Хотелиери в Слънчев бряг не искат да отварят без чужденци

Не може да се разчита родните туристи да спасят сезона, смятат от бранша
14 май 2020 20:25, Красимир Ангелов
128

Много от хотелите в Слънчев бряг няма да отворят, ако не падне забраната за задължителна 14-дневна карантина на чужденците, които влизат в България. Това стана ясно по време на провелия се в Несебър Консултативен съвет по туризъм.

Иначе най-големият ни курорт е готов да посрещне туристи, осигурени са дори средствата от Община Несебър за командироване на 68 полицаи от вътрешността на страната.

Още по темата
Хотелиерите са категорични, че не може да се разчита на това българските туристи да спасят сезона.

"Не пуснат ли самолетите няма как да има сезон. Пуснат ли ги дори може да спечелим. Най-голямата ни конкуренция е Турция, Египет, Тунис. Като не може да се ходи там, само руснаците ще ги посетят. А тук ще дойде цяла Европа", подчерта хотелиерът Венелин Ташев пред Bulgaria ON AIR.

Хотелиерите искат да отпадне и забраната за изхранване на туристите само на открито. Част от базите събират над 1000 туристи, които няма как да бъдат обслужвани само на тераси, които имат не повече от 100 места.

"Ол инклузив въобще няма да присъства или ще бъде изменен като услуга. Обслужването ще е от сервитьори, но това съответно ще оскъпи услугата, защото най-скъпата част от хотелиерството и ресторантьорството са кадрите", посочи Диана Колчева от "Клуб на хотелиера".

Заради мерките за сигурност трябва да бъде увеличен и броя на камериерките.

"Ако до сега една камериерка обслужваше 12-15 стаи по стандарт, сега тя ще може да обслужва само 7, заради честата дезинфекция", допълни Колчева.

На 1 юни ще паднат бариерите и за Стария Несебър. Днес в града дори бяха забелязани азиатски туристи. Предвижда се да се засили и рекламата. Общината разработва онлайн платформа за резервации.

"С тази платформа искаме да помогнем на бизнеса, за да може да промотира своите хотели. Там няма да се взимат комисионни, както резервационните други системи", обясни кметът на Несебър Николай Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
15
 
! Отговори
taka taka преди 3 години
1 юни ще паднат бариерите и за Стария Несебър. Днес в града дори бяха забелязани азиатски туристи.Азиатски туристи.........Четете какво пишат и тогава коментирайте
56
0
 
37
 
! Отговори
ЖАЛКО! преди 3 години
ГУБИТЕ!ЩОТО НИЕ ЩЕ СПАСИМ СЕЗОНА НА ГЪРЦИЯ!ИМАМЕ И БОНУСОТ АНАНИЕВ- 14 ДЕНА УДЪЛЖАВАНЕ НА ОТПУСКА, ОП, КАРАНТИНА!ХАХАА ДУХАЙТЕ ,КИРТАЦИ!
55
1
 
48
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
А защо някак си ми е през .. дали ще отворят или не? За тях клиента е кокошката на която искат да оскубят цялата перушина, да я набутат във добре бетонираните комплекси без едно дръвче или тревичка, да я хранят със онзиденшна салата, мазни баяти кебапчета, прокиснала бира, сервитьора да и говори на ***, на бе, на че стане ама че чекаш, мазни мутри на плажа да я изнудват за по 50 кинте на чадър, в заведенията менте алкохол - Ами драги т.нар. "хотелиери" - не отваряйте бе, моля ви - не отваряйте.
54
1
 
7
 
! Отговори
az преди 3 години
Ще паднат забраните заради вас. Не се и съмняваме вече.
53
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОЛЯХТЕ СЕ БЕ, НАГКЛЕЦИ! АЙДЕ ДА ИЗПУКАМЕ, ЧЕ ВИЕ ДА СЕ НАПЕЧЕЛИТЕ!
52
0
 
12
 
! Отговори
пожелание преди 3 години
Царулято искат еуро ,а не лева !! За това да духат супата !
51
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия предимно едва са си платили самолетните билети и са стигнали на стоп до бетонът мутрите, смях.
50
14
 
11
 
! Отговори
Az преди 3 години
Това българите сме ужасно гнусно племе и си заслужаваме съдбата
49
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудесно, изобщо да не отварят гнус..ните си хотели.Най-добре е БАГЕРИТЕ да дойдати да им сринат копторите.
48
0
 
36
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Ами да не спасяваме сезона тогава
47
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Апартамент в Агия Напа - кипърският аналог на Сънито - 300-500К евро. апартамент в Съни Бийч - 30-50 000 евро. Толкова за престижа на тази конюшня
46
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тук ще дойде цяла Европа", подчерта хотелиерът Венелин ТашевТоя ако е хотелиер аз съм трамвай.Коя Европа ще дойде тук бе ? Ще дойдат ,,евентуално'' някои германци на социални помощи с 5,40 евро в джоба и разни други такива
45
0
 
22
 
! Отговори
българин преди 3 години
Нормално е за тях! На пълно ги разбирам! Що реклами избълваха през годините след 1989 г. Та нямам думи!-:) Идеята им бешеДа поканят от цял свят Що е племе Английско говорящо Да си допие на ," Слънчака" и забърше някоя българска " труженичка"! Като се сетя че през социализма.На главната алея имаше само Пожарна,Полиция и Здравен пункт.А Сега не можеш да ги намериш сред хотелчетата на частника.Нямам думи!-:(
44
1
 
37
 
! Отговори
Хора! преди 3 години
Не се унижавайте да пълните гyшитe на 0тBpaтитeлнитe мyтpи, техните гнycни чaлгa мeтpecи и oмeшaнитe c тях пpoгнuли от кopyпция политици! Нито стотинка !
43
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото българите нямаме пари за кокаин.
42
0
 
53
 
! Отговори
о преди 3 години
Здравейте, български хотелиери по черноморието. Всичко е точно, и ние не ви искаме.
41
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При нас е цяла Европа. Това доста ме разсмя. Изпаднали германци от Бон по сандали и рижави англичани на помощи. Ум да ти зайде. Събирайте им повръщаното. Българите в Бургас бият десен мигач и отиват не на рай, но поне не и на такива гов-на. Да не кажа, че повечето отдавна са се ориентирали към Грийс
40
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално да не отварят, сега като се юрнат БГ селяните които си мислят, че ще са нещо повече заради факта че няма да има чужденци. За такива ли да отварят. Няма смисъл.
39
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми да отписват сезона тогава. Аз лично не смятам да ходя там. Само да сметнат, че намаленото ДДС в/у 0 може да си е 0, но не е в техен интерес.
38
1
 
34
 
! Отговори
мак преди 3 години
Не стига, че им позволиха да работят, тия пак недоволстват. Разчитат, че чужденците имат по-дебели портфейли, та затуй не щат да отварят. Тази карантина наистина ще спре чужденците, но нали наглеците могат да приемат българи, какво толкова. Ще видите, че светкавично ще отменят карантината, защото тоя бизнес е най-важен.