ ВИРУС АРЕСТУВА БГ КОМУНИСТИТЕ.
33
3
 
13
 
! Отговори
До KZL преди 3 години
Той Мутафчийски го каза по едно време, как изведнъж инфарктите намалели с 50% Държавата има, но на всяко ниво Бай *** краде или далаверничи... Нямаме шанс така, сами си пречим..
32
18
 
6
 
! Отговори
Полковник доцент преди 3 години
Незабавна забрана за паркове и градини. Никакви плажове, кафенета и ресторанти! Никакви хотели и курорти! Това са инкубатори за тази невиждана ярост която се задава отново!
31
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая корона ще излезе по-разрушителна от болшевиките 17-та година. Вече повече от 100 години не можеме да се отървеме. И още няма ваксина.
30
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мреме като мухи.
29
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И заради 31 нови случая на ден страната ни е отново в някакво положение.
28
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТонкатаНе ни занимавай с глупости. Мафията се рита по кокалчетата, а ти се държиш като партиен агитатор от 80-те. Какво беше там - нали познаваше митничарите на смяна на смяна и излизаше по 5 пъти в Гърция на почивка и в бедрум на слънчака влезаше без ред. Това ми е достатъчно да направя сметка колко ти е интелектуалното ниво. Манталитет на селски силно комплексилан бек.
27
2
 
34
 
! Отговори
KZL преди 3 години
Прави ми впечатление, че преди да се появи короната, в България всеки ден умираха по няколко души от инфаркти. Сега нещо тази смъртност рязко намаля, дори изчезна. Или коронавируса лекува инфарктите или някой е изписвал ежедневно по пътеките на НЗОК.Много интересни неща ще излязат покрай тази пандемия, ако някой се зарови.
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НН: ко пък те е спрял да спрял да излизаш бе, тумбест? Или сигурно се търкаляш от толко плюскане у вас, та сега не можеш да се затътриш до вратата. Имате ли още от тоалетната хартия, купена на 10.03,20?
25
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Китай най-после да изобретят болест дето се лекува със лежане, ядене и пиене.
24
9
 
22
 
! Отговори
HH преди 3 години
Пълен фалш, цялата работа е хората да бъдат държани в домовете си, щото статуквото сериозно се клати и слава -Богу !
23
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
, случаите със сигурност не са по-малко, а са по-малко тестовете, които са намалени умишлено, за да може такива бала-мурници като теб да повярват и да отидат в Слънчев бряг утре. Като гледам схемата работи и рибоците скачат.
22
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В случая е безумие да се подлага населението на гигантски биотерористичен експеримент (понеже точно за това говорим) без дори да се знае дали това ще има някакъв ефект. И да напомним - стратегията на "стаден имунитет" преведена на нормален език означава "няма да правим нищо да спрем вируса, колкото умрат, умрат, който оцелее, оцелее". Въобще не е сигурно, че дори ще се изгради изобщо някакъв имунитет.
21
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма илюзия е да предполагаме, че може да се говори за подобряване на ситуацията. Ние все още сме в началото на пандемията, мнозина забравят този факт!
20
6
 
22
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Има вирус, бързо се разпространява, много опасен предимно за много възрастни и болни хора.Целият свят блокира икономически за да предпази тази група хора.Уви, щетите от тази блокада и социална изолация са неизмерими.Ясно е че не може да продължи и трябва да приемем риска от загуби на близки.Спрете блокадите, търсете ваксина и лечение.Това няма алтернатива.Всяко друго решение ще доведе до икономическо бедствие, хаос и разруха в обществото.
19
4
 
16
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Нали се катерихме към нов пик дега спаднахме на половина.С толкова малко тестове нямя как да се предяиди нищо, в началото може сега трябв масово тестване по 30-40 000 на милион минимум, вижте чехия, явстрия имат такъв подход сега са на по 12-20 на ден случаи, ние ще си караме така с години явно
18
1
 
32
 
! Отговори
Недялко Недялков преди 3 години
Заглавието на статията е едно към едно с това на ПИК. Сгодихме се
17
17
 
30
 
! Отговори
изумен преди 3 години
Как при това положение нараствала любовта на БГ народът към Тиквата?Тестове няма или си плащаш! Ваучери за море- само за полицаи и евентуално медици!Безплатите маски не са за народа ,а за част от него! Мерки за бизнесът само 4% ги ползват! Европейските програми за подпомагане, наемаш счетоводител да ти оправи документите само за да кандидатстваш! Изобщо----преференции само за най-пострадалите ---ФК Лудогорец, фирмите на Пеевски,ресторанти и хотели по морето.Гласувайте пак за Тиквата.