Фитнес инструктор: Някои зали вече фалираха

Много хора преминават на онлайн тренировки, каза Надя Младенова
15 май 2020 09:25, Анисия Иванова
56

Фитнес залите и залите за спорт няма да бъдат отваряни засега. Но управителите им изразиха пълна готовност да отворят при спазването на всички необходими мерки за сигурност и социална дистанция.

"Капитан съм на една група от бегачи, с която се организираме в София, тъй като тази дейност е позволена. Едно от нещата, които видях е предложението на Асоциацията на фитнесите и Мартин Гаджев, който е разработил проект за отварянето на самите фитнес зали. Гледах му предложенията, които са доста добри. Това, което видях вчера е, че в Германия, където има около 170 000 потвърдени случая на Ковид-19, при подобни мерки, като тези, които са дадени в това предложение, фитнес залите са отворени", коментира световната шампионка по карате и фитнес инструктор Надя Младенова в ефира на "България сутрин".

Според нея предложение мерки са доста реалистични.

"Възможно е зали да отворят, но вече някои от тях няма да имат полза от отварянето при тези мерки. 7-8 реално са фалирали. Това, което ние правим с колегите, обмисляме рестартираме тренировъчния процес. Спортът на открито вече може да се извършва от всеки един човек. Виждам много хора да тренират, както и изключително много колоездачи", допълни Надя Младенова пред Bulgaria ON AIR.

Тя изтъкна, че за хората, които имат гръбначни изкривявания - нещо, което е бум напоследък, спорт на открито много трудно може да се организира. Също така, те няма да имат този прогрес, който ще имат в залите. 

"С почти всички мои клиенти преминах на онлайн тренировки, някои от тях си купиха тежести", каза още фитнес инструкторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
2
 
! Отговори
тест преди 3 години
До До тестЧел съм повече от теб най-вероятно умнико! Това, което си написал дори не е правилно! Чувал ли си за калориен баланс? Всъщност можеш да ядеш мазни банички и да си в по-добра форма от човек, който яде "здравословно", не го препоръчвам, но е възможно. Когато имаш по-голяма мускулна маса, гориш повече калории. Иначе не всеки има възможно също така да си купи оборудване за няколко хиляди лв. или пък има място да си направи домашен фитнес!
10
8
 
20
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Просто е:Нито една сериозна фитнес зала не може да се издържа само от членски картии брой платени посещения.Тя се издържа единствено от добавките и химята.Индустрия,отадвна задминала наркотиците по оборот.Тоест,тия развъдници на тровене на хората може и да си реват колкото искат...Ако не,да се събират с Ричи Липовона и заедно да си *** раните...До последно държавата не направи нищо да предпази хората.Тук там някой журналист повдигаше темата, след смъртните случай с някой младеж поел химия!!!
9
5
 
8
 
! Отговори
До тест преди 3 години
Силови тренировки можеш да си правиш вкъщи, единствения начин да отслабнеш е правилен хранителен режим. Ти колкото си искаш тренирай, ако не се храниш правилно, просто от мазна баничка, се превръщаш в мазно кюфте. Не си чел достатъчно книги.
8
8
 
21
 
! Отговори
Финансист преди 3 години
Дано повечко да фалират. Напълни се с хора напомпани с химия с нула познания по каквото и да е друго.
7
3
 
7
 
! Отговори
Котки преди 3 години
Аз си правя в нас лицеви опори, кофички и набирания 2-3 пъти в седмицата.
6
4
 
22
 
! Отговори
голем праз преди 3 години
хората си спортуват и на открито, без да се завират в смрадливи зали
5
5
 
5
 
! Отговори
БХК преди 3 години
Когато има конктрол на достъпа и треньор се занимава с маска и ръкавици без докосване, само с един човек, в по-млка зала, със задължително дезинфекциране след всеки трениращ какъв е проблема да се отвори? С какво този частен случай, е по-различен от басейните например? Особено когато залата е с големи прозорци, много на брой? Единствено тогава обаче, ще трябва регионалното РЗИ да се размърда малко...
4
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С мъжа ми тренираме редовно, повече аз. Отдавна вкъщи имаме всичко необходимо за пълноценна силова тренировка. Фитнес залите не ме вълнуват. Няколко месеца не работят и айде- фалит. Ликвидност- никаква. Не е мой проблем. И без това единични са тези, които издават касови бележки и работят както си му е редът.
3
10
 
12
 
! Отговори
Тест преди 3 години
Очаквам много коментари как не ни трябват фитнес зали въпреки че има тонове научни доказателства, че силовите тренировки 2 пъти седмично подобряват общото здравословно състояние по-ефикасно от всичко друго познато освен че са най-ефективния метод и за борба с наднорменото тегло - един от най-рисковите фактори на вируса
2
3
 
8
 
! Отговори
HA преди 3 години
Интересно е, че вече втора седмица фитнес залите в Сърбия работят и хората тренират.
1
10
 
23
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Е, и какво като са фалирали някои зали за фитнес ? Значи няма да мирише вече на пот и мръсен г.з в тези зали. А и е добре да не се въдят вече недорасляци, които си помпат мускули така, че дори не могат да си измият г.за от напомпване. Жалките *** , но пък с мускули ! Такива не стават за нищо ! Доказали са го.