Прокуратурата проверява защо избухна взрива в Арсенал

Двама души пострадаха леко при инцидента
14 май 2020 18:25, Красимир Ангелов
3

Взривът в оръжейния завод "Арсенал" е избухнал, след като двама работници заредили смесител с димна смес в завод 3. Все още обаче не може да се конкретизира, че това е причината за инцидента, обявиха от Окръжната прокуратура в Стара Загора.

След като работниците затворили машината, те напуснали помещението, като се преместили в съседно и чрез командно устройство стартирали работата на смесителя.

Още по темата
"При производство на димни смеси е последвало възпламеняване на тези смеси. Капакът на смесителя е избил покрива на цеха и са причинени материални щети. Пострадали лица има само две , които имат леки телесни увреждания", посочи окръжният прокурор Дичо Атанасов пред Bulgaria ON AIR.

Причините за инцидента обаче все още не са ясни.

"Едва след назначаване на експертизи ще бъде изяснена причината за аварията и инцидента" коментира старши комисар Стоян Стоянов.

Последният инцидент във военния завод беше през март тази година, тогава пострадаха шестима работници. През ноември миналата година пък електровъзпламенител за неуправляваема ракета предизвика взрив, при който пострадаха 3 жени.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 години
Празнуват Нова Година по 2 пъти средно. Избушев сигурно пести от трохички. Толко го е закъсал, че наема от кол и въже без фирмено обучение и периодичен инструктаж. Когато ти е паднало от небето, не го гледаш като твое, ами земи,влачи доде върви.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пародията на Прокуратура или с други думи ГешеФТурата.