Болницата в Пазарджик моли за помощ, липсва персонал

Има четирима доброволци, трябват обаче реаниматори
16 май 2020 17:49, Красимир Ангелов
118
Болницата в Пазарджик моли за помощ, липсва персонал
Снимка: БГНЕС

Ръководството на пазарджишката многопрофилна болница се обърна с молба за помощ към останалите здравни заведения в страната. За да заработи най-голямото интензивно отделение в областта, е необходимо попълване на персонала, съобщава БНР.

14 са заразените медицици, които се лекуват в домовете си и сега отделението разполага само с трима лекари, които вече са изтощени.

Още по темата
В разпространеното до медиите писмо се казва, че болницата в Пазарджик има спешна нужда от лекари анестезиолози, реаниматори и специализирани в тази дейност медицински сестри.

"Помогнете, за да може да заработи интензивното отделение, което е жизнено важно за жителите на областта", се казва в писмото.

Към момента единственият лекар -доброволец е  д-р Кристина Дечева, която е пристигнала от Мюнхен. Тя е завършила медицинското си образование там, като е защитила  и дисертация в областта на онкологията.

В болницата има още трима доброволци, една медицинска сестра и двама спортисти, които покриват част от санитарните задължения. Недостигът на реаниматори обаче е голям, затова е и апелът за помощ, съобщават от ръководството на пазарджишката болница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 88В България има предоволно лекари с пари, просто те са по частните практики. Между другото, така е навсякъде по света, просто в България нивото от което трябваше да се тръгне на горе беше ужасяващо след 89та, и не можем още да се оправим от това систематично. Между другото, очаквам съвсем скоро да вкарат точно военни лекари на местата където не достигат. Мутафчийски точно това каза, че е плана преди повече от месец.
82
0
 
28
 
! Отговори
бай иван преди 3 години
Да питат оня доктор където слагаше стентове на всички за 50000 лв заплата на месец, защо нямат персонал. Един краде други работят... Как да стане...
81
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що бе, за кво са ви лекари, нали насила ги изгонихте в чужбина? Как така няма опашки от желаещи за по 500-600 лева заплата?Айде, глобете ги сега, нали и това искахте да направите?Жалко, че е ЕС и избягаха, където ги уважават и ценят, иначе сигурно щяхте да им вземете задграничните паспорти, че да не емигрират.Ама така - за изтребители и ранно пенсионирани милиционери пари има, а? Ами като искате лекари - намерете пари да им плащате и осигурете нормални условия.
80
7
 
8
 
! Отговори
до Мангъровеца преди 3 години
абе чук ти къде прочете видя че тези които отидат в Пазарджик ще бачкат без пари, аман от разносвачи на простотии като теб
79
3
 
7
 
! Отговори
до 85 преди 3 години
и коя е таз празна инфекциозна болница я да чуем...или ей така си лафим
78
3
 
6
 
! Отговори
до Мангъровец преди 3 години
ще те спре това че не знсеш немски а без език и то добър не взимат. Така че ще почакаш.
77
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е резултатът от глупостите на Щаба на Боко. Наблъскаха заразените във всичко болници, персоналът са зарази и сега хората няма къде да се лекуват от всички останали болести. Даже Пирогов и ВМА изреваха вече. В същото време инфекциозните болници са празни, в окаяно състояние.. Можеха спокойно да ги постегнат за тия 2 месеца и да лекуват там от вируса
76
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма илюзия е да предполагаме, че може да се говори за подобряване на ситуацията. Ние все още сме в началото на пандемията, мнозина забравят този факт!
75
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да викат Бойко да ги лекува, нали за него да гласували ?
74
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Излезте на улицата и чакайте да се заразите и да си изградите имунитет. Хорааа аз току що установих не са ни нужни ваксини против нищо ,нито пък болници Просто излизате всички навън легате на паважа и чекате каквотo стане. Мангъров е велик учен и лекар. Уееee. То много лесно било да си доцент в тази държава
73
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да пратят форумните професори по всичкология, те са врели и кипели, само им погледнете коментарите...
72
2
 
17
 
! Отговори
до мангъровец преди 3 години
частните нолнижи се редят на хранилката на НЗОК нали...дааа цоцкат като теленца.Еми сега или да затварят или да приемат и лекувст. И стига папагалщина.
71
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още не са се развихрили истински последиците от Великденските масови простотии, а тия които искаха свобода и бяха много смели, вече надават вой, че много медици били заразени. Нали искахте свобода, нали нямаше страшно, нали нямаше да ходите в болници, какво става, защо пак щаба и Боко са ви виновни? Нали си искахте Мангъров, хайде сега отивайте Мангъров да ви лекува.
70
4
 
16
 
! Отговори
Ама ха преди 3 години
Аха и тогава какъв е ангажимента на частните болници, само да взимат пари от касата и да приемат болни със синузит ли?
69
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам Мангъра да поведе стадото към Пазарджик, имунитет да прави
68
13
 
6
 
! Отговори
Мангъровец преди 3 години
Опазването на здравето на населението е грижа на държавата, а не на частните болници. Те този ангажимент не са поемали.Та какво направи държавата за да опази общественото здраве в тази ситуация? Освен да ги накара да си сложат маски и да ги запре да не излизат? Ето, вече два месеца се подготвяха за "ада".То е добре, че ад няма, ама и държавата е подготвена точно колкото и преди два месеца - чака да види какво ще стане.
67
4
 
10
 
! Отговори
до мангъровец преди 3 години
и как трябваше да я подготви, да клонира персонала ли. Малък окръжен град една две болници не е Сифия Варна или Пловдив. да разстреляме лекарите че са лепнали вируса ли. Надали са искали.
66
5
 
12
 
! Отговори
северозапад преди 3 години
До Анонимен71а тогава защо частните болници точат здравната каса.Като са частни да не получават пари от здравната каса
65
8
 
3
 
! Отговори
В. Узунов преди 3 години
Освен да стана там един лекар. Колко му е. Да ми дадат ампулите да преспивам старци и спирта да си разплождам.
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не говорете глупости стаден имунитет има болести при които организма Ви можа да приеме всякакви антитела за чужди и тогава ще се чудите какво да правите, лечението е много скъпо. Вируса на Епщейн-Бар например може да предизвика към 150 вида заболявания.